Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Μπορεί ο Silvio Berluskoni να είχε έντονη εμπλοκή με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ιταλίας, εντούτοις ένας άλλος Ιταλός πρόεδρος κινείται στο… παρασκήνιο της Formula 1.

Ο λόγος για τον Matteo Renzi, ο οποίος εθεάθη στα πάντοκ του Μπαχρέιν, κινώντας… υποψίες, αναφορικά με τον λόγο της παρουσίας του εκεί.

Ο πρώην πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ήταν μαζί με τον Πρίγκιπα Bin Salman της Σαουδικής Αραβίας, με τον οποίον ήταν μαζί την παραμονή της διεξαγωγής του αγώνα στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με το ιταλικό «Autosport», ο Renzi κινεί τα νήματα αναφορικά με τη δημιουργία μιας νέα ομάδας Formula 1 με έδρα την Ιταλία, χρηματοδότες της οποίας θα είναι Σαουδάραβες.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Renzi συναντήθηκε στο Μπαχρέιν και με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, με το οποίον συζήτησε το θέμα, κάτι που δείχνει πως η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή.

Μάλιστα λέγεται πως οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δημιουργία της νέας ομάδας θα γίνουν επί ιταλικού εδάφους, πιθανότατα στη Φλωρεντία, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This