Επιλογή Σελίδας


Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη είσοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μαρία Σάκκαρη, που έπαιξε με μια από τις πιο επικίνδυνες unseeded παίκτριες του ταμπλό, την Εσθονή Anett Kontaveit, και πήρε τη νίκη με 7-5, 6-2.

Στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου από μικρό κορίτσι ονειρευόταν να αγωνιστεί, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όχι μόνο έκανε νικηφόρο ξεκίνημα απέναντι σε μια πολύ δυνατή παίκτρια και ταυτόχρονα έφτασε σε ένα σπουδαίο ορόσημο, τις 350 νίκες στο tour.

Η Σάκκαρη πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 25 winners και 19 αβίαστα λάθη. Σε ολόκληρο το παιχνίδι έχασε μόνο μια φορά το σερβίς της, σβήνοντας τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε, ενώ “έσπασε” 4 φορές το σερβίς της Εσθονής (4/8 break points), που είχε 16 winners και 16 αβίαστα λάθη απολογισμό.

Η Kontaveit ξεκίνησε πιο δυνατά και ήταν η καλύτερη παίκτρια για ένα ημίωρο περίπου. Σε αυτό το διάστημα έκανε και το μοναδικό της break σε όλο το ματς, που ήταν το πρώτο της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 4-2 και να σερβίρει αργότερα για το 5-2.

Έφτασε έως κι έναν πόντο μακριά η Kontaveit για να πάρει αυτό το σετ, αφού είχε set point στο σερβίς της στο 5-3, 40-30, η Σάκκαρη όμως αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα, έμεινε στο game και λίγο αργότερα πήρε ένα break που άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες.

Αξιοποιώντας το momentum, η Ελληνίδα έκανε νέο break στο 11ο game και κράτησε άνετα όλες τις φορές ενδιάμεσα το σερβίς της, για να φτάσει στα 5 κερδισμένα games στη σειρά και να μετατρέψει αυτό το 2-5 σε 7-5.

Στο 2ο σετ αν και η Kontaveit κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 και με 2-1, η Σάκκαρη έδειχνε να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της με ένα break, που την έβαλε μπροστά στο 3-2.

Στο 6ο game η Ελληνίδα κατάφερε να σβήσει 2 break points για να φτάσει στο 4-2 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για το ματς, ενώ στη συνέχεια η Kontaveit επέστρεψε από το 0-40, όμως η Σάκκαρη έκανε και 4η ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε, για να κάνει το double break και το 5-2. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την Kontaveit, με τη Μαρία να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-2 σε 1 ώρα και 32 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 350ή νίκη καριέρας για τη Σάκκαρη (350-231 στο tour), ενώ απέναντι στην Kontaveit, με την οποία έχει συναντηθεί ήδη 10 φορές, έφτασε τις 6 νίκες (6-4). Φέτος την είχε κερδίσει άλλη μια φορά, με 6-3, 6-1 στο χωμάτινο γήπεδο της Μαδρίτης, όμως έχασε και μια φορά, στη σκληρή επιφάνεια της Μελβούρνης στο 500άρι Grampians Trophy.

Στον 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων η Μαρία θα αντιμετωπίσει τη Nina Stojanovic από τη Σερβία, που βρίσκεται στο Νο.90 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα είναι ένας αγώνας στον οποίο η Ελληνίδα, η οποία είναι στο Νο.14 του ταμπλό και στο Νο.19 του κόσμου, θα είναι ακόμα μεγαλύτερο φαβορί απ’ ότι ήταν σήμερα και αν το επιβεβαιώσει θα μπει στην τελική 16άδα του Τόκιο.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This