Επιλογή Σελίδας


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της στη φάση των ομίλων του Champions League, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού η οποία επικράτησε με 11-7 της Μαρσέιγ στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του Γ’ Γύρου που διεξήχθη στη «φούσκα» της Όστια στην Ιταλία. Ο Θρύλος έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final 8 που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, στο τρίτο δυνατό παιχνίδι σε διάστημα τριών ημερών, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλο, αφήνοντας στην 4η θέση τη Γαλλική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 14 βαθμούς σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και την Πέμπτη (22/4), θα μάθουν τον αντίπαλο τον οποίο θα αντιμετωπίσουν στον προημιτελικό στο Βελιγράδι, μόλις ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις του Β’ Ομίλου που διεξάγεται στη «φούσκα» της Βουδαπέστης. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση του Β’ ομίλου και θα είναι μια εκ των Μπαρτσελονέτα, Μπρέσια, Φερεντσβάρος. Από κει και πέρα στο παιχνίδι με τη Γαλλική ομάδα, ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, αφού είχε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το φινάλε.

May be an image of one or more people, people playing sports and text

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο Μάριος Καπότσης με ωραίο σουτ από την περιφέρεια έβαλε τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού (6:31), με τους Γάλλους να απαντούν με δυο διαδοχικά γκολ του Κρούσιλατ για το 1-2 στα 4:41. Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Μουρίκη στον παίκτη παραπάνω (4:03) στο 2-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά στη δεύτερη περίοδο και με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Γενηδουνιάς προηγήθηκαν για πρώτη φορά με δυο τέρματα. Ο άσσος του Θρύλου, σκόραρε δυο διαδοχικά τέρματα (6:41, 5:53) και έγραψε το 4-2, με τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν ένα 3-0 σερί, μετά το 1-2 των Γάλλων. Η Μαρσέιγ, απάντησε με τους Βουκίσεβιτς (5:07) και Κρουσιλά (4:05) για να ισοφαρίσει σε 4-4, όμως ο αρχηγός του Ολυμπιακού, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στα 17’’, έγραψε το 5-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με φοβερό σουτ του Θανάση Χρυσοσπάθη από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός ανέκτησε τη διαφορά του +2 στην έναρξη της 3ης περιόδου (6:42), φτάνοντας στο 6-4, με τον Βερνού να μειώνει στην επόμενη φάση σε 6-5 (6:19). Το σκορ αυτό παρέμεινε στα επόμενα λεπτά, μέχρι την εξαιρετική προσπάθεια του Γενηδουνιά, ο οποίος με το τρίτο προσωπικό του τέρμα, έναν «κεραυνό» από την περιφέρεια, έγραψε το 7-5 και αύξησε εκ νέου το προβάδισμα στα δυο γκολ (1:44). Ο Θρύλος ολοκλήρωσε ιδανικά το 3ο οκτάλεπτο καθώς ο Μάριος Καπότσης με εξαιρετικό σκαστό σουτ από την περιφέρεια στα 2’’, έδωσε για πρώτη φορά «αέρα» τριών τερμάτων, γράφοντας με το δεύτερο προσωπικό του γκολ το 8-5!

Όπως ξεκίνησαν όλα τα προηγούμενα οκτάλεπτα, δηλαδή με γκολ του Ολυμπιακού, άρχισε και το τελευταίο, με τον Ίρβινγκ να σκοράρει στην κόντρα και να διευρύνει στο +4 για πρώτη φορά το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα. Οι Γάλλοι με διαδοχικά γκολ των Κοβάτσεβιτς και Κρουσιλά πλησίασαν σε 9-7 στα 3:44, όμως ο αρχηγός του Θρύλου Κώστας Μουρίκης με το τρίτο προσωπικό του τέρμα, έγραψε το 10-7 (3:13). Στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, διαχειρίστηκε το υπέρ της προβάδισμα και με γκολ του Θανάση Χρυσοσπάθη «σφράγισε» την υπόθεση της νίκης, φτάνοντας στο τελικό 11-7.

Οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 3-1, 3-2.

Διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Καπότσης (περιφέρεια, 6:31), 1-1 Κρούσιλατ (π/π., 5:56), 1-2 Κρούσιλατ (4:41), 2-2 Μουρίκης (π/π., 4:03)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 6:41), 4-2 Γενηδουνιάς (π/π. 5:53), 4-3 Βουκίσεβιτς (π/π.π, 5:07), 4-4 Κρουσιλά (πέναλτι, 4:05), 5-4 Μουρίκης (0:17)
3ο οκτάλεπτο: 6-4 Χρυσοσπάθης (περιφέρεια, 6:42), 6-5 Βερνού (φουνταριστό, 6:19), 7-5 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 1:44), 8-5 Καπότσης (περιφέρεια, 0:02)
4ο οκτάλεπτο: 9-5 Ίρβινγκ (κόντρα, 6:16), 9-6 Κοβάτσεβιτς (π/π., 5:36), 9-7 Κρουσιλά (3:44), 10-7 Μουρίκης (π/π., 3:13), 11-7 Χρυσοσπάθης (π/π., 1:01)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Αργυρόπουλο, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης , Μουρίκης 3, Καπότσης 2, Χρυσοσπάθης 2, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος

Μαρσέιγ: Λάζοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Βαν Πεπερστραέτε, Σπάιτς, Πρλαϊνοβιτς, Βερνού 1, Κρουσιλά 4, Ντούρντριτς, Μάριον Κοβάτσεβιτς 1, Βουκίσεβιτς 1, Όλιβον, Χοβχανισιάν

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς τα εξής: «Σήμερα πετύχαμε μια νίκη ψυχολογίας. Μια νίκη αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια και για τον μήνα που έρχεται και έχουμε όλες τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Final 8. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με ένα διαφορετικό μοντέλο, με συνεχόμενα παιχνίδια και τρεις επισκέψεις εδώ στην Όστια. Και για τον Ολυμπιακό ήταν μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά με όλα αυτά που έχουν συμβεί. Από την αρχή στόχος μας ήταν η πρόκριση, με μια διαφορετική ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε και  με το παραπάνω. Από κει και πέρα και πέρα η συνέχεια στη διοργάνωση αυτή, θα είναι δύσκολη αφού στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν θα είμαστε το αουτσάιντερ. Ωστόσο θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται». 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Μουρίκης δήλωσε με τη σειρά του: «Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς. Σίγουρα δεν κρινόταν η πρόκριση αλλά θέλαμε να τελειώσουμε τον προκριματικό γύρο με τον καλύτερό τρόπο για να έχουμε καλό αγωνιστικό ρυθμό για τη συνέχεια και τους αγώνες που έρχονται. Νομίζω ότι εμφανιστήκαμε έτσι όπως έπρεπε και όπως πρέπει να παρουσιαζόμαστε σε κάθε αγώνα. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας, αλλά όποιος και να έρθει, στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον προημιτελικό και μετά θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η ομάδα πρέπει να έχει καλό αγωνιστικό ρυθμό, αλλά τώρα παίρνει σειρά το πρωτάθλημα και το κύπελλο που είναι οι δυο βασικοί μας στόχοι και τους οποίους θέλουμε να κατακτήσουμε πριν βρεθούμε στο Βελιγράδι».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This