Επιλογή Σελίδας


O Verstappen κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Bahrein και να διατηρήσει την πρωτοπορία για αρκετούς γύρους ωστόσο ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο L. Hamilton, ο οποίος και έκοψε πρώτος το νήμα.

Σύμφωνα με τον Helmut Marko, το πρόβλημα στο διαφορικό του μονοθέσιου καθυστερούσε τον Verstappen κατά 3 δέκατα του δευτερολέπτου σε κάθε γύρο, με το ίδιο πρόβλημα να το αντιμετωπίζει και ο ομόσταυλός του Sergio Perez.

«Το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι υπήρχε θέμα στην περιοχή του διαφορικού», είπε ο Marko σε μία συνέντευξή του.

«Στον πρώτο τομέα χάναμε χρόνο, μέχρι 3 δέκατα του δευτερολέπτου, το οποίο αντιμετώπιζε και ο Sergio Perez. Εκτός από τη μείωση της πρόσφυσης, οι τροχοί σπίνιαραν παραπάνω απ’ όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται τα ελαστικά».

«Έτσι δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα που χρειαζόμασταν για να εξασφαλίσουμε την νίκη και να αποτρέψουμε τυχόν ανατροπές, με αποτέλεσμα να πέσει η διαφορά, του Max από τον Lewis, από τα 2,5 στα 1,7 δευτερόλεπτα».

«Μετά εμφανίστηκε και ένα άλλο πρόβλημα με τη θερμοκρασία του κινητήρα, το οποίο ανάγκασε τον Max να μειώσει τον ρυθμό του».

Ο Verstappen κατάφερε να φτάσει τον Hamilton στο τέλος του αγώνα χάρη στο πλεονέκτημα των ελαστικών του, αλλά έκανε ένα παράνομο προσπέρασμα εκτός πίστας στην στροφή 4 και έτσι αναγκάστηκε να δώσει την πρωτιά στον Βρετανό οδηγό.

Παρ’ όλη την ατυχία της στον αγώνα, η Red Bull κατάφερε να δείξει έναν πολύ σκληρό χαρακτήρα για την αρχή της σεζόν, γεμίζοντας ελπίδες την ομάδα για τη διεκδίκηση του τίτλου.

«Πιστεύω πως το μονοθέσιο που έχουμε, με αυτόν τον κινητήρα και το σασί που ανταποκρίνεται όπως πρέπει, θα είναι ικανό να ανταγωνιστεί την Mercedes», είπε ο Helmut Marko.

«Το ξέρουμε πως για να νικήσουμε την Mercedes πρέπει να είμαστε αψεγάδιαστοι, αλλά πιστεύω πως στον επόμενο αγώνα θα δούμε τον Max στην κορυφή του βάθρου», δήλωσε ο Αυστριακός.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This