Επιλογή Σελίδας


Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ολοκληρώθηκε σήμερα στον Όλυμπο το Olympus Marathon. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έτρεξε 14 χιλιόμετρα, αποθέωσε τη φυσική ομορφιά του τοπίου και συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαιρετική δουλειά τους.

Το Olympus Marathon ξεκίνησε την Παρασκευή 25 Ιουνίου και διήρκεσε τρεις ημέρες. Η διοργάνωση περιλάμβανε τρεις αγώνες ορεινού τρεξίματος, απόστασης 4.25, 14 και 44 χιλιομέτρων.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Λευτέρης Αυγενάκης για την παρουσία του στο Olympus Marathon:

«ΟΛΥΜΠΟΣ – Olympus Marathon

Στον αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon, στο θρυλικό μας «βουνό των θεών». Στα ορειβατικά μονοπάτια του Ολύμπου, μέσα στον Εθνικό μας Δρυμό.

Τρέξαμε στο 3ο σκέλος της τριήμερης διοργάνωσης, στην «Κόψη των Αετών», μια απόσταση 14χλμ, με εκκίνηση από τα Πριόνια, στις πηγές του Ενιπέα.

Περίπου 300 δρομείς, με αυστηρότατη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε διαδρομές απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς με χιλιάδες χρόνια ιστορίας.

Καταπληκτική εμπειρία και θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μαραθώνιος Ολύμπου», με έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας, τους εθελοντές και τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που πρόσεχαν όλους του συμμετέχοντες.

Μπράβο και στη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλο και τα στελέχη του, καθώς η κοινωνία του Λιτοχώρου, του Δίου και των γύρω περιοχών καταφέρνει να συνδυάζει αθλητισμό, πολιτισμό και εναλλακτικό τουρισμό, εκπέμποντας σημαντικά μηνύματα γι’ αυτούς τους τομείς, αλλά και για την περιβαλλοντική προστασία του Ολύμπου.»

Pin It on Pinterest

Shares
Share This