Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Ότι το τριήμερο στην Ίμολα ήταν κακό για τον Valtteri Bottas δεν χωρά αμφιβολία. Ο Φινλανδός δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό το Σάββατο, έκανε τον όγδοο χρόνο στις κατατακτήριες και στον αγώνα τα πράγματα κύλησαν ακόμα χειρότερα γι’ αυτόν.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Με τον teammate σου στην pole position και δίχως να έχεις αντιμετωπίσει κάποιο μηχανικό πρόβλημα ή έστω να σε έχει καθυστερήσει κάποιος «αντίπαλος» εντός πίστας, δεν επιτρέπεται να είσαι όγδοος στο grid. Ειδικά όταν οδηγείς το καλύτερο ή το δεύτερο καλύτερο μονοθέσιο και δεν έχεις και ποινή.

Ο Bottas δείχνει αγχωμένος. Γνωρίζει πως η κλεψύδρα αδειάζει και ως οδηγός ψυχολογίας, φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την πίεση. Ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζει πως φέτος περισσότεροι από ποτέ, η ομάδα του περιμένει πολλά απ’ αυτόν. Διότι η Red Bull έχει πλέον δύο εξαιρετικούς οδηγούς και μόνο με τη βοήθεια (και) του Bottas η Mercedes θα μπορέσει να παραμείνει στο θρόνο της.

Όμως η εικόνα του Bottas να δέχεται πίεση και να κινδυνεύει με προσπέραση από την (χειρότερη περυσινή ομάδα) Williams, μόνο να δυσχεράνει μπορεί τη θέση του Φινλανδού. Εντάξει, η Williams φέτος είναι σαφώς βελτιωμένη, όμως δεν μπορεί να έγινε ξαφνικά… Mercedes.

Το γεγονός ότι ο Bottas δέχθηκε πίεση από τον Russell κι αν ο νεαρός Βρετανός ήταν λίγο πιο ψύχραιμος και υπομονετικός, στο επόμενο γύρο θα προσπερνούσε τη Mercedes, τα λέει όλα. Και τα λεγόμενα του Ralf Schumacher στο γερμανικό Sky είναι ακόμα πιο σημαντικά.

«Ο Bottas δεν είναι πιλότος, ο οποίος θα κάνει παιχνίδια στα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Όμως προφανώς δεν ήθελε να αφήσει τον Russell να τον περάσει. Δεν είμαι χαρούμενος με την αντίδρασή του. Όμως θα πρέπει να αναρωτηθεί, γιατί βρέθηκε σε θέση να υπερασπίζεται τη θέση του από την Williams. Έχει οδηγήσει ουκ ολίγες φορές στο ίδιο επίπεδο με τον Lewis. Ήταν ξεκάθαρο, στα δικά μου μάτια, ότι το μονοθέσιο του Bottas δεν είχε πρόσφυση στο πίσω μέρος. Όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να βελτιωθεί άμεσα» τόνισε ο αδελφός του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This