Επιλογή Σελίδας

Στην κόπωση από την υπερπροσπάθεια κόντρα στην ΑΕ Καρίτσας καθώς και στις διαιτητικές αποφάσεις στάθηκε ο Παναγιώτης Παρασίδης, μιλώντας μετά την ήττα του Δία Δίου από την Κοζάνη με 2-0, στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Διαβάστε τι δήλωσε ο τεχνικός του Δία καθώς και ο προπονητής της Κοζάνης, Γιώργος Καραγκιολίδης, στον Γιώργο Κατσίκα και στις “Ματιές στα σπορ”:

“Δυο ήταν τα δεδομένα του παιχνιδιού. Η ομάδα δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και το θεωρώ πάρα πολύ λογικό. Μετά από ένα ντέρμπι πριν από δύο ημέρες με τέτοια πίεση και ενέργεια, τα παιδιά δεν είχαν τα αποθέματα για να ανταποκριθούν τουλάχιστο στο επιθετικό κομμάτι. Παρά την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας που είχε ο αντίπαλος δε νομίζω ότι κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Προσπαθώ να θυμηθώ κάποια αξιόλογη φάση πριν το γκολ και δε μπορώ.

Από εκεί και πέρα, μιλάμε για μια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Στο 73′ υπάρχει μια πεντακάθαρη κόκκινη κάρτα στα δύο μέτρα από μένα, στα τρία μέτρα από τον επόπτη και στα πέντε μέτρα από τον διαιτητή. Δεν ξέρω εν τέλει τι είδαν και αποφάσισαν. Είμαι σίγουρος ότι θα με δικαιώσει το βίντεο. Ήταν στην κυριολεξία μπροστά μου. Ο διαιτητής αποφάσισε να μην αφήσει το αντίπαλο με δέκα παίκτες και πέντε λεπτά μετά δεχτήκαμε ένα τέρμα από τον παίκτη που θα έπρεπε ήδη να έχει αποβληθεί. Κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Θα αφήσω ασχολίαστη την τελευταία ση του δεύτερου γκολ όταν ο επόπτης 30 μέτρα μακριά από την εστία δείχνει πρώτα “παίζετε” και μετά από λίγο δείχνει “σέντρα”. Δε μπορώ να μπω στη διαδικασία να το σχολιάσω γιατί δε μπορώ να καταλάβω αν ήταν γκολ ή όχι και δεν έχει σημασία. Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική των διαιτητών στη συγκεκριμένη φάση που νομίζω ότι ήταν χαρακτηριστική και σημάδεψε το παιχνίδι”.

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο προπονητής του Δία είπε:

“Είναι ένας “γολγοθάς”. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ηρακλή Λάρισας. Τη Μεγάλη Τετάρτη ξαναπαίζουμε με τη Φήκη στην έδρα μας. Θα παλέψουμε σε όλα τα παιχνίδια και είμαι πεπεισμένος ότι αυτά τα νέα παιδιά (η ομάδα ξεκίνησε με 5 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 και στη συνέχεια μπήκαν δύο παιδιά 16 και 17 χρονών) θα δικαιώσουν πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς τους και τους κόπους τους και η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει την παραμονή”.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Κοζάνης, Γιώργου Καραγκιολίδη

“Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην κατηγορία. Όλες οι ομάδες, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση, έχουν παίκτες που έχουν δουλέψει πάνω από 2-3 χρόνια μαζί. Εμείς έχουμε τη δυσκολία να συγκροτήσουμε την ομάδα μας έτσι όπως πρέπει. Έχουμε πολύ καλές μονάδες αλλά δεν έχουμε ακόμη το σύνολο που πρέπει. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι τακτικά. Σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε, τα παιδιά το έβλεπαν σαν “τελικό”, όπως για μένα “τελικοί” είναι όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Θα συνεχίσουμε δουλεύοντας σε αυτή την κατεύθυνση, θα ευχόμαστε, όπως μπαίνουμε έτσι να βγαίνουμε από το γήπεδο γιατί το ρόστερ είναι συγκεκριμένο. Δε μπορούμε να λέμε πράγματα τώρα. Κάθε Κυριακή οι ομάδες θα έχουν απώλειες από κάρτες και τραυματισμούς. Εμείς μέχρι τώρα πάμε καλά. Αν δούμε το πρόγραμμα με τους πολλούς μεσοβδόμαδους αγώνες, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Έτσι επέλεξαν να το κάνουν, χαρήκαμε που βρεθήκαμε ξανά στο γήπεδο αλλά δεν είναι καθόλου εύκολα. Μεταξύ καλής εμφάνισης και αποτελέσματος προτιμώ το αποτέλεσμα που θα μας βοηθάει και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Μένουμε προσηλωμένοι, δεν τρελαινόμαστε με τη νίκη. Ήταν κάτι καλό για την προσπάθεια των παιδιών και θα συνεχίσουμε έτσι”.

Σχολιάζοντας το ότι η Κοζάνη αν και είχε την υπεροχή αλλά κυρίως στο α’ μέρος έμοιαζε “εγκλωβισμένη” από τη μαζική άμυνα του αντιπάλου που δε μπορούσε να διασπάσει, ο προπονητής της Κοζάνης είπε:

“Ένα κομμάτι ήταν αυτό, όμως ένα κομμάτι ήταν και δικό μας. Βάλαμε ένα καινούριο παιδί μπροστά, δε λειτουργήσαμε όμως καλά στο α’ μέρος. Δεν είχαμε καλή σκέψη. Δε μας βγήκε ο σχεδιασμός, τον αλλάξαμε. Κι εμείς το ψάχνουμε μέσα στο γήπεδο. Εμείς κάνουμε τακτική σε πραγματικές συνθήκες, με κόσμο, με διαιτητές, με αντιπάλους. Δε θέλουμε να χάνουμε πολύ χρόνο στα αποδυτήρια με αυτά τα πράγματα. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να “βγάλουμε” και τα τακτικά κομμάτια από εδώ. Αυτά έγιναν στο α’ μέρος. Στο β’ μέρος μπήκαμε λίγο καλύτερα, πιέσαμε τον αντίπαλο αλλά και ο αντίπαλος έκανε πράγματα που μας στερούσε τη δυνατότητα να φτάσουμε κοντά στην εστία”.

Μιλώντας για κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕ Καρίτσας, ο προπονητής της Κοζάνης είπε:

“Θα πάμε έτσι όπως πρέπει. Θα δούμε πως ακριβώς θα πάμε εκεί, θα δούμε τι προβλήματα θα έχουμε, μακάρι να είμαστε όλοι καλά γιατί οι παίκτες έκαναν υπερπροσπάθεια. Επειδή άκουσα κάποια πράγματα έχω να πω ότι δε θέλω να κάνω πολλές αλλαγές γιατί θέλω να βρούν ρυθμοί αυτοί που ξεκινούν μαζί με 1-2 αλλαγές. Κάνουμε τη δουλειά μας έτσι όπως πρέπει. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές αλλά η δουλειά μας είναι αυτή”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This