Επιλογή Σελίδας


Το 22ο Filothei Women Gala έγινε σήμερα στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” στη Φιλοθέη και για μία ακόμη φορά κατάφερε να συγκεντρώσει σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου και όχι μόνο.

Παρά τον άστατο για την εποχή καιρό και τις άδειες, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων κερκίδες οι αθλήτριες, που συμμετείχαν στη διοργάνωση κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έκανε αυτό που έπρεπε και με 11.59 τερμάτισε πρώτη στα 100 μ., σε μια κούρσα όπου δεν πίεσε μετά τα 60 μ., δεδομένο του ότι έχει μπροστά της ένα έντονο διήμερο στο Ευρωπαϊκό Ομάδων, ενώ η Κατερίνα Δαλάκα με χρόνο 11.90 τερμάτισε 1η στη 2η σειρά κατέλαβε την 5η θέση.

Το ύψος ήταν αναμφίβολα το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού οι Μαρίγια Βούκοβιτς με την Ιωάννα Ζάκκα βρέθηκαν σε καλή ημέρα και πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις. Νικήτρια αναδείχθηκε η Βούκοβιτς με άλμα στα 1,93 μ. επίδοση που βελτιώνει το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,96 μ., προκειμένου να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας καλή δεύτερη προσπάθεια. Φετινό ρεκόρ σημείωσε και η Ιωάννα Ζάκκα, που ήταν δεύτερη σήμερα με 1,90 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και έδειξε παρά το πρόβλημα στο πόδι να βρίσκει το ρυθμό της. Η Ζάκκα ξεπέρασε με την πρώτη το 1,77 μ., 1,81 μ., 1,84 μ., με την δεύτερη το 1,87 μ. και με την πρώτη το 1,90 μ., ενώ είχε καλά άλματα και στο 1,93 μέτρα.

Στο μήκος των γυναικών ξεχώρισε η Ναστάσια Μίροντσικ- Ιβάνοβα, που “προσγειώθηκε” στα 6,79 μ. και αναδείχθηκε νικήτρια βελτιώνοντας μάλιστα το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια από την Λευκορωσία είχε πέντε άλματα πάνω από τα 6,70 μ., πραγματοποιώντας έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας της. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Σπυριδούλα Καρύδη, που κατέλαβε την τρίτη θέση με επίδοση στα 6,48 μ. βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ. Η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη άλματα στα 6,37 μ., 6,33 μ. 6,20 μ. και 6,16 μέτρα. Η Καρύδη διανύει καλή σεζόν και έχει ως στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, καθώς και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο επί κοντώ οι αθλήτριες δεν μπόρεσαν να πάνε όσο ψηλά θα ήθελαν, αφού ο αέρας τους δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Νικήτρια αναδείχθηκε η Αντρίνα Χόντελ (Ελβετία) με 4,35 μ. και ακολούθησε η Κατερίνα Βαγενά με 4,05 μέτρα. Η Τίνα Σούτει (Σλοβενία) δυσκολεύτηκε πολύ με τον αέρα και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,35 μ., που ήταν το ύψος, όπου επέλεξε να μπει στον αγώνα.

Τα αποτελέσματα

Pin It on Pinterest

Shares
Share This