Επιλογή Σελίδας


Της Πηνελόπης Γκιώνη

Μετά από τον πρώτο της επίσημο αγώνα, έπειτα από αγωνιστική αδράνεια ενός χρόνου, η Έλενα Χατζηλιάδου επέστρεψε στην Ελλάδα με αρκετή αυτοπεποίθηση και πίστη για την πρόκριση αναγνωρίζοντας όμως πόσο δύσκολο είναι το έργο της και τονίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Η 27χρονη αθλήτρια του καράτε, αγωνίστηκε στο πορτογαλικό τουρνουά της κατηγορίας Premier League του Karate 1 της παγκόσμιας ομοσπονδίας και κατέκτησε την 5η θέση, δίνοντας πολύ θετικά δείγματα. «Ήμουν πιο προετοιμασμένη από ποτέ. Το ότι ήταν η πρώτη μου επίσημη αγωνιστική διοργάνωση μετά από ένα χρόνο και κάτι ευτυχώς δεν επηρέασε καθόλου, ούτε στην ψυχολογία μου ούτε στην αγωνιστική μου απόδοση. Ήμουν μία ανάσα από τη διεκδίκηση του χρυσού ωστόσο βρέθηκα να αγωνίζομαι για το χάλκινο ενάντια στο Νο1 της κατάταξης. Με την κατάκτηση της 5ης θέσης δεν μπορούμε να στεναχωρηθούμε καθόλου, διότι και στους 5 αγώνες ήμουν πιο δυνατή, πιο γρήγορη και πιο έξυπνη από ποτέ! Χάρη στους υποστηρικτές μου και χάρη στον χρόνο που μας δόθηκε, είχα την καλύτερη αγωνιστική απόδοση της αθλητικής μου καριέρας. Νιώθω ότι το καράτε για μένα τώρα ξεκινάει» εξηγεί η ίδια. Η πρωταθλήτρια του καράτε τόνισε πως η Ολυμπιακή πρόκριση δεν είναι μόνο στο δικό της χέρι και εξήγησε πως αν είχε την απαραίτητα βοήθεια από την ομοσπονδία αλλά και την πολιτεία, η Ελλάδα θα μετρούσε μία ακόμη πρόκριση: «Αν με ρωτάτε για τους λόγους που δεν φτάσαμε στο μετάλλιο, θα σας έλεγα ότι είναι αρκετοί. Και ο λόγος που δεν έχω προκριθεί ακόμα στους Ολυμπιακούς δυστυχώς δεν ήταν μόνο στο χέρι μου. Αν από την αρχή της διαδικασίας πρόκρισης η ομοσπονδία μου φρόντιζε να έχω έστω τα βασικά και αν η Γενική Γραμματεία αθλητισμού μου είχε δώσει τα πριμ που δικαιούμαι από το 2018, σήμερα η Ελλάδα θα είχε μία ακόμη πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο».

Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα, όλη της η προσοχή στρέφεται στο ερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κροατία όπου και θα στοχεύσει στην υπέρβαση ώστε να διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση. Το έργο της κρίνεται αρκετά δύσκολο όμως η Χατζηλιάδου έχει εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και γνωρίζει πολύ καλά τι να περιμένει. «Τώρα, επικεντρώνομαι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, και αν εκεί δεν συμβεί ένα θαύμα (δηλαδή να χάσει η Τουρκάλα πρώτο με δεύτερο αγώνα και εγώ να πάρω το χρυσό) τότε την τελική μάχη για την πρόκριση θα τη δώσω στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι (10-11 Ιουνίου) στην συμπτυγμένη ολυμπιακή κατηγορία +61 κιλών. Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα να μου δώσουν την WKF CARD ως παγκόσμια πρωταθλήτρια και καθώς βρίσκομαι μια θέση κάτω από την προκριθέμενη στο Ολυμπιακό ράνκινγκ» εξηγεί η Χατζηλιάδου.

Πηγή: Sports Feed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This