Επιλογή Σελίδας


Για 2η φορά στο τουρνουά η Σάκκαρη έχασε το 1ο σετ με bagel, στη συνέχεια πάλεψε και διεκδίκησε την πρόκριση στην τελική 8άδα του Madrid Open, όμως μετά από μια μάχη που έφτασε τις 2 ώρες και 35 λεπτά και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα, ηττήθηκε από τη Muchova με 6-0, 6-7 (9), 7-5.

Το παιχνίδι δεν πήγαινε καθόλου καλά για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που έχασε τα 8 από τα 9 πρώτα games και έμεινε πίσω με σετ και με break στο 0-6, 1-2. Το ματς θα μπορούσε να φύγει πολύ γρήγορα από τα χέρια της, πριν καν συμπληρωθούν 40 λεπτά χρόνου στο γήπεδο, όμως η Μαρία έκανε άμεσα το break back και ισοφάρισε σε 2-2.

Στη συνέχεια κρατούσε πιο εύκολα το σερβίς της, παίζοντας σαφώς με ανεβασμένη ψυχολογία, ενώ στο 8ο game είχε 2 ευκαιρίες για νέο break. H Muchova άντεξε, κράτησε το σερβίς της και ισοφάρισε σε 4-4.

Δυο νέες ευκαιρίες για break και για το σετ είχε η Μαρία, όταν προηγήθηκε με 4-5, 15-40 στο σερβίς της Muchova, όμως και πάλι η Τσέχα ανταπεξήλθε και υπερασπίστηκε το σεβρίς της.

Το σετ πήγε σε tie-break και εκεί η Μαρία συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, αφού απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-0 (!) και έμεινε πίσω με 5-6! Μετά από 6 χαμένους πόντους στη σειρά όμως, η Σάκκαρη έδειξε χαρακτήρα και κατόρθωσε να σβήσει 2 match points, στο 5-6 και στο 6-7, για να φέρει ξανά το πλεονέκτημα στο μέρος της. Έχασε 2 ακόμα ευκαιρίες, αλλά στο 3ο της set point στο tie-break και 5ο συνολικά στο 2ο σετ, κατάφερε να επικρατήσει με 11-9 και να βάλει τέλος σε ένα μαραθώνιο σετ.

Το ψυχολογικό πλεονέκτημα ήταν πλέον στο μέρος της Ελληνίδας παίκτριας, που προηγήθηκε με 2-0 στο αποφασιστικό σετ, όμως η Muchova ισοφάρισε σε 2-2 και έδειξε από νωρίς στο σετ ότι μόνο εκτός παιχνιδιού δεν ήταν. Τα break ερχόντουσαν ευκολότερα και για τις δυο παίκτριες σ’ αυτό το σετ, με τη Μαρία να προηγείται εκ νέου με 3-2 και αργότερα και με 5-3.

Η Τσέχα ωστόσο ανταποκρίθηκε κερδίζοντας τους 8 από τους 9 συνεχόμενους πόντους (για το 5-5) και αργότερα παίρνοντας και 3ο game στη σειρά, κρατώντας το σερβίς της από το 15-30, για να προηγηθεί με 6-5.

Αυτό έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τη Μαρία, που έπρεπε να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά, ενώ λίγο πριν σέρβιρε για την πρόκριση στα προημιτελικά. Η πίεση την κατέβαλε και έκανε μερικά εύκολα λάθη, με τη Muchova να φτάνει σε νέα match points στο 5-6, 15-40 και τελικά να αξιοποιεί τη 2η ευκαιρία της στο game (4η στο παιχνίδι), για να κλείσει αυτό το σετ με το 4ο διαδοχικό κερδισμένο game της, διαμορφώντας το 5-7.

Μια καλή ευκαιρία για έναν ακόμα σπουδαίο προημιτελικό για φέτος χάθηκε για τη Μαρία, που θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στη Ρώμη, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί σε ακόμα ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, στο οποίο έχει και καλύτερη παράδοση, το Internazionali BNL d’ Italia.

Η Muchova προκρίθηκε για 2η φορά φέτος σε έναν προημιτελικό, μετά από την εκπληκτική πορεία της στα ημιτελικά του Australian Open τον περασμένο Φεβρουάριο. Θα αντιμετωπίσει την Anastasia Pavlyuchenkova αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδας, έχοντας ελάχιστον χρονικό περιθώριο για ανασυγκρότηση. Η Ρωσίδα είχε κερδίσει νωρίτερα την Jennifer Brady δίνοντας και εκείνη μεγάλη μάχη, με 7-5, 6-7 (8), 6-3.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This