Επιλογή Σελίδας


Τρεις αθλητές θα εμφανίσει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στα κεντρικά ταμπλό του απλό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που είναι σε εξέλιξη στη Βαρσοβία. Μετά την Κατερίνα Τόλιου, προκρίθηκε το απόγευμα στον 1ο γύρο και ο Γιάννης Σγουρόπουλος έπειτα μάλιστα από δύο προκριματικές φάσεις. Χτες έχασε σε ισοβαθμία την πρωτιά στο 21ο γκρουπ, αλλά με τη 2η θέση βρέθηκε στα νοκ άουτ προκριματικά τα οποία πέρασε με επιτυχία. Στον καθοριστικό αγώνα επιβλήθηκε με εξαιρετική εμφάνιση του Πολωνού Ματσιέ Κούμπικ με 3-0. Αντίστοιχο αγώνα έδωσε η Ελισάβετ Τέρπου στο απλό γυναικών. Μετά τη 2η θέση στον όμιλό της έπαιξε νοκ άουτ με τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Παρά την καλή της προσπάθεια έχασε με 3-0 κι έμεινε έξω από το ταμπλό. Θυμίζουμε ότι χάρη στην υψηλή θέση του στην παγκόσμια κατάταξη ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι απευθείας στο ταμπλό των «64». Η συνέχεια στο απλό δίνεται αύριο. Στο διπλό ανδρών ωστόσο, έπεσαν θύματα έκπληξης Γκιώνης και Βανγκ Γιανγκ. Το ελληνοσλοβακικό δίδυμο, που είχε βλέψεις για διάκριση αποκλείστηκε απρόσμενα στα προκριματικά!

Στο απλό ανδρών ο Σγουρόπουλος δεν εκμεταλλεύτηκε τη χτεσινή ευκαιρία για πρόκριση, δεν έφυγε όμως με άδεια χέρια από τη δεύτερη. Αφού πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο νοκ άουτ προκριματικό συνάντησε τον Πολωνό Ματσιέ Κούμπικ. Ήταν εξαιρετικός στις επιθέσεις και την τακτική, έδειξε πολύ καλή συγκέντρωση κι έφτασε σε ευρεία νίκη με 3-0 σετ, που του χάρισε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό (11-6, 11-8, 11-4).

Στο απλό γυναικών η Τόλιου είχε τελειώσει από την Τρίτη τους αγώνες της στον όμιλο και πέτυχε την πρωτιά και την πρόκριση στο ταμπλό. Σήμερα η Ελισάβετ Τέρπου κατέκτησε αρχικά τη 2η θέση στο 1ο γκρουπ κι απέκτησε το δικαίωμα να πάει σε νοκ άουτ προκριματικό για να διεκδικήσει ξανά την πρόκριση στον 1ο γύρο. Στην 3η αγωνιστική του γκρουπ κατέβαλλε με σταθερή απόδοση τη Νορβηγίδα Ρίλκε Σκέιτετ με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-5).

Το απόγευμα έπαιξε νέο καθοριστικό ματς με την Άνα Τοφάντ από τη Σλοβενία. Ήταν ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια, όμως κάμφθηκε με 3-0 σετ κι έμεινε εκτός ταμπλό (9-11, 8-11, 5-11).

Στο 8ο γκρουπ νωρίτερα έδωσε «μάχη», επίσης με τον στόχο να περάσει στη δεύτερη προκριματική φάση, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Πήρε το 1ο σετ απέναντι στην Τσέχα Καρολίνα Μινάροβα, αλλά τελικά κάμφθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης (11-8, 5-11, 7-11, 6-11). Πιο αργά το βράδυ θα μάθουν, μετά τη σχετική κλήρωση, τους αντιπάλους τους στον 1ο γύρο ο Γκιώνης, ο Σγουρόπουλος και η Τόλιου.

Στο διπλό ανδρών έγινε ένας προκριματικός γύρος. Ο Γκιώνης και ο Σλοβάκος Βανγκ Γιανγκ γνώρισαν αναπάντεχη ήττα και αποκλείστηκαν άμεσα. Πήραν το 1ο σετ απέναντι στους Αρτούρ Ρέινολντς/Βάλοτ Βαϊνουλά (Λετονία/Εσθονία), αλλά στη συνέχεια δεν έβγαλαν παιχνίδι και ηττήθηκαν με 3-1 σετ (11-6, 8-11, 8-11, 8-11)

Τα υπόλοιπα δύο ζευγάρια είχαν πολύ δύσκολη κλήρωση και αποκλείστηκαν φυσιολογικά. Ο Σταματούρος και ο Κωνσταντινόπουλος έχασαν 3-0 σετ από τους Γάλλους Καν Ακουζού/Αντρέα Λαντριέ, που ήταν στην κορυφή του σχετικού ταμπλό (8-11, 5-11, 4-11). Ο Σγουρόπουλος και ο Κύπριος Μάριο Γιάνγκου κάμφθηκαν επίσης με 3-0 από τους Λούμπομιρ Πίστεϊ/Οβίντιου Ιονέσκου από τη Σλοβακία και τη Ρουμανία αντίστοιχα, δύο αθλητές με διεθνείς διακρίσεις στο αγώνισμα (4-11, 2-11 6-11).

Στο διπλό γυναικών η κλήρωση στο ταμπλό των «32» έφερε την Κατερίνα Τόλιου και την Τουρκάλα Σεμπίλ Αλτίνκαγια αντιμέτωπες με κινεζικής καταγωγής αθλήτριες. Συγκεκριμένα αύριο στις 12:05 Ελλάδας αναμετρώνται με τις διεθνώς διακεκριμένες Γιου Φου/Σάο Τζιενί από την Πορτογαλία.

Στο διπλό μικτό τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου, μετά την επιτυχία της πρόκρισης στο ταμπλό, αποκλείστηκαν φυσιολογικά σήμερα το απόγευμα στον 1ο γύρο. Για τους «32» κάμφθηκαν από τους Ιταλούς Νιαγκόλ Στογιάνοφ/Τζόρτζια Πικολίν με 3-0 σετ (1-11, 4-11, 4-11).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This