Επιλογή Σελίδας

Του Κωνσταντίνου Κωλαΐτη

Το όνειρο της δεύτερης σερί συμμετοχής για την Παρί Σεν Ζερμέν σε τελικό Champions League «έσβησε» στο «Etihad», με τη Μάντσεστερ Σίτι να αποδεικνύεται ανώτερη στα τρία από τα τέσσερα ημίχρονα της μεταξύ τους «μονομαχίας». Ένα όνειρο που πλησίασε πολύ κοντά στο να το πραγματοποιήσει τον περασμένο Αύγουστο και θα πρέπει να το κυνηγήσει ξανά από την αφετηρία την ερχόμενη σεζόν. Πλέον, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι Παριζιάνοι είναι να στραφούν στις διαθέσιμες κούπες εντός συνόρων, σε μια χρονιά αλλιώτικη από τις άλλες. Κι αυτό διότι η φετινή Ligue 1 έχει εξελιχθεί στην πιο αμφίρροπη της τελευταίας δεκαετίας και μόνο σίγουρο δεν έχει η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ότι θα διατηρήσει τα εγχώρια σκήπτρα, κινδυνεύοντας να σημειώσει τη φτωχότερη σεζόν της πλούσιας εποχής των Καταριανών επενδυτών.

Όλη η χρονιά, λοιπόν, για την Παρί κρίνεται σε 4+1 τελικούς, που ακόμη κι αν τους κερδίσει όλους, η επιτυχία δεν περνάει από τα δικά της… πόδια και πιθανόν να μην είναι αρκετή για να ικανοποιήσει τους ιθύνοντες και το κοινό της, οι οποίοι έχουν συνηθίσει σε τουλάχιστον τρεις τίτλους ανά σεζόν από το 2013-14. Οι χειρότερες σεζόν στην εποχή της «QSI» ήταν οι δύο πρώτες, το 2011-12 όταν η Παρί δεν κέρδισε καμία απολύτως κούπα και το 2012-13, όταν πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια.

Με δεδομένη, λοιπόν, την ακύρωση του φετινού Λιγκ Καπ λόγω του «φουσκωμένου» καλενταριού και με μοναδικό τίτλο ως τώρα το Σούπερ Καπ κόντρα στη Μαρσέιγ, οι Παριζιάνοι καλούνται να ολοκληρώσουν το πιο δύσκολο τρεμπλ των τελευταίων χρόνων, για να μη σημειώσουν ένα τεράστιο πισωγύρισμα.

LIGUE 1: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ 3Χ3, ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΛΙΛ

Κόντρα στη Λανς το περασμένο Σάββατο, η Παρί συμπλήρωσε για πρώτη φορά τέσσερις σερί νίκες πρωταθλήματος επί ημερών του Αργεντινού τεχνικού, επιβεβαιώνοντας ότι έχει το πόδι στο «γκάζι» για την τελική ευθεία. Ωστόσο, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρωτοπόρος Λιλ (76 έναντι 75 βαθμών), η οποία έχει αφήσει μόλις δύο βαθμούς στα τελευταία πέντε παιχνίδια και δείχνει ικανή να αντέξει μέχρι τέλους και να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Από την πλευρά της, η Παρί έχει σχετικά βατό πρόγραμμα μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Το πιο δύσκολο εμπόδιο είναι αυτό που ακολουθεί προσεχώς, η εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Ρεν, που παλεύει για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ρεμς εντός έδρας και Μπρεστ εκτός έδρα την τελευταία αγωνιστική συμπληρώνουν τους τρεις «τελικούς» πρωταθλήματος, με τη Λιλ να αντιμετωπίζει αντίστοιχα τις Λανς (εκτός), Σεντ Ετιέν (εντός) και Ανζέ (εκτός).

ΚΥΠΕΛΛΟ: ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΚΟ (;)

Το πρωτάθλημα αναμφίβολα είναι το βαρύ χαρτί. Αν είναι να διαλέξει έναν τίτλο, σίγουρα η κούπα της Ligue 1 σημαίνει περισσότερα για την Παρί, μολονότι οτιδήποτε λιγότερο του νταμπλ θα κάνει πιο έντονη την αίσθηση της συνολικής αποτυχίας στη σεζόν.

Παράλληλα, λοιπόν, με τα ματς πρωταθλήματος, οι Κυπελλούχοι πρέπει να κλειδώσουν την επιστροφή τους στον τελικό, παίζοντας στα ημιτελικά με τη Μονπελιέ. Αν το πετύχουν, στον τελικό κατά πάσα πιθανότητα θα βρουν την Μονακό του Νίκο Κόβατς, η οποία μέχρι και μία αγωνιστική πριν ήταν ανάμεσα στους ανταγωνιστές της για το πρωτάθλημα. Αντίπαλος των Μονεγάσκων η άσημη Ρουμιγί Βαλιέρ, ομάδα 4ης κατηγορίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρί μέχρι το φινάλε της σεζόν:

  • 9/5 Ρεν – Παρί Σεν Ζερμέν
  • 12/5  Μονπελιέ – Παρί Σεν Ζερμέν (Κύπελλο)
  • 16/5 Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεμς
  • 23/5 Μπρεστ – Παρί Σεν Ζερμέν

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This