Επιλογή Σελίδας

Αποκλειστική συνέντευξη στο KateriniSport και στον Νίκο Κολίτση

Για πρώτη φορά πανελλαδικά οι καλύτερες ατάκες των οπαδών των δύο ομάδων (σ.σ. ναι, υπάρχουν οπαδοί, σας διαβεβαιώνουμε και μάλιστα φανατικοί), γίνονται αφορμή για σχολιασμό, μέσω της δημοσιογραφικής γραφίδας, από δύο μπαρουτοκαπνισμένους old school football players των δύο ομάδων. Ο Γιάννης Δερμίσης (Δίας Δίου) & ο Zαχαρίας Δημητρουλόπουλος (ΑΕ Καρίτσας), «μάχονται εν Ολύμπω», σ’ ένα ανεπανάληπτο box to box concept, πρωτόγνωρο για τα ποδοσφαιρικά χρονικά πανελλαδικά, στην πιο «προκλητική συνέντευξη» της ποδοσφαιρικής τους ζωής (σ.σ. παραδεχόμαστε ότι κι εμείς -sorry, οι οπαδοί θέλαμε να γράψουμε-, έχουμε τερματίσει το κοντέρ της προκλητικότητας), με αφορμή ένα παιχνίδι-σταθμό στα χρονικά του ποδοσφαίρου από καταβολής του. Δίας Δίου – ΑΕ Καρίτσας ή όπως λέμε Σάλκε – Ντόρτμουντ, όπως συμφώνησαν γραπτά οι δύο ποδοσφαιριστές, χωρίς να το ξέρουν (σ.σ. αν υποψιαστούμε ότι «ανταλλάξατε» απαντήσεις, θα είμαστε πιο προκλητικοί την επόμενη φορά, να ξέρετε, σας προειδοποιούμε…)

Επειδή είμαστε, πάντως, (σχεδόν) σίγουροι ότι έχετε εκπαιδευτεί, τόσα χρόνια, με τη διαφορετικότητα και τη διαχρονικότητα των συνεντεύξεων μας (σ.σ. κι όχι μόνο), που δε μένουν ποτέ «εντός των τειχών», αλλά ταξιδεύουν κι «εκτός συνόρων», θα επενδύσετε και τώρα, επιστρατεύοντας το αποδεδειγμένο χιούμορ και την προχωρημένη αισθητική σας, χωρίς παρωπίδες, προκαταλήψεις, στερεότυπα και politically correct attitude. Ποδόσφαιρο είναι, (σ.σ. Αgainst Μodern Football, λέμε εμείς), μην τρελαίνεστε… Οι ποδοσφαιριστές, άλλωστε, τήρησαν το fair play και το ίδιο ευελπιστούμε ότι θα κάνουν κι εντός αγωνιστικού χώρου (σ.σ. ή μήπως όχι;)

Μην ξεχνάτε ότι φέτος, μέχρι στιγμής, οι Χρήστος Πέντσας (Θεσπρωτός), Νίκος Ναρίνογλου (Ηρακλής Λάρισας), Χρήστος Κολλάς (Καβάλα), Κωνσταντίνος Λαμπίρης (Απόλλων Πόντου) & Ιορδάνης Ρωμαίος (Ερμής Αμυνταίου), έκαναν εκκωφαντικό ντεμπούτο… otherside συνέντευξης-ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας κι όσοι δεν έχετε εντρυφήσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά, άλλωστε, γιατί εμείς, ρητά και κατηγορηματικά, επιμένουμε στην κατάρριψη του στερεοτύπου ότι «οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου γενικότερα, οφείλουν να μιλούν μόνο μέσα στο γήπεδο, γιατί δεν μπορούν έξω απ’ αυτό». Τι μας λέτε, καλέ; Σοβαρά;

Audiatur et altera pars (σ.σ. «Ας ακουστεί κι η άλλη πλευρά», για να φρεσκάρουμε και τα λατινικά μας)

ΥΓ. Αλήθεια τώρα, περιμένατε να βάλουμε τίτλο σ’ αυτό το έπος; (σ.σ. επειδή θα καταγράψουμε και οn camera τον αγώνα, παρακαλώ τα… άσπρα άλογα να λάβουν άμεσα θέση για τον… ιππικό αγώνα στο γήπεδο του Δίου. Ή μήπως κι αυτά υπόκεινται στους περιορισμούς Covid-19;)

Γιάννης Δερμίσης (Δίας Δίου)

Αν ο αγώνας Δίας Δίου – ΑΕ Καρίτσας ήταν ντέρμπι ελληνικού και ξένου πρωταθλήματος, ποιο θα ήταν;
Στην Ελλάδα, ένα κλασικό τοπικό ντέρμπι που μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, είναι Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου (σε μεγαλύτερες κατηγορίες, βέβαια, από αυτές που αγωνίζονται τώρα). Στο εξωτερικό, ένα αντίστοιχο ντέρμπι, για όσους γνωρίζουν από Βundesliga, είναι το Σάλκε – Ντόρτμουντ.

«Τους νικάω ή έστω τους παίρνω βαθμό και τους κόβω το πρωτάθλημα και την άνοδο». Σχολίασε.
Σεβόμαστε τον στόχο που έχει η Καρίτσα, αλλά έχουμε κι εμείς έναν και μοναδικό. Να μη χάσουμε την κατηγορία. Το πρωτάθλημα φέτος είναι «μισό» και δεν υπάρχουν περιθώρια. Για μας το ματς αυτό είναι ένας από τους δέκα τελικούς που θα παίξουμε.

«Να δω τι θα βρουν να πουν για να δικαιολογηθούν, αν χάσουν βαθμό/ βαθμούς κι εξαιτίας αυτού δεν πάρουν το πρωτάθλημα και δεν ανέβουν». Σχολίασε.
Όταν ένα παιχνίδι έχει τόσες ιδιαιτερότητες, σίγουρα αυτός που θα τον «βολέψει» το αποτέλεσμα, θα έχει να πει πολλά και διάφορα. Όμως καλύτερα να δούμε τι θα πει κι αυτός που πέτυχε τον στόχο του, γιατί το αξίζει.

«Σε ενδεχόμενο στραπάτσο, θα φταίμε εμείς που παίξαμε… τελικό παγκοσμίου κυπέλλου, που βάζαμε τα πόδια στη φωτιά, λες κι ήταν κάστανα, τα άσπρα άλογα που έκαναν θόρυβο απ’ έξω κι ο χιονισμένος Όλυμπος (σ.σ. αυτό κι αν θα γίνει viral από τον Κολίτση»). Σχολίασε.
Σίγουρα σε κάθε τέτοιο ματς υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Κάποια ομάδα ίσως να έχει προβάδισμα, όμως οι βαθμοί κρίνονται στο χορτάρι, είτε είναι χιονισμένος ο Όλυμπος είτε υπάρχουν άσπρα άλογα.

“Δε φταίει κανείς. Ο Μανίκας φταίει που ήθελε… φύκια με μεταξωτές κορδέλες, «δήθεν σταμάτησε» το ποδόσφαιρο και δεν έρχεται την Κυριακή να παίξει να το παστελώσει να μη μιλάνε…” Σχολίασε.
Πραγματικά τι να πει κανείς για τον Ηλία Μανίκα. Νιώθω τυχερός που ήμουν συμπαίκτης του. Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του και μόνο στ’ αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο, θα έδινε άλλη ψυχολογία στην ομάδα. Σίγουρα ο Ηλίας Μανίκας παραμένει κοντά στην ομάδα, ακόμα κι αν δεν είναι στο αγωνιστικό τετράγωνο και σίγουρα θα παίξει τον δικό του «ρόλο» στη φετινή πορεία της ομάδας (σ.σ. πού είπαμε ότι έχετε κρυμμένα τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του;)

«Η αλήθεια είναι ότι και μόνο που σκέφτομαι ότι αν τους κόψουμε βαθμό ή βαθμούς, θα μας βλέπουν στον ύπνο τους, θ’ αλλάζουν πεζοδρόμιο στην πόλη και θα το θυμούνται για τα επόμενα εκατό χρόνια, διψώντας για εκδίκηση, αξίζει τον κόπο». Σχολίασε.
Δεν ξέρω αν θα διψούν για εκδίκηση σε επόμενη ποδοσφαιρική κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων, όμως, πιστεύω ότι μετά από καιρό αυτά ξεχνιούνται (σ.σ. έλα τώρα, αυτό δεν το πιστεύεις, μεταξύ μας είμαστε, θα το διαβάσει όλη η Πιερία). Οι ποδοσφαιριστές έρχονται, φεύγουν, οι διοικήσεις αλλάζουν, το ποδόσφαιρο προχωράει (σ.σ. αυτό εμπεριέχει είδηση ή να το προσπεράσουμε;)

«Μεταξύ μας τώρα, η Καρδίτσα έχει τον προπονητή που είχαν, αν κι αυτοί θα πουν ότι τον έδιωξαν, είναι μακράν μεγαλύτερο μέγεθος από την πάρτη τους, οπότε και μόνο που το συζητάμε, χάρη τους κάνουμε». Σχολίασε.
Δε γνωρίζω αν έφυγε ή έδιωξαν τον προπονητή Κούρτογλου και δεν μπορώ να τοποθετηθώ, όμως, έχω να πω ότι τα μεγέθη παίζουν ρόλο κυρίως… στα ρούχα (σ.σ. αυτό άξιζε για τίτλο, αλλά δε θέλαμε να παίξουμε με τον πόνο των ανθρώπων των εμπορικών καταστημάτων…)

«Είναι κοινό μυστικό ότι ζουν και αναπνέουν για να μας κερδίζουν, σε όποια κατηγορία κι αν παίζουμε, ότι, αν ανέβουν, λέμε τώρα, θα πανηγυρίσουν λιγότερο, ενώ στο ίδιο τους το χωριό δε θ’ ασχοληθεί κανείς και η μόνη περίπτωση να κάνουν sold out σε παιχνίδι, είναι μαζί μας». Σχολίασε.
Σίγουρα το Δίας Δίου – ΑΕ Καρίτσας είναι ένα από τα πιο καυτά ζευγάρια ομάδων σε αγώνες στην περιοχή μας. Εύχομαι εμείς να πανηγυρίσουμε την Κυριακή κι αυτοί αργότερα! (σ.σ. έλα ντε, που δε γίνονται και τα δύο ταυτόχρονα;)

«Το μόνο θετικό με την ομάδα και το χωριό τους είναι ότι συνορεύει με το Δίον, από μπάλα μυρωδιά. Α, ξέχασα. Γήπεδο σαν το δικό μας θα φτιάξουν, όταν ανεβούν όλοι οι Θεοί στον Όλυμπο για φιλικό». Σχολίασε.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανείς από εμάς δεν το βλέπει έτσι. Την ώρα του αγώνα είναι «πόλεμος», όμως τη Δευτέρα όλα θα ξεχαστούν (σ.σ. τη Μεγάλη Δευτέρα;), όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα (σ.σ. μην παίρνεις και όρκο). Σίγουρα οι εγκαταστάσεις μας είναι πολύ καλές. Θεωρώ ότι και το γήπεδο της Καρίτσας είναι καλό, αν κι αγωνίζεται στο Λιτόχωρο για τους δικούς της λόγους.

Ποιος παίκτης θα ήθελα να σκοράρει, με ποιον τρόπο και πώς να λήξει το παιχνίδι για να δέσει περισσότερο το γλυκό;
Οι περισσότεροι θα έλεγαν πως ιδανικός χρόνος για μια νίκη σε τέτοιο ματς, θα ήταν στα τελευταία λεπτά. Εγώ, όμως, θα ήθελα να προηγηθούμε νωρίς, για να έχει χρόνο να αντιδράσει ο αντίπαλος και φυσικά να έχει ενδιαφέρον ο αγώνας και να κερδίσουμε τελικά με γκολ του Βασίλη Λιόλιου, με κεφαλιά από στημένη φάση (σ.σ. δε μας είπες ποιος θα χτυπήσει το φάουλ;)

Δημητρουλόπουλος (AE Kαρίτσας)

Αν ο αγώνας Δίας Δίου-ΑΕ Καρίτσας ήταν ντέρμπι ελληνικού και ξένου πρωταθλήματος, ποιο θα ήταν;
ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ, Ντόρτνμουντ – Σάλκε.

«Τους νικάω με όσα περισσότερα γκολ γίνεται για να πάψουν να μιλάνε, όπως γίνεται 9,5 στις 10 φορές δηλαδή κι ούτε που με νοιάζει αν πέσουν κατηγορία». Σχολίασε.
Εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος. Θα προσπαθήσουμε, άλλωστε, να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, εντός κι εκτός.

«Επειδή κοιμήθηκε ο Θεός και μας κέρδισαν μία φορά στο κύπελλο στον πρώτο αγώνα, νομίζουν ότι κάθε μέρα είναι Πασχαλιά. Μετά θα κλαίγονται πάλι ότι έχουμε μεγαλύτερο budget, ότι αυτοί δεν έχουν… γιατρό, ότι δεν έχουν την εμπειρία της κατηγορίας, μπλα, μπλα…» Σχολίασε.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται 11 εναντίον 11. Τα υπόλοιπα είναι για τα καφενεία (σ.σ. η αλήθεια είναι ότι αυτό που γίνεται στα καφενεία είναι απολαυστικό και μακάρι να μπορούσαμε να το μεταφέρουμε με εικόνα και ήχο).

«Αν χάσουν, που θα χάσουν, δηλαδή, θα λένε ότι αυτοί παίζουν με πιτσιρίκια και βγάζουν παίκτες και όχι με ακριβοπληρωμένους μισθοφόρους παλαίμαχους, ότι στόχος τους είναι οι νίκες με τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή, γιατί, μεταξύ μας, για να διεκδικήσουν άνοδο, όπως εμείς, πρέπει να κατεβεί ο ίδιος ο… Δίας από τον Όλυμπο και να παίξει μαζί τους». Σχολίασε.
Εμάς μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει κι είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό.

«Όταν πέφτεις βαθμολογικά και στο τέλος… σώζεσαι, απαγορεύεται να μιλάς και να πουλάς τρέλα, αλλά αυτοί μυαλό δε βάζουν… Εννοείται ότι θα τους νικήσουμε όλους μέσα έξω και θα ανέβουμε, αλλά αυτοί… ονειρεύονται ότι θα χάσουμε από τον τελευταίο, για να έχουν να λένε ότι εμείς τους ρίξαμε… Κούνια που τους κούναγε… Άλλωστε, για το τοπικό είναι και θα πέσουν από μόνοι τους. Δε θα χρειαστεί να τους ρίξουμε εμείς». Σχολίασε.
Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα στη Γ’ εθνική κατηγορία. Η βαθμολογική θέση των ομάδων παίζει μικρό ρόλο (σ.σ. αυτό ήταν μπηχτή για τη θέση του Δία ή ιδέα μου;)

«Ευτυχώς που δεν παίζει ο… Μανίκας, γιατί θα μας είχε ζαλίσει το κεφάλι και θα μας είχε πάρει τ’ αφτιά με τις διαμαρτυρίες από τα… αποδυτήρια. Όχι ότι δεν έχουν άλλα φυντάνια σαν του λόγου του… Αλλά ένας λιγότερος, κάτι είναι… Εκτός αν μας τον φυλάνε για έκπληξη». Σχολίασε.
Στο τοπικό ντέρμπι όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων είναι περισσότερο εκδηλωτικοί απ’ ότι πρέπει (σ.σ. το εκδηλωτικοί, γλωσσολογικά, είναι ο πιο sic χαρακτηρισμός, που θα μπορούσε να ειπωθεί).

«Είναι ικανοί να βάλουν μέσα στο γήπεδο τα άσπρα άλογα για… ιππικούς αγώνες πριν το ματς, για να αυξήσουν τις πιθανότητες να μας κόψουν βαθμό. Ακόμη και να βρουν τρόπο να μας δέσουν τα μάτια για ενενήντα λεπτά, πάλι για πλάκα τους έχουμε…»
Όταν μια ομάδα έχει θέσει ως στόχο την πρώτη θέση, πρέπει να δίνει απαντήσεις σε όποιο εμπόδιο βρει μπροστά της (σ.σ. σημειώνετε εσείς, Δίας = εμπόδιο, Λεξικό Μπαμπινιώτη, σελίδα…)

«Είναι τυχεροί που δεν έχει κόσμο, λόγω covid, γιατί θα τους γεμίζαμε πάλι το γήπεδο και θα έκοβαν όσα εισιτήρια κόβουν σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς μαζί, αλλά πού να το καταλάβουν ότι ουσιαστικά “κερδίζουν” μαζί μας, ακόμα κι όταν χάνουν;» Σχολίασε.
Eίναι στενάχωρο να γίνονται παιχνίδι χωρίς κόσμο. Σ’ ένα ντέρμπι μόνο ο κόσμος είναι έξτρα κίνητρο για τις ομάδες. Θα θέλαμε να είχαμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί μας δίνει μια μεγαλύτερη ώθηση (σ.σ. μην παίρνεις όρκο ότι δε θα τον έχετε).

«Η έδρα που αλλάζουμε τους πείραξε. Αυτοί είναι ικανοί να βάλουν μέσα τα άσπρα άλογα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και να πουν ότι αυτά πέταξαν και μπήκαν με κλειστή την πόρτα, μόνο και μόνο για να το κάνουν viral (σ.σ. αυτό θα το κάνει ο Κολίτσης, δε χρειάζεται βοηθό) και να γλιτώσουν τη συντριβή. Δε θα γλιτώσουν ούτε κι έτσι». Σχολίασε.
Εμείς, πάντως, είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο πώς θα κερδίσουμε το παιχνίδι.

Ποιος παίκτης θα ήθελα να σκοράρει, με ποιον τρόπο και πώς να λήξει το παιχνίδι για να δέσει περισσότερο το γλυκό;
Παπαϊωάννου με δυνατό σουτ. (σ.σ. ο Λάκης ή ο Μίμης;)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This