Επιλογή Σελίδας


Μια ανάσα μακριά από μια μεγάλη διάκριση έμεινε η Ιωάννα Μαγοπούλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής της Βάρνας, όπου η σπουδαία προσπάθειά της δεν στάθηκε αρκετή για να της δώσει το εισιτήριο για τον τελικό του σύνθετου ατομικού, που θα της επέτρεπε να διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέχρι τέλους. Ωστόσο, η ανερχόμενη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε τις εντυπώσεις και άφησε υποσχέσεις για ακόμα σημαντικότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του προκριματικού, η Μαγοπούλου συγκέντρωσε 19,750 β. στην κορδέλα και 21,250 β. στις κορύνες, επιδόσεις που σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες της πρεμιέρας (22,950 β. στην μπάλα και 21,950 β. στο στεφάνι) την ανέβασαν στους 66,150 β. στο σύνθετο ατομικό, βάσει του αθροίσματος των τριών υψηλότερων βαθμολογιών της.

Η συγκομιδή αυτή χάρισε στη 18χρονη πρωταθλήτρια την 25η θέση, μπροστά από αρκετές πιο έμπειρες και καταξιωμένες αθλήτριες, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετή για να τη βάλει στο «τοπ 24» των φιναλίστ. Έτσι, θα είναι 1η αναπληρωματική στον αυριανό τελικό του σύνθετου ατομικού, μέσα από τον οποίο θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Για τη νεαρή Ελληνίδα εκπρόσωπο, αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, έπειτα από το ντεμπούτο της το 2019 στο Μπακού και αφού είχε προηγηθεί η παρουσία της στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2018 στην κατηγορία νεανίδων.

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στην κορδέλα (19,750 β.):

Το πρόγραμμα της Ιωάννας Μαγοπούλου στις κορύνες (21,250 β.):

Pin It on Pinterest

Shares
Share This