Επιλογή Σελίδας

Ξεκινά την Πέμπτη (10/6) η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και περιλαμβάνει την ενοποίηση της Super League 2-Football League.

Κατατέθηκε στη Βουλή και αρχίζει την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας» με χρονοδιάγραμμα ψήφισής του την επομένη Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

– Η αναδιάρθρωση – συγχώνευση των Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία με κριτήρια όπως η μεγάλη αύξηση του απαιτούμενου Μετοχικού Κεφαλαίου, της απαιτούμενης Εγγυητικής Επιστολής, της υποχρέωσης συμμετοχής μεγάλου αριθμού Ελλήνων ποδοσφαιριστών, της 3ετούς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κλπ.

– Η επαναφορά του «ιδιώνυμου», οι νέες ρυθμίσεις για τις Λέσχες Φιλάθλων, τις αλλαγές στην ευθύνη των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων και τη διενέργεια οργανωμένων μετακινήσεων.

– Η εξέταση των αναφορών για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες που από την ΕΕΑ, ανατίθεται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας.

– Η νέα ΕΕΑ, για τα μέλη της οποίας θα χρειάζεται «γνώμη» της Βουλής.

– Η δυνατότητα να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να συμψηφίζουν τις δαπάνες με το μίσθωμα (ανακατασκευή Καυτανζογλείου για να το χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ).

– Θέματα επαγγέλματος προπονητών, αναγνώρισης πτυχίων τους κλπ.

– Η απελευθέρωση των μεταγραφών των ερασιτεχνών αθλητών στα 19 τους χρόνια (αυξήθηκε κατά τι, στη διαβούλευση προβλεπόταν στα 18).

– Η δημιουργία κλιμακίων ελέγχου της ΓΓΑ προς σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες.

Στο εν λόγω σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνεται για την ώρα διάταξη για τη δημιουργία Β’ ομάδων από τις ΠΑΕ της Super League 1, αλλά θα προστεθεί με τροπολογία κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Διευκρινιζόταν ότι είναι καθαρά τεχνικό θέμα, καθότι το εν λόγω ζήτημα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και δεν ήταν δυνατόν χρονικά να έχει προλάβει να συμπεριληφθεί στο κύριο σώμα του νομοσχεδίου πριν αυτό κατατεθεί.

Πηγή: Mikriliga

Pin It on Pinterest

Shares
Share This