Επιλογή Σελίδας


Τίποτα δεν δείχνει ικανό να ανακόψει την πορεία της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ προς τον τελικό του EHF European Cup.

Η ΑΕΚ συνέτριψε την Νέβα με 21-30 στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» στον πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και εξασφάλισε ουσιαστικά από σήμερα την πρόκριση της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ούτε η αγωνιστική απραξία αλλά ούτε και οι τραυματισμοί δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία των «κιτρινόμαυρων» που επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά τον τίτλο του φαβορί. Αύριο στις 19:00 απέναντι στη Νέβα η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια θέλει απλά να ολοκληρώσει το έργο της και να πανηγυρίσει και μαθηματικά την δεύτερη παρουσία στην ιστορία της στους «4» της Ευρώπης.

Η Νέβα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι ωστόσο η ΑΕΚ δεν άργησε να απαντήσει. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας ξεκίνησε την ομάδα του με προωθημένη άμυνα και με τα συνεχή τρεξίματα της η «Ένωση» φρόντισε να βρει λύσεις στην επίθεση. Ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια ακολούθησε ένα δυνατό πεντάλεπτο όπου με τους «κιτρινόμαυρους» να εκμεταλλεύονται εξαιρετικά τον αιφνιδιασμό κάνοντας γρήγορα το 1-4. Η Νέβα προσπάθησε να μειώσει τα λάθη και τον εκνευρισμό που είχε στο παιχνίδι της στα πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα να «ψαλιδίσει» την διαφορά ισοφαρίζοντας μετά από ώρα σε 5-5. Η ΑΕΚ είχε αρκετές χαμένες επιθέσεις γεγονός που οδήγησε και τον Δημήτρη Δημητρούλια να καλέσει τάιμ άουτ και να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές. Η είσοδος των Τζηρά, Κεδέρη, Μπουνέτα και Καλόμοιρο έδωσε μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ομάδα που βρήκε ξανά δίχτυα. Ο Μπουνέτα ήταν εκεί στα κρίσιμα σημεία δίνοντας λύσεις από την περιφέρεια για το 6-9. Ο Κεδέρης επίσης έδωσε μεγάλη «ανάσα» για το 8-11 ενώ Παπαδιονυσίου και Τζηράς με τα γκολ του ανέβασαν κι άλλο την διαφορά. Ο Τζηράς στην εκπνοή με μακρινό σουτ σε κενό τέρμα έκανε το 10-14 στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με την μεγαλύτερη μέχρι τώρα διαφορά στο παιχνίδι.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν εκρηκτικό για την ΑΕΚ που πέτυχε δύο γρήγορα γκολ με Τζηρά ενώ στη συνέχεια Κεδέρης και Μυλωνάς ανέβασαν κι άλλο την διαφορά (10-18) απλοποιώντας κι άλλο το έργο τους. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν «πνίξει» κυριολεκτικά τον αντίπαλο με τους Ρώσους να δείχνουν πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Κεδέρης και Μυλωνάς ήταν ασταμάτητοι με τον τελευταίο να κάνει το double score (10-20) για την ΑΕΚ λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «φιλοξενούμενοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και πέτυχαν τρία γκολ στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι και τις ατυχίες της ΑΕΚ που είδε τους Μπουνέτα και Μυλωνά να αποχωρούν επίσης τραυματίες. Η «Ένωση» μείωσε ταχύτητα μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα με την Νέβα να «ψαλιδίζει» το σκορ σε 15-22. Η εμπειρία και οι λύσεις της ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια όμως δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ρώσους να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Η ΑΕΚ πήρε τελικά τη νίκη με 21-30 με τον Μπουνέτα μάλιστα να μην επιχειρεί να εκτελέσει το φάουλ που κέρδισε σε νεκρό χρόνο, σε μια κίνηση Fair play.

Διαιτητές:  Σ. Γιόντσεφ – Ζ. Γιόντσεφ (Βουλγαρία).
Παρατηρητής: Μίγκας (Ελλάδα).

Δίλεπτα: 2-4.
Πέναλτι: 1/1-1/2.

Πεντάλεπτα: 2-4, 2-4, 3-5, 6-6, 8-10, 10-14 (ημ.), 10-18, 12-20, 13-22, 17-25, 17-28, 21-30.

Νέβα Αγίας Πετρούπολης (Τοργκοβάνοφ): Εμελυανένκο, Κοβαλένκο 1, Στολιάροβ 3, Σιμάνσκι, Τουάρεβ 3, Γκόρντεεβ, Σολοντόβνικοβ 3, Σίνκελ 3, Αρκατόβ, Βορονίν 2, Ντιατσένκο, Ζαχαρίας 5, Γκριμπκόβ 1.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 2, Τζηράς 4, Δομπρής, Νικολαΐδης, Ρέινα 1, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 4, Φλορίδο 3, Λέμος 4, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος 2, Καλόμοιρος, Μπουνέτα 3, Κεδέρης 5

Πηγή: Ένωση

Pin It on Pinterest

Shares
Share This