Επιλογή Σελίδας

Ριζικές αλλαγές αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της mikriliga.com καταργήθηκαν δυο από τα πέντε κριτήρια ισοβαθμίας καθώς λόγω των συνθηκών η Γ΄Εθνική είναι πρωτάθλημα ενός γύρου

Πρωτάθλημα ενός γύρου λόγω των συνθηκών η Γ΄Εθνική φέτος και πλέον η ΕΠΟ αποφάσισε κάποιες αλλαγές για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε με ανακοίνωση της «Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου)».

Αν κάποιος ανατρέψει στους κανονισμούς θα δει ότι στο άρθρο 20 παράγραφος 5 υπάρχουν πέντε κριτήρια για το ποια ομάδα σε ισοβαθμία θα πάρει τη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες της Mikriliga.com από τα πέντε κριτήρια τα μόνα που παραμείναν είναι τα τελευταία τρία ενώ τα δυο πρώτα δεν θα ισχύσουν για φέτος.

Παράλληλα στους ομίλους (1ο, 4ο και 10ο) που υπάρχουν ομάδες που αποχώρησαν και οι αντίπαλοι παίρνουν τα ματς στα χαρτιά με 3-0, αυτά τα γκολ μετράνε κανονικά στο σύνολο.

Αναλυτικά τα κριτήρια που θα ισχύσουν:

Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ. 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:

iii. τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv. την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v. την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

 

Πηγή: Mikriliga

Pin It on Pinterest

Shares
Share This