Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Ζωιτού

Μία από τις φράσεις που έχει κατοχυρώσει με όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ο Καγουάι Λέοναρντ, προκειμένου να κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης τους και να είναι νομικά καλυμμένος εφόσον χρειαστεί να εμπλακεί σε νέες δικαστικές διαμάχες (βλ. Nike για το Klaw), είναι το ‘city views over interviews’. Δεν ειπώθηκε ποτέ από το στόμα του, όπως το ‘what it do baby’ ή το ‘I am a fun guy’ που συμπληρώνουν τη κατάλογο των trademarks του δις MVP σε τελικούς, αλλά ‘γεννήθηκε’ από την κινηματογραφική διαφήμιση της New Balance (εταιρίας που συνεργάζεται από το 2018) αμέσως μετά την ένταξή του στους Κλίπερς και την επιστροφή του στο Λος Άντζελες και το οικειοποιήθηκε άμεσα, αποτρέποντας την οποιαδήποτε ‘καπήλευση’ από τρίτους.

Θα συμφωνήσεις πως είναι από τις πιο εμπνευσμένες, καλογυρισμένες και φωτογραφικά άρτιες του είδους της.

Αναμενόμενα ως γέννημα της ‘πόλης των αγγέλων’ και άρρηκτα συνδεδεμένος με την Καλιφόρνια ως τη πρόωρη αλλά και βαθιά ενηλικίωση (μέσα και από την ανεξιχνίαστη ως σήμερα δολοφονία του πατέρα του πριν κλείσει τα 17 του), ο 29χρονος φόργουορντ ήθελε να εμπλουτίσει τούτη τη σχέση και με τέσσερις λέξεις γεμάτες νόημα να επαληθεύσει την αφοσίωσή του. Κι επειδή παράλληλα του αρέσει πολύ να αγναντεύει από ψηλά την ομορφιά της περιοχής και μαζί το απέραντο μπλε του ορίζοντα, εκεί που ενώνεται ο ωκεανός με τον ουράνιο θόλο, ο Λέοναρντ μπήκε στη διαδικασία να ψάξει για ένα τρίτο σπίτι στην πολιτεία, ύστερα από το ρετιρέ στο κέντρο, αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων, που εξυπηρετεί τις μετακινήσεις του προς και από το ‘Staples Center’ και την έπαυλη των 13 εκατ. στο Ράντο Σάντα Φε, προάστιο του Σαν Ντιέγκο.


Τούτη είναι εξωτερική όψη του δεύτερου:

Σε ό,τι αφορά τη νέα ιδιοκτησία του, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως επιθυμία του ήταν να βρει κάτι που θα τον αντιπροσωπεύει πλήρως. Ένα σύγχρονο απομονωτήριο με όλα τα κομφόρ στη μέση του πουθενά που θα το λούζει ο ήλιος από κάθε πλευρά του και θα μπορεί, μόνος, με την τετραμελή οικογένεια ή φίλους-επισκέπτες, ν’ απολαμβάνει γαλήνιες στιγμές. Βέβαια για ν’ αποκτήσει ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του χρειάστηκε να ξοδεύει το μισό συμβόλαιο της τρέχουσας σεζόν. Ήτοι 17 από τα 34.4 εκατομμύρια που μπαίνουν σταδιακά στο λογαριασμό του.

Αγόρασε όμως διαμάντι. Ένα παλάτι που είναι χτισμένο σε έκταση 1.2 στρεμμάτων γης σε λόγο της ακριβοθώρητου θέρετρου Pacific Palisades, 32 χλμ από το κέντρο του Λος Άντζελες. Αρχικά, στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, ήταν μια πλαγιά στην οποία κατέφυγαν Εβραίοι διανοούμενοι που γλίτωσαν από το Ολοκαύτωμα και άλλους διωγμούς, αλλά σταδιακά κατέληξε να είναι ο μυστικός προορισμός διασημοτήτων και πλουσίων που επιζητούσαν απόλυτη ησυχία και πλήρη ιδιωτικότητα. Είναι μια ‘γωνιά’ της Καλιφόρνια με πάρκα, μονοπάτια και άμεση πρόσβαση στην ακτή μήκους 5.5 χιλιομέτρων που απέχει πολύ όμως από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Μαλιμπού ή της Σάντα Μόνικα, ούτε επιδιώκει τον τουρισμό. Ό,τι δηλαδή είχε ανάγκη ο Λέοναρντ.

Φυσικά το ημίλευκο οίκημα είναι πλήρως εξοπλισμένο. Πέραν του τεράστιου κήπου με το εξωτερικό σαλόνι και των αρκετών ευρύχωρων δωματίων, διαθέτει πισίνα με μια καμπάνα για σιέστα, τεράστιο κελάρι για την αποθήκευση εκατοντάδων ακριβών κρασιών και -για το βράδυ- αίθουσα προβολής αγαπημένων ταινιών με δέκα ατομικά καθίσματα. Ο Λέοναρντ είχε μόλις βρει το σπίτι των ονείρων του. Για να γιορτάσει, ενδεχομένως, όπως -λιτά και χωρίς βαβούρα- λατρεύει την κατάκτηση ενός τρίτου δαχτυλιδιού με τρίτη διαφορετική ομάδα! Ή για να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του, μια και το τρέχον λήγει το καλοκαίρι του 2022, αφού δεν έχει (κάποιο) λόγο (ακόμα) να μην ενεργοποιήσει την οψιόν του τελευταίου έτους.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This