Επιλογή Σελίδας

Του Μιχάλη Τσόχου

Να μείνεις εκτός Ευρώπης γιατί δεν μπόρεσες να τερματίσεις τέταρτη στη βαθμολογία και με αντίπαλο στο φινάλε της σεζόν αυτόν τον Παναθηναϊκό; Δεν έχει πιο κάτω για την ΑΕΚ. Να μείνεις εκτός Ευρώπης γιατί δεν μπόρεσες να τερματίσεις τέταρτος στη βαθμολογία, μένοντας πίσω και από την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία δεν μπορεί να κερδίσει ούτε σε προπονητικό διπλό εδώ και μήνες. Δεν έχει πιο κάτω ούτε για τον Παναθηναϊκό…

Ναι, ξέρω ότι πολλοί θα βιαστείτε να πείτε, ότι όλα αυτά είναι υπερβολές και ασφαλώς και έχει πιο κάτω, αφού η ΑΕΚ σχετικά πρόσφατα έπαιζε στις πιο κάτω κατηγορίες. Αν θέλει κάποιος να κατατάσσει την ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο, των πιο κάτω κατηγοριών, ελεύθερα! Aν θέλουμε να μιλάμε για μία ΑΕΚ με το μίνιμουμ της κανονικότητας της, το να μείνει στο φετινό πρωτάθλημα στην 5η θέση και εκτός Ευρώπης είναι αδιανόητη αποτυχία. Κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που χρόνια τώρα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, που σχεδιάστηκε για ένα ακόμη καλοκαίρι με τον λάθος τρόπο και τους λάθους ανθρώπους, που προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη, με νέα λάθη, που σε τέσσερα ματς μέσα στη σεζόν δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε σε ένα τον Αστέρα Τρίπολης, για να αποκτήσει προβάδισμα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, η ΑΕΚ θα έχει αποτύχει παταγωδώς, αν δεν βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της σύγχρονης ιστορίας της.

Δεν υπάρχουν άλλοθι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όπως κι’ αν το δεις, από όποια οπτική κι’ αν το εξετάσεις. Τα λάθη αμέτρητα, τα έχουμε αναφέρει ουκ’ ολίγες φορές και φυσικά αφορούν όλα τη διοίκησή της και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Το τελευταίο όμως είναι αυτό που μπορεί να την αφήσει εκτός Ευρώπης και είναι φυσικά η παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της μετά από εκείνο το 1-5 με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ είναι τόσο ξεχαρβαλωμένη, είναι τόσο μακριά οι παίκτες από τον προπονητή, είναι τόσο μακριά ο προπονητής από την πραγματικότητα, που αδυνατεί να σηκώσει κεφάλι. Πάει από Τετάρτη – Κυριακή σε κάθε γήπεδο για να χάσει, άλλοτε με κάποια αξιοπρέπεια και άλλοτε με θλιβερή εικόνα. Στο μόνο που πραγματικά ελπίζει η ΑΕΚ είναι στην ανικανότητα του Παναθηναϊκού να την προσπεράσει, διαφορετικά με τον Μανόλο στον πάγκο, θα είχε ήδη χάσει το τρένο της Ευρώπης. Αλλά έχοντας για αντίπαλο αυτόν τον Παναθηναϊκό μπορεί με τα ψέματα και παραμένει τέταρτη στη βαθμολογία.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος λόγω των λαθών της διοίκησης του έχει μείνει τόσα χρόνια εκτός Ευρώπης, έχει στα χέρια του μία τεράστια ευκαιρία να τα καταφέρει και την πετάει κάθε εβδομάδα στα σκουπίδια. Και η ΑΕΚ του δίνει κι’ άλλη και μετά μία ακόμη και στη συνέχεια άλλη μία και ο Παναθηναϊκός εκεί, να επιμένει να μένει μονίμως πέμπτος και εκτός Ευρώπης. Και μέσα σε όλα και εκτός Κυπέλλου από τον ΠΑΣ. Ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχει απέναντι του αυτή την ΑΕΚ, προσπαθεί μήνες να την περάσει και δεν τα καταφέρνει. Δεν τα καταφέρνει γιατί ισοφαρίζεται στο ΟΑΚΑ στο τέλος και ενώ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο παίζει ταμπούρι, δεν τα καταφέρνει γιατί όπως προανέφερα επιχειρεί τέσσερις φορές να νικήσει τον αδιάφορο Αστέρα Τρίπολης και δεν μπορεί, δεν τα καταφέρνει γιατί δεν έχει κανένα αγωνιστικό πλάνο και σχέδιο, καμία στόχευση, καμία συγκέντρωση στο στόχο. Και, όχι, δεν φταίει η αρχή της σεζόν. Θα έφταιγε αν απέναντί του είχε μία σταθερή ΑΕΚ, έναν εκπληκτικό ΠΑΟΚ και ήταν αδύνατο να τους προλάβει. Ο Παναθηναϊκός αν θα χάσει την Ευρώπη, θα την χάσει τώρα στο τέλος της σεζόν, στα πλέι οφ, γιατί είναι ο μόνος που δεν νίκησε στο ΟΑΚΑ, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός δια περιπάτου και γιατί δεν θα μπορέσει προφανώς να την νικήσει ούτε μεθαύριο στη Λεωφόρο και όχι γιατί ο Πογιάτος έκανε τα όσα έκανε στην αρχή της χρονιάς… Και αυτό το άλλοθι έχει τελειώσει πλέον για τον Παναθηναϊκό.

Την ερχόμενη Κυριακή οι δύο τους θα παίξουν το τελευταίο χαρτί στη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ και με ισοπαλία λογικά θα τα καταφέρει, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη. Ο τίτλος του ματς θα μπορούσε να είναι «Η μονομαχία των ανίκανων». Όποιος δεν καταφέρει και σε αυτό το ματς να πάρει αυτό που θέλει, θα είναι άξιος της μοίρας του. Οι δικαιολογίες και τα άλλοθι όμως θα έχουν τελειώσει προ πολλού. Είτε η ΑΕΚ, είτε ο Παναθηναϊκός, μείνουν εκτός Ευρώπης, αυτή θα είναι και για τα δύο club μία ιστορική αποτυχία, η οποία πέραν όλων των άλλων θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και στις επόμενες χρονιές τους και όχι μόνο στην εφετινή…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This