Επιλογή Σελίδας

Ρομέλου Λουκάκου και Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ίντερ στην πορεία προς την κορυφή της Serie A και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κι άλλα «ντουέτα» από το πρόσφατο παρελθόν, που οδήγησαν τους «νερατζούρι» στην κατάκτηση τροπαίων.

Γιούργκεν Κλίνσμαν – Λόταρ Ματέους
Τι κι αν μόνο ο ένας από τους δύο ήταν σεντερ-φορ, τις επιδόσεις τους τη σεζόν 1990-91 θα τις ζήλευαν ακόμα και τα κορυφαία επιθετικά δίδυμα. Ο Λόταρ Ματέους μπορεί να αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή και να ήταν ο οργανωτής των «νερατζούρι», όμως η επαφή του με τα δίχτυα ήταν στενή. Εκείνη τη χρονιά σημείωσε 23 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν πρώτος σκόρερ της Ίντερ, ενώ ο συμπατριώτης του, Γιούργκεν Κλίνσμαν, πρόσθεσε ακόμα 17 γκολ. Οι δύο άσοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην πορεία της Ίντερ μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, ενώ την «Αγία Τριάδα» των Γερμανών παικτών συμπλήρωνε, τότε, στην ιταλική ομάδα ο Αντρέας Μπρέμε.

Ρονάλντο – Ιβάν Ζαμοράνο
Στη συνείδηση του κόσμου έχει μείνει πως το «φαινόμενο» αποτέλεσε σούπερ δίδυμο με τον Κριστιάν Βιέρι. Ωστόσο, στο διάστημα της συνύπαρξής τους στην Ίντερ, δεν αγωνίστηκαν για πολύ μαζί, λόγω των τραυματισμών του Βραζιλιάνου. Αντίθετα, ο Ρονάλντο είχε ποδοσφαιρική «χημεία» με τον Ιβάν Ζαμοράνο. Παρά το γεγονός ήταν υπήρχε αρχικά γκρίνια για το νούμερο της φανέλας (ο Ζαμοράνο άφησε το 9 και το έκανε 1+8), οι δυο τους οδήγησαν την Ίντερ στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA το 1998, σκοράροντας αμφότεροι στον τελικό με τη Λάτσιο. Τα νούμερα του Ρονάλντο ήταν εκπληκτικά εκείνη τη σεζόν (34 γκολ), όμως σαν δίδυμο τα πήγαν καλύτερα την επόμενη. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε 15 γκολ και ο Χιλιανός 14.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – Ερνάν Κρέσπο
Το καλοκαίρι του 2006 έγινε αλλαγή σελίδας στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με τον υποβιβασμό της Γιουβέντους, λόγω του σκανδάλου Calciopolis. Ένας από τους παίκτες που έφυγαν από τη «Μεγάλη Κυρία» ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μετακόμισε στην Ίντερ. Από την πρώτη του κιόλας σεζόν στο Μιλάνο, ο «Ίμπρα» έδειξε την κλάση του, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο με τον Ερνάν Κρέσπο (στο ρόστερ υπήρχε και ο Αντριάνο με μικρότερη συμμετοχή). Ο Σουηδός σημείωσε 15 τέρματα στη Serie A και ο Αργεντινός άλλα 14, με τους δυο τους να συμβάλλουν τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου. Συνολικά, κατέκτησαν μαζί τρία πρωταθλήματα Ιταλίας (2007, 2008, 2009), αν και στις επόμενες χρονιές, οι επιδόσεις του Ζλάταν… ξέφυγαν.

Ντιέγκο Μιλίτο – Σάμουελ Ετό
«Πακέτο» πήγαν στο Μιλάνο οι δύο ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι του 2009. Το μεγάλο όνομα ήταν ο Σάμουελ Ετό, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν καταλάβαινε από τέτοια. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν τότε στον πάγκο της Ίντερ και θέλοντας να αγωνίζεται η ομάδα με ένα σέντερ-φορ αλλά να τους έχει και τους δύο στην ενδεκάδα, αποφάσισε να μεταθέσει τον Καμερουνέζο στα άκρα. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να μην άρεσε καθόλου στον ποδοσφαιριστή, όμως αυτό διόλου απασχόλησε τον Μουρίνιο. Η επιλογή του “Special One” αποδείχθηκε σοφή, αφού Ετό και Μιλίτο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του τρεμπλ από τους «νερατζούρι» το 2010. Ο Καμερουζένος σημείωσε εκείνη τη σεζόν 16 τέρματα, ενώ ο Αργεντινός 30 (!), με τα δύο πιο σημαντικά να έρχονται στο νικηφόρο τελικό του Champions League απέναντι στην Μπάγερν.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This