Επιλογή Σελίδας


Επιμέλεια: Χρήστος Αδάμος, Αλέξανδρος Γεωργιάδης

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε η κυπελλούχος και παίκτρια του ΠΑΟΚ, Σταματία Κυπαρίσση, στο The Match Report.

-Αρχικά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Που αφιερώνεις τον πρώτο σου τίτλο σε επίπεδο γυναικών;

-Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Τον τίτλο αυτό τον οφείλω στις συμπαίκτριες μου, στον προπονητή μου και στους ανθρώπους που στηρίζουν και αγαπάνε τον ΠΑΟΚ με πρώτο πρώτο τον κ. Αμοιρίδη. Ωστόσο θα ήθελα αυτή τη διάκριση να την αφιερώσω στους γονείς μου και στους ανθρώπους που με αγαπάνε και είναι δίπλα μου.

-Πως νιώθεις που είσαι κομμάτι του πρώτου τίτλου που κατακτά η ομάδα του ΠΑΟΚ στο γυναικείο βόλεϊ;

– Είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη, γιατί πραγματικά έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και αυτός ο τίτλος είναι η μεγαλύτερη δικαίωση.

-Που θεωρείς ότι κρίθηκε ο τελικός και ποιο ήταν το κλειδί του αγώνα;

– Το κλειδί του αγώνα θεωρώ ήταν το πάθος και η θέληση που δείξαμε για την νίκη.

-Στο τέλος του τελικού σε είδαμε να πανηγυρίζεις την κατάκτηση του τροπαίου και να εκφράζεις έντονα τα συναισθήματά σου. Τι είναι αυτό που σε ενώνει με τον ΠΑΟΚ και ποια είναι τα συναισθήματα σου για τον σύλλογο;

– Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να κρύψω τον ενθουσιασμό και τη χαρά μου, γι’ αυτό και εκδηλώθηκα κατ’ αυτόν τον τρόπο. Με τον ΠΑΟΚ έχω ζήσει υπέροχες στιγμές. Είμαι από 15 χρονών στην ομάδα , οπότε η συναισθηματική σύνδεση που υπάρχει προς αυτόν είναι πολύ μεγάλη.

– Έχοντας κατακτήσει 2 πρωταθλήματα νεανίδων με τη φανέλα του ΠΑΟΚ το 2019 και το 2020, ποια διαφορετική αίσθηση σου άφησε η κατάκτηση ενός άλλου τροπαίου, αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας σε επίπεδο γυναικών;

– Σίγουρα και τα δύο μου προσέφεραν τρομερή ικανοποίηση και χαρά . Παρ’ όλα αυτά η κατάκτηση ενός τίτλου σε επίπεδο γυναικών είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και την ζήσαμε όλες με έναν πολύ όμορφο και ξεχωριστό τρόπο.

– Πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση για μία νεαρή αθλήτρια από την ομάδα των νεανίδων, στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου;

– Ίσως ακούγεται λιγάκι δύσκολη η μετάβαση αυτή στην γυναικεία ομάδα, όμως από τότε που ήρθα σε αυτή, η ένταξη μου ήταν πολύ εύκολη και ευχάριστη, αφού οι συμπαίκτριες και ο προπονητής μου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.

– Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά λόγω του covid19 για όλους, πως κρίνεις τις εξελίξεις που έφερε η πανδημία στο γυναικείο βόλεϊ;

– Ήταν μία χρονιά πολύ δύσκολη για όλους μας. Οι επιπτώσεις ήταν μεγάλες τόσο στο γυναικείο βόλεϊ όσο και σε ολόκληρο τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά καταφέραμε να το ξεπεράσουμε με τον δυνατότερο τρόπο και δόξα τω Θεώ όλα εξελίχθηκαν καλώς.

– Μπορεί φέτος η ΕΟΠΕ να αποφάσισε την διεξαγωγή μόνο του Κυπέλλου Ελλάδας στο γυναικείο βόλεϊ, όμως η έναρξη της νέας χρονιάς δεν αργεί πολύ. Που τοποθετείτε σαν ΠΑΟΚ τον πήχη των προσδοκιών για τη νέα χρονιά που πλησιάζει;

– Μετά από αυτόν τον τίτλο ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα συνεχίσει να κρατάει τον πήχη των προσδοκιών του ψηλά. Οπότε και του χρόνου θεωρώ ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο.

– Ποια είναι τα σχέδια σου για την νέα αθλητική χρονιά;

– Τα σχέδια μου προς το παρόν δεν τα έχω σκεφτεί για την νέα χρόνια. Θα ήθελα πολύ πάντως να είναι ελπιδοφόρα όπως εξελίχθηκε και αυτή της προηγούμενης χρονιάς.

Που φτάνουν οι φιλοδοξίες σου στο άθλημα του βόλεϊ και ποιο είναι το όνειρο σου;

– Η αλήθεια είναι ότι έχω φιλοδοξίες και στόχους. Θέλω μέσα από σκληρή δουλειά να εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα παικτικά και πιστεύω πως η προσπάθεια και ο κόπος θα ανταμειφθούν. Όσο για τα όνειρα, έχω παρά πολλά και σίγουρα μεγάλο μέρος αυτών σχετίζονται με το βόλεϊ. Ελπίζω να πραγματοποιηθούν κάποια στιγμή!

Πηγή: Match Report

Pin It on Pinterest

Shares
Share This