Επιλογή Σελίδας


Μετά από συγκλονιστική μάχη και παρά τον τραυματισμό της Βίκυς στις αρχές του 2ου σετ, οι Αρβανίτη, Καραγκούνη επικράτησαν με 2-1 (22-20, 13-21, 17-15) στο golden match των Πολωνών Βόιτατσικ, Κοτσιόλεκ (Νο 29) και η Ελλάδα θα αγωνιστεί αύριο στα ημιτελικά του Continental Cup απέναντι στη Ρωσία.

Η νίκη των κοριτσιών αποκτά τεράστιες διαστάσεις καθώς πέραν της απίθανης ανατροπής στο πρώτο σετ (από 8-14, 22-20) έπρεπε να προσπεράσουν και τον τραυματισμό της Βίκυς η οποία στο 0-2 του 2ου σετ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο που προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία.

Ωστόσο επέστρεψε και μαζί με την Πένυ έκαναν μια τρομερή προσπάθεια διατηρώντας ζωντανό το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εκκίνηση του πρώτου σετ ήταν… εφιαλτική καθώς στο 2-1 χάθηκε κόντρα μπάλα (υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες ότι η μπάλα ήταν μέσα) και αντί για 3-1 το σκορ πήγε στο 2-5 με το ελληνικό δίδυμο να πλησιάζει σε 5-6, αλλά εκεί ένα νέο σερί από λάθη έφερε τη διαφορά στο 5-11 με την πολωνική ομάδα να διατηρεί αυτό το +6 μέχρι το 8-14.

Μέχρι τη στιγμή δηλαδή που η Πένυ Καραγκούνη άρχισε να…πυροβολεί από το σερβίς για να πλησιάσουμε σε 13-14 (οι δύο τελευταίοι πόντοι με ισάριθμους άσους) και παρόλο που η διαφορά άνοιξε και πάλι (13-16) καταφέραμε να ισοφαρίσουμε 16-16 με δύο απίθανα μπλοκ από την ίδια.

Πλέον το σετ άρχισε από την αρχή με την Καραγκούνη με νέο άσο να κάνει το 18-17, αλλά το άουτ της Αρβανίτη έφερε το 18-19 όμως δύο δικές της επιθέσεις έβαλαν και πάλι την Ελλάδα μπροστά (20-19) για να πάρουμε το σετ στο 22-20 με νέα πετυχημένη κόντρα.

Το μομέντουμ πλέον ήταν με το μέρος μας, αλλά στο 0-2 του 2ου σετ ήρθε η ανατροπή με τη Βίκυ να ζητά ιατρικό τάιμ άουτ λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Αμέσως βρέθηκαν κοντά της ο φυσιοθεραπευτής κ. Ψαρογιώργος, ο οποίος ταξίδεψε στη Χάγη και μετά από 5 λεπτά η Βίκυ επέστρεψε, ωστόσο εμφανώς επηρρεασμένη προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της με την Πολωνία να χτίζει μια σημαντική διαφορά (1-4, 3-7, 8-14) και να παίρνει εύκολα το σετ στέλνοντας το golden match στο τάι μπρέικ.

Εκεί η συγκινητική Αρβανίτη «ξαναμπήκε» στο ματς με την Ελλάδα να προηγείται 3-1 και 6-3 για να μειώσει η Πολωνία σε 7-6 με άσο και το 8-7 έγινε 8-9 με νέο άσο και κόντρα μπάλα. Η Καραγκούνη έδωσε τέλος στο σερί καθώς με επίθεση και άσο μας έφερε πάλι μπροστά (10-9) για να ακολουθήσει μια φανταστική άμυνα της Βίκυς και κόντρα μπάλα για το 11-9.

Η διαφορά όμως χάθηκε άμεσα καθώς το σκορ έγινε 11-11 με το ελληνικό δίδυμο να κρατά το προβάδισμα και να φτάνουμε σε ματς μπολ με επίθεση της Καραγκούνη. Οι Πολωνές έσβησαν το πρώτο και το δεύτερο παρά τις καλές επαφές της Καραγκούνη στο μπλοκ, αλλά στο 16-15 η Βίκυ έβγαλε την άμυνα, τελείωσε την κόντρα και η Ελλάδα πέρασε στα ημιτελικά.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This