Επιλογή Σελίδας

Μπορεί η θητεία του Σάκη Παπαβασιλείου στον πάγκο του Πιερικού να διακόπηκε ξαφνικά, ωστόσο ο Κατερινιώτης προπονητής πρόλαβε να αφήσει το “στίγμα” του στον ιστορικό σύλλογο. 

Καθοδήγησε τον Πιερικό συνολικά σε 26 αγώνες, 17 στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, 3 στο φετινό πρωτάθλημα της Football League και 6 στο περυσινό Κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας. Γνώρισε μόλις μία ήττα, φέτος από τον Πανσερραϊκό, ενώ συνολικά ο Πιερικός επί των ημερών του δέχθηκε 10 γκολ. Αμφότερες οι επιδόσεις συνιστούν ρεκόρ προπονητή στην ιστορία του Πιερικού. Συγκεκριμένα, ο Σάκης Παπαβασιλείου αποχώρησε με ποσοστό ηττών 3,85 % ενώ η ομάδα δεχόταν 0,38 γκολ ανά αναμέτρηση. Δεύτερος στις σχετικές λίστες ήταν ο Νίκος Αλέφαντος με ποσοστό ηττών 9,80% και γκολ 0,63% ανά αγώνα (χωρίς να υπολογιστούν οι μηδενισμοί της περιόδου 1978-1979).

Όσον αφορά στο ποσοστό νικών, ο Παπαβασιλείου με 76,92% βρίσκεται στην δεύτερη θέση πίσω από τον Λεωνίδα Μπίλη που κέρδισε το 80% των αγώνων, ως προπονητής του Πιερικού (40 νίκες σε 50 αγώνες). Τρίτος είναι ο Νίκος Αλέφαντος με 70.59% (χωρίς να υπολογιστούν οι μηδενισμοί της περιόδου 1978-1979) ενώ τέταρτος ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με ποσοστό 61.86%.

Ο πιο παραγωγικός προπονητής της ομάδας ήταν και πάλι ο Λεωνίδας Μπίλης με 2,80 γκολ ανά αγώνα και ακολουθεί και πάλι ο Σάκης Παπαβασιλείου με 2,65 γκολ ανά αγώνα, έπειτα ο Γιάννης Κωνσταντινίδης με τον Πιερικό επί των ημερών του (97 αγώνες) να σκοράρει 2,47 γκολ ανά αγώνα ενώ τέταρτος είναι ο Νίκος Αλέφαντος με 2,24 γκολ ανά αγώνα (χωρίς να υπολογιστούν οι μηδενισμοί της περιόδου 1978-1979).

Φυσικά, είναι κατανοητό πως σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των ρεκόρ έπαιξε και το επίπεδο στο οποίο αγωνιζόταν ο Πιερικός τις συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές περιόδους. Στα χρυσά χρόνια της Α’ Εθνικής ήταν πολύ πιο δύσκολο να πετύχουν νίκες και να σκοράρουν γκολ οι ομάδες του Πιερικού, σε αντίθεση με τα χρόνια π.χ. της Δ’ Εθνικής όταν ο Πιερικός αντιμετώπιζε αδύναμους αντιπάλους. Τα επιτεύγματα αυτά δεν κατατάσσουν τον έναν ή τον άλλον προπονητή, πρώτο ή δεύτερο όσον αφορά στη συνολική του προσφορά στον σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι επιδόσεις έχουν καταγραφεί και μένουν στην ιστορία.

Ακολουθούν τα στατιστικά στοιχεία για τις θητείες των Λεωνίδα Μπίλη, Σάκη Παπαβασιλείου, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Νίκου Αλέφαντου ως προπονητές του Πιερικού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

19750202 Alefantos

alef2
(Eπίσημα στατιστικά)

alef1
(Στατιστικά χωρίς την τιμωρία και τους μηδενισμούς της σεζόν 1978-1979)

Σημειώσεις:

Οι ονομασίες Β’ – Γ’ – Δ’ Εθνική στις κατηγορίες αντιστοιχούν στη 2η, 3η και 4η βαθμίδα των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ανεξάρτητα από το πως ονομαζόταν το εκάστοτε πρωτάθλημα μία συγκεκριμένη χρονιά. Π.χ. η φετινή Football League λογίζεται ως Γ’ Εθνική ενώ η περυσινή Γ’ Εθνική λογίζεται ως Δ’ Εθνική.

Όλα τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από το αρχείο του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού. Περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά στην ιστορία του Πιερικού, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σ.Φ.Ι.Π. www.pierikos.info.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This