Επιλογή Σελίδας


Του Κώστα Μπράτσου

Ο Τάισον Φιούρι θα εισπράξει από την πολυαναμενόμενη διπλή μονομαχία με τον Άντονι Τζόσουα το ποσό των 120.000.000 ευρώ (όσα και ο αντίπαλός του). Μέχρι τον πρώτο πυγμαχικό αγώνα, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο (πιθανότατα) στη Σαουδική Αραβία, ο Φιούρι θα συνεχίσει την προπόνησή του στο ταπεινό Μόρκαμπ, σε ένα σπίτι που θα μπορούσε να είχε στην κατοχή του αρκετός κόσμος στην Ελλάδα.

Ο Φιούρι δεν απαρνείται τα τεράστια έσοδά του από τους αγώνες (αν και διατηρεί μεγάλη φιλανθρωπική δράση) και δεν διστάζει να επενδύσει μέρος αυτών σε πολυτελή αγαθά. Η Ferrari των 200.000 ευρώ είναι ένα εξ αυτών, ωστόσο, όπως φαίνεται και από το μίνι ντοκιμαντέρ για τον ίδιο στο ITV, δεν καυχιέται για την περιουσία του και αρνείται στη γυναίκα του να πάει για ψώνια με αυτό το αυτοκίνητο, κάνοντας επίδειξη πλούτου.

Ο 32χρονος πρωταθλητής του WBC στα βαρέα βάρη προτιμά να μένει στο σπίτι του στο Μόρκαμπ και όχι σε κάποια πολυτελή βίλα σε εξωτικά μέρη. Εξάλλου, το Μόρκαμπ αποτελεί “το σπίτι της υγείας και της ηλιοφάνειας”, σύμφωνα με μια διαφημιστική μπροσούρα της δεκαετίας του ’50. “Ο κόσμος μου λέει ‘γιατί δεν ζεις στην Καλιφόρνια ή στις ΗΠΑ;’ Γιατί να το κάνω αυτό; Γιατί να εγκαταλείψω τη χώρα μου για μερικά λεφτά και λίγη δόξα; Το αγαπάω. Ποτέ δεν θα φύγω απ’ το Μόρκαμπ. Είναι πραγματικά όμορφο. Αν ο καιρός ήταν καλύτερος, κάθε σπίτι εδώ θα κόστιζε ένα εκατομμύριο”.

Αντί για 7ψήφιο ποσό, κάθε σπίτι στην κωμόπολη των 34.000 κατοίκων του Λάνκασιρ, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Μεγάλης Βρετανίας κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 400.000. Τιμή όχι και πολύ υψηλή, αν υπολογίσουμε ότι μιλάμε για σπίτια μέσου μεγέθους σε τιμές Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τάισον Φιούρι μένει πιστός στο σπίτι του στο ταπεινό Μόρκαμπ

Το σπίτι του Φιούρι αποτελεί το… στολίδι της περιοχής, ωστόσο η αξία του δεν ξεφεύγει και πολύ από το μέσο όρο. Μεσιτικά γραφεία δίνουν ως εκτιμώμενη αξία τα 650.000, ποσό που σίγουρα δεν συνάδει με την εικόνα που έχουμε για έναν τόσο ακριβοπληρωμένο πυγμάχο.

Το σπίτι της οικογένειας Φιούρι, που στεγάζει τον ίδιο, τη σύζυγό του Πάρις και τα 5 παιδιά τους, περιλαμβάνει 5 κρεβατοκάμαρες και 4 μπάνια. Πρόκειται για παραθαλάσσια οικία, την οποία ο Φιούρι έκανε μόνιμη διεύθυνσή του το 2011. Συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, μεγάλο μέρος των προπονήσεών του διεξάγεται στην παραλία.

Στο σπίτι του Φιούρι υπάρχει και η… γωνιά του, στην οποία φιγουράρουν όλα τα ενθύμια από την καριέρα του μέσα σε μία προθήκη, μία σειρά από ζώνες πρωταθλητή και μία φωτογραφία σε κορνίζα στον τοίχο από την ιστορική νίκη του επί του Βλάντιμιρ Κλίτσκο.

Ο Τάισον Φιούρι μένει πιστός στο σπίτι του στο ταπεινό Μόρκαμπ

Πρόσφατα, παρέλαβε 3 τηλεοράσεις 75 ιντσών της Samsung αξίας 900 ευρώ, πιθανόν για να παρακολουθεί από εκεί τον αντίπαλό του στις εντατικές προπονήσεις που θα κάνει. Μέρος αυτών είναι και το να κουβαλάει το τσιγκάνικο βαγόνι που παρκάρει στο γκαράζ όπου βρίσκεται μαζί η Ferrari του κι μια Rolls Royce του. “Είναι από πραγματικό χρυσάφι και χρυσαφένια φύλλα, όλα βαμμένα στο χέρι. Ο κώδικας των τσιγγάνων λέει ότι πρέπει να ταξιδεύεις προς τον ήλιο, οπότε κρατάω τον ήλιο πάντα στην πλάτη μου”, εξηγεί ο ίδιος ο Gypsy King.

Κανείς πλέον στο Μόρκαμπ δεν σοκάρεται όταν βλέπει έναν άνθρωπο να σέρνει ένα βαγόνι στους δρόμους της κωμόπολης. Αντιθέτως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Φιούρι, έχει δεθεί τόσο με την τοπική κοινωνία, που όταν πηγαίνει στο αγαπημένο εστιατόριό του, όντας σε προετοιμασία, φροντίζουν να του αφαιρούν το λίπος από το μπέικον πριν του το σερβίρουν.

Ο Τάισον Φιούρι μένει πιστός στο σπίτι του στο ταπεινό Μόρκαμπ

Όπως είναι φυσικό, όσο κι αν το σπίτι όπου διαμένει εδώ και μια δεκαετία, μοιάζει… φτωχικό για τα οικονομικά δεδομένα του, ο Φιούρι δεν δείχνει διατεθειμένος να το εγκαταλείψει, όσες εκατοντάδες εκατομμύρια κι αν βγάλει στο μέλλον. Η μανσιόν που διαθέτει στην Μαρμπέγια της Ισπανίας θα παραμείνει ένα εξοχικό και τίποτα περισσότερο.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This