Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Η Formula 1 κινείται προς Ανατολάς από το 1999 ακόμα, ενώ αντίστοιχο άνοιγμα θέλει να κάνει και στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζεται και για το Grand Prix στο Μαϊάμι το 2022).

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο GQ Magazine, ο ισχυρός άνδρας του σπορ, Stefano Domenicali, επιβεβαίωσε την θέληση της Liberty Media να απομακρυνθεί το άθλημα από την Ευρώπη, και να επεκταθεί περισσότερο στην Ασία, και σίγουρα στις ΗΠΑ.

Με αφορμή μία ερώτηση σχετικά με το αν οι 25 αγώνες σε μία σεζόν θα ήταν ένα εφικτό σενάριο, ο Ιταλός αποκρίθηκε:

«Πιστεύω πως οι 23 αγώνες είναι ένα καλός αριθμός αγώνων, αλλά υπάρχει και η σχετική ρύθμιση στην Συμφωνία Ομονοίας για τη διεξαγωγή περισσότερων. Οπότε, πόσους αγώνες θέλουμε να κάνουμε στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Άπω Ανατολή; Προβλέπω πως θα έχουμε λιγότερα Grand Prix στην Ευρώπη, και περισσότερα στις ΗΠΑ και την Ασία».

Κι όταν ρωτήθηκε για το αν αυτό μπορεί να δυσαρεστήσει το κοινό του σπορ που θέλει να βλέπει παραδοσιακές πίστες στο καλεντάρι, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν το νομίζω. Είναι κάτι που αποτελεί μέρος της εξέλιξής μας ως επιχείρηση, και είναι θέμα διασκέδασης. Φυσικά γνωρίζουμε τη σημασία της παράδοσης, και αυτή είναι που τρέφει το μέλλον. Αλλά, αν ζεις με βάση την παράδοση, δε ζεις για πολύ. Πρέπει να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This