Επιλογή Σελίδας

Η Τσέλσι στον 21ο αιώνα έχει μεταβληθεί σε μία ομάδα που διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Μεγάλωσε από το 2003 έχοντας πια στόχους κι όχι όνειρα όπως πριν! Πάντα στο FA Cup προχωράει μακριά αλλά αυτή η νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι, υπενθυμίζει σε όλους πως ο Τόμας Τούχελ δεν ήρθε απλώς να διαχειριστεί το ρόστερ που βρήκε αλλά να το μετατρέψει σε αυτό που ήθελε από το καλοκαίρι ο Αμπράμοβιτς! Σε ένα σύνολο που θα πάρει τίτλους! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος .  

Η εμφάνισή της απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι το απόγευμα πήγαινε για να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος τέσσερις σπουδαίους και σημαντικούς τίτλους την ίδια σεζόν, τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ, ήρθε ως επιστέγασμα της σοβαρής δουλειάς που γίνεται από τον Τουχελ. 

Και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως οι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει και οι ίδιοι το πόσο πολύ αυτός ο τεχνικός μπορεί να τους αλλάξει ακόμα και την υστεροφημία οδηγώντας τους πολύ μακριά, με αποτέλεσμα να τους εμπνέει αυτό το οποίο τους ζητάει και το εκτελούν μέσα στο γήπεδο με απόλυτη ευλάβεια!

Η Τσέλσι με αυτή την εμφάνιση και με τον τρόπο που κέρδισε την Μάντσεστερ Σίτι, αφού ήταν καλύτερη σε όλα τα σημαντικά σημεία του παιχνιδιού, έδωσε και ένα manual ως… ευγενική προσφορά του Τόμας Τούχελ στον Μαουρίσιο Ποτσετίνο για το πως το κάνεις! 

Όχι με εμφάνιση που να προσπαθείς να μείνεις πίσω από την μπάλα και να δώσεις χώρο, αλλά πιέζοντας ψηλά. Ήταν μία από τις σπάνιες φορές που τα στατιστικά της κατοχής της μπάλας δεν ανήκαν στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά έστω και οριακά στην αντίπαλο της. 

Η Τσέλσι από το πρώτο λεπτό όχι μόνο δεν φοβήθηκε το ματς αλλά πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να ενοχλήσει την αντίπαλό της και να την φτάσει σε σημείο που να μην προσθέτει ποδοσφαιριστές διαρκώς στην επίθεση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ! 

Με το που μπήκε το γκολ παρότι η πίεση της Σίτι ανέβηκε, η αίσθηση ήταν πως πολύ δύσκολα θα έβρισκε το γκολ της ισοφάρισης. Και αυτό από μόνο του αποτελεί το μεγαλύτερο παράσημο για Τούχελ και για την δουλειά που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα από την μέρα που ανέλαβε πριν από τρεις μήνες.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε και πέρσι το καλοκαίρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου και μάλιστα καθαρά απέναντι στον Αρτέτα και την Άρσεναλ, ωστόσο σε κανένα σημείο εκείνο του παιχνιδιού δεν μπορούσες να φανταστείς ότι την επόμενη σεζόν οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν να συναγωνιστούν στα ίσια τους «πολίτες»! 

Στην περίπτωση της Τσέλσι, το κάνεις, αφού και πλήρες ρόστερ έχει και μεταγραφές θα κάνει το καλοκαίρι και θα μπορεί να κλείσει την ψαλίδα από την ομάδα του Πεπ.

Φυσικά είναι ένας ημιτελικός που έχει κερδίσει απόψε η Τσέλσι και όχι το τρόπαιο! 

Αλλά θα είναι το φαβορί, απέναντι σε όποιον και αν προκριθεί από το άλλο ζευγάρι, ενώ σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει και η σκέψη για μεγαλύτερα ψάρια, με τον Τούχελ να σέβεται αλλά να μη φοβάται τη Ρεάλ στα ημιτελικά του Champions league!

Όσον αφορά τη Σίτι έχει την επόμενη εβδομάδα άλλον έναν τίτλο να διεκδικήσει, απέναντι στην Τότεναμ του Μουρίνιο, το League Cup. 

Εκεί θα είναι πραγματικά μεγάλη αποτυχία εάν φύγει από το γήπεδο ηττημένη. Αυτό που έλεγε πιθανώς και διπλωματικά ο Γκουαρδιόλα, πως το quadruple ήταν αδύνατο, επιβεβαιώθηκε!

Μπορεί να κάνει και καλό στην ομάδα του, αφού το πρωτάθλημα είναι τυπική διαδικασία να το κατακτήσει και εκείνο που περισσότερο μπορεί να τον απασχολεί είναι να μπορέσει να ξεπεράσει την Παρί και να βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Champions League. 

Ήταν μία υπενθύμιση επίσης προς κάθε κατεύθυνση πως οι τίτλοι μοιράζονται τον Μάιο και όχι με κάποιο καλό σερί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τροφή για σκέψη για όλους!

Πηγή: England365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This