Επιλογή Σελίδας

Προσκεκλημένος της ΑΕΚ ενόψει του μεγάλου ευρωπαϊκού δεύτερου τελικού της ΑΕΚ με αντίπαλο την Ίσταντς για το EHF European Cup είναι ο Δημήτρης Σκούφας, αδελφός του αείμνηστου, Σωκράτη Σκούφα. Ο ίδιος βρέθηκε χθες (29/05) στην προπόνηση της Ένωσης, την οποία παρακολούθησε και το Greek Handball, που συνομίλησε με τον κ. Σκούφα.

«Η ΑΕΚ με τίμησε με την πρόσκλησή της. Δεν είναι μια απλή… γεροντική συγκίνηση, αλλά μεγάλη χαρά το ότι μια ελληνική ομάδα βρίσκεται τόσο κοντά στο να πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η ΑΕΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ματς σαν να έχει ηττηθεί με 4 γκολ και να επικρατήσει με τουλάχιστον 5. Να μην δώσει το παραμικρό περιθώριο στην πάρα πολύ καλή ομάδα της Ίσταντς», τόνισε ο κ. Σκούφας, ο οποίος πρόσθεσε: «Εύχομαι αυτό που ελπίζω να πετύχει απόψε η ΑΕΚ να είναι η απαρχή για κάτι ακόμα μεγαλύτερο στο ελληνικό χάντμπολ συνολικά και το εφαλτήριο για την ίδια την ομάδα να ανέβει και άλλο επίπεδο. Δεν πρέπει να χαθεί και άλλη ευκαιρία στο ελληνικό χάντμπολ…».

Ο 68χρονος κ. Σκούφας, ο οποίος δίδασκε μέχρι πέρυσι στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης (τακτικός καθηγητής) με ειδικότητα στο χάντμπολ, έχει… ζυμώσει τα μέλη του προπονητικού επιτελείου των Κιτρινόμαυρων. Ο προπονητής της Ένωσης, Δημήτρης Δημητρούλιας, ξεκίνησε το χάντμπολ στον Αρχέλαο Κατερίνης με προπονητή τον επίσης Κατερινιώτη Δημήτρη Σκούφα. Ο Δημήτρης Καφφάτος έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Ανδρών υπό την καθοδήγηση του κ. Σκούφα, ο οποίος είχε επίσης στις Εθνικές ομάδες τον Αλέξη Αλβανό και τον Σπύρο Μπαλωμένο. Από την πλευρά των νυν αθλητών, ο Γιάννης Καλόμοιρος ήταν φοιτητής του.

Ο κ. Σκούφας, που έχει διατελέσει προπονητής σε Δράμα, ΑΝΟ Γλυφάδας, Αρχέλαος Κατερίνης, Άρης Θεσσαλονίκης, ΒΑΟ, ΓΑΣ Κιλκίς, ΧΑΝΘ, ΠΑΟΚ, έχει υπάρξει προπονητής στις Εθνικές ομάδες, καθώς επίσης και τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ, σχολίασε επιπλέον στο greekhandball.com: «Παρακολούθησα πολύ χάντμπολ αυτή την σεζόν και βεβαίως παρακολούθησα και την ΑΕΚ. Είδα την πρόοδο της ομάδας κατά την διάρκεια της περιόδου. Έχει οικογενειακό κλίμα. Ας είναι η ΑΕΚ η ατμομηχανή που θα τραβήξει υψηλότερα το ελληνικό χάντμπολ, το παράδειγμά της πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι…».

Πηγή: Greek Handball

Pin It on Pinterest

Shares
Share This