Επιλογή Σελίδας


Την ενεργειακή αναβάθμιση – βελτίωση ενεργειακής απόδοσης στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, ύψους €702.460,00, ενέκρινε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας που υλοποιεί το πρόγραμμα GrEnergy.

Ο Δήμος Κατερίνης αξιολογώντας τις ανάγκες του επέλεξε, κατά προτεραιότητα, να εντάξει το Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καταθέτοντας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας ένα αίτημα που συνοδεύονταν από σχετική μελέτη. Εξασφαλίστηκε δε το ως άνω ποσό των €702.460,00 από τον συνολικό προϋπολογισμό ύψους €9.000.000,00 του προγράμματος το οποίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Μετά από την τελική έγκριση και ύστερα από τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται, θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις στα τρία κτίρια του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, ως εξής:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  • Θερμομονωτικές επεμβάσεις στο κέλυφος των τριών κτιρίων.
  • Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με νέα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε: «Σε ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ, για όλη τη Χώρα,που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση της απόδοσης δημοτικών κτιρίων, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε €700.000,00 για το Β’ Δημοτικό Αθλητικό μας Κέντρο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που, συνέβαλαν στην προετοιμασία για εξασφάλιση αυτού του προγράμματος, ιδιαίτερα όμως τον Γιώργο Τσιαλό, νυν Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού, ο οποίος ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, κατά το προηγούμενο διάστημα, ασχολήθηκε αρμοδίως με το πρόγραμμα και προώθησε τις σχετικές διαδικασίες.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε για την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που δίδονται μέσα από Ευρωπαϊκά ή Εθνικά Προγράμματα, καθώς και για την προετοιμασία τους με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου μας».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
// START Corner ad for Novibet // END Corner ad for Novibet