Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σερέτη

Play offs, στροφή 4η. Μοναδικός αλώβητος ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Ο Μαρτίνς μπορεί πλέον να δοκιμάσει όσους θέλει, φροντίζοντας να κρατά τη φρεσκάδα της ομάδας του ενόψει του ημιτελικού (ή και) του τελικού Κυπέλλου, όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να…σφάζονται στην ποδιά του για λίγα βαθμουλάκια που θα τους οδηγήσουν στο Conference League. Ακόμα και ο Αστέρας έχει (λιγοστές) ελπίδες. Μόλις πέντε βαθμούς απέχει από την τέταρτη θέση, αν προσέξουμε τη βαθμολογία. Και θα είχε πολύ περισσότερες αν είχε μετουσιώσει σε γκολ την εμφανή υπεροχή του στο πρώτο ημίχρονο του «Κλεάνθης Βικελίδης» εναντίον του Αρη. Δεν έκανε την υπέρβαση που θα τον έβαζε στο παιχνίδι, ακόμα την ψάχνει. Αύριο εναντίον της ΑΕΚ, την Τετάρτη εναντίον του Ολυμπιακού; Πολλά περιθώρια για να παίξει τα ρέστα του δεν έχει πλέον. Αντιθέτως, όλοι οι υπόλοιποι έχουν ακόμα «κανονάκια». Το ζητούμενο είναι ότι άλλοι τα «καίνε» και άλλοι δείχνουν εφτάψυχοι.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Κακά τα ψέματα, το Αρης – ΑΕΚ 1-3 άλλαξε όλα τα δεδομένα των play offs, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Προερχόμενη από οκτώ γκολ σε δύο ματς (τρία από τον ΠΑΟΚ και πέντε εντός έδρας από τον Ολυμπιακό), η Ενωση έμοιαζε ο σάκος του μποξ. Ο αδύναμος κρίκος. Εκείνη την οποία όλοι στόχευαν: με εξαίρεση τον Αστέρα, όλοι έναν ψάχνουν να ρίξουν νοκ άουτ για να πάρουν μια θέση στην τετράδα. Η τρομερή νίκη της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» άλλαξε όλες τις ισορροπίες. Εβαλε τον «σχεδόν υπεράνω υποψίας» Αρη στον… τζόγο και στον κίνδυνο. Ταυτόχρονα αποκατέστησε τη θέση της Ενωσης στην πρώτη τετράδα. Τι θα είχε συμβεί σε περίπτωση ήττας της; Ο Αρης, παρότι έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα από όλους (4 ματς εκτός – 3 εντός, κι αυτά με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό!) θα είχε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό ένα από τα τρία εισιτήρια και η Ενωση θα έβραζε στο ζουμί της. Με τρεις ήττες, κολλημένη στην πέμπτη θέση, με παίκτες, Χιμένεθ και διοικούντες στο στόχαστρο, θα έψαχνε απεγνωσμένα σωσίβιο. Όμως αυτό το σπουδαίο τρίποντο της έβγαλε το μανδύα του «στόχου» και του «αδύναμου κρίκου». Αυτόν το ρόλο θα έχει από αύριο όποιος ηττηθεί στη Λεωφόρο! Ειδικά αν αυτός είναι ο ελιππής Παναθηναϊκός, παρότι δείχνει σε καλή κατάσταση…

ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο ΠΑΟΚ, ακόμα κι αν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό (θα είναι μεγάλη έκπληξη, δεδομένου του κινήτρου των δύο αντιπάλων) έχει ακόμα αρκετές «ζωές» και δεν θα πάψει να είναι μια ομάδα που δημιουργεί. Που έχει το γκολ, ακόμα κι αν πλέον μοιάζει φοβική, αν σκεφτούμε πώς αγωνίστηκε στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ και πώς διαχειρίστηκε το προβάδισμά του στην Τρίπολη. Η Ενωση από την πλευρά της θα πρέπει να… αυτοκτονήσει για να ηττηθεί από τον Αστέρα εντός έδρας: προσοχή, όμως, γιατί οι φιλοξενούμενοι «δαγκώνουν» άσχημα και παίζουν τα ρέστα τους αύριο στο ΟΑΚΑ!

Το τοπίο ακόμα, συνολικά, είναι θολό. Από αγωνιστική σε αγωνιστική σταθερές μπορούν να ανατραπούν και οι «4» από φαβορί να γίνουν «αουτσάιντερ». Ουδείς μπορεί να προβλέψει τον αστάθμητο παράγοντα «Ολυμπιακός» και πώς θα συμπεριφερθεί στα τελευταία επτά παιχνίδια δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί από τους βασικούς παίκτες του κουβαλούν στα πόδια τους μια «σερί» σεζόν από δύο αγωνιστικές περιόδους, παίζοντας ακατάπαυστα από τον Ιούλιο του 2019! Ουδείς, επίσης, μπορεί να εκτιμήσει τη συμπεριφορά του Αστέρα αν η απόστασή του από την 4η θέση καταστεί «απαγορευτική» για «ευρωπαϊκές» φιλοδοξίες.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΥ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΡΑΛΙ»

Ο καθένας έχει τα ατού του: ο Αρης την ταυτότητα και τη σταθερότητά του (έως το 1-3 από την ΑΕΚ). Ο ΠΑΟΚ την πληθώρα δημιουργικών μέσων, εξτρέμ, επιθετικών και σε γενικές γραμμές το εύκολο γκολ. Η ΑΕΚ επίσης τη δημιουργία και το γκολ, παρά την κρίση που πέρασε (;). Ο Παναθηναϊκός την αήττητη στο πρωτάθλημα Λεωφόρο, τη χημεία και τους ρόλους που βρήκε μετά την τρίτη σερί ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ολοι, όμως, έχουν και εμφανή, αναμφισβήτητα μειονεκτήματα που τους έχουν κοστίσει ήδη αρκετούς βαθμούς. Ουδείς εκ των «4» δείχνει ικανός να τρέξει «σερί» και να κάνει «ράλι» νικών, καθαρίζοντας ένα εισιτήριο στο Conference League. Ολοι, όμως, θα συνεχίσουν να ψάχνουν τον «αδύναμο κρίκο». Αυτόν τον «έναν» που θα μείνει «μπουκάλα».

Η ΑΕΚ φάνηκε ότι θα ήταν αυτός ο κρίκος, αλλά πέταξε γρήγορα τον μουτζούρη από πάνω της. Να δούμε ποιος και πότε θα τον πάρει…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This