Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ο Ολυμπιακός έχει γίνει ομάδα του προπονητή του, και για αυτό ήρθε η πλήρης επιβεβαίωση εναντίον της Νέφτσι στο παιχνίδι που ο ίδιος ο Μάρτινς χαρακτήρισε ότι ακολούθησε τις 72 πιο δύσκολες ώρες της προπονητικής του καριέρας!

Ο Πορτογάλος προπονητής από το 2018 βάζει διαρκώς τη σφραγίδα του. Και στο γήπεδο το βράδυ της Τετάρτης, φάνηκε πόσο σημαντικό είναι για οποιονδήποτε σύλλογο να έχει για ακόμα μια σεζόν στον πάγκο τον άνθρωπο που δίνει φυσιογνωμία και να αποφεύγεται η διαρκής αλλαγή τεχνικού επιτελείου.

Μετρήστε τις απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός με τα θέματα τραυματισμών και την απουσία Ελ Αραμπί και Σωκράτη που προέκυψαν συν αυτές που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τον τραυματισμό Μπουχαλάκη και την αποβολή του Καμαρά και έχετε την εικόνα. Ένα τέτοιο ματς, Ιούλιο μήνα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν αρκετά επικίνδυνος από τη μέση και μπροστά, μπορεί να εξελιχθεί σε μία τραγωδία!

Το υπέροχο τέρμα που πέτυχε ο Ολυμπιακός με τον Καμαρά πριν αποβληθεί του έδωσε το προβάδισμα και η αλήθεια είναι πως μοιάζει φτωχό σαν σκορ. Εκείνο που πρέπει ωστόσο κάποιος να καταλάβει είναι πως σε αυτά τα καλοκαιρινά παιχνίδια σημασία έχει να κερδίσεις έστω και με ένα γκολ. Παίζοντας την μπάλα του, ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί και μέσα στο Αζερμπαϊτζάν να κερδίσει φτάνει να έχει και πάλι αμυντικά την προσήλωση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του σε αυτό το ματς.

Ένα κέρδος για τον Ολυμπιακό ήταν η σταθερή παρουσία του νεαρού τερματοφύλακα Τζολάκη που δείχνει έτοιμος να κοντράρει ακόμα και τον Βάτσλικ για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Αγωνιστικά δεν του λείπει τίποτα, είναι ολοφάνερο πως μπορεί και κρατάει τον εαυτό του εντελώς συγκεντρωμένο την ώρα του αγώνα και δεν φοβάται να βγει και να μαζέψει την μπάλα και έχει την αυτοπεποίθηση που είναι αναγκαία για έναν τερματοφύλακα!

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως για τον Ολυμπιακό παραμένει ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου! Ο τρόπος που χειρίστηκε το παιχνίδι όταν είχε στραβώσει, γιατί το να μείνεις με δέκα παίκτες ξαφνικά τη στιγμή που είσαι καβάλα στο άλογο θέλει καθαρό μυαλό!

Ο Πέδρο Μάρτινς είναι περιουσία για τον Ολυμπιακό. Και ο ίδιος άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε να έρθει σε μία ομάδα με διαρκή παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και ο σύλλογος με τη δική του προσπάθεια να είναι αγόγγυστη και σωστά δομημένη μπόρεσε να αυξήσει την αξία του μέσα από την ομάδα που δημιούργησε!

Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό να υπερασπιστεί αυτή την ισχνή νίκη και στη ρεβάνς, είναι τέτοιες οι δυνατότητες του ώστε να περάσει αλλά και να ξεπεράσει τον επόμενο αντίπαλο. Και μετά να διεκδικήσει στα πλέι οφ την είσοδο του για μία ακόμη φορά στους ομίλους του Champions League. Όλα ξεκινούν από τον ορθολογισμό που υπήρξε για τον σύλλογο εκείνη την δύσκολη σεζόν του 2018 – 19 όταν αποφασίστηκε να στηριχθεί ο Μάρτινς. Εκείνες οι εβδομάδες της άνοιξης του 2019 σημάδεψαν και τα επόμενα χρόνια για τον Ολυμπιακό!

Πηγή: Banking News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This