Επιλογή Σελίδας


Ιδανική αρχή έκανε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού. Για τον 2ο γύρο στο 3ο ταμπλό του σταδίου 1 ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη με 4-0 σετ και παράλληλα είχε την ευκαιρία να βρει ρυθμό και να «ζεσταθεί» για τη δύσκολη συνέχεια στους αγώνες, που διεξάγονται χωρίς κόσμο και σε συνθήκες «φούσκας» στην Ντόχα του Κατάρ. Ο τοπ αμυντικός με τις 4 σερί συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και την πολύτιμη εμπειρία από Προολυμπιακά τουρνουά, έδειξε από την αρχή απόλυτα έτοιμος και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τον αριστερόχειρα Ασιάτη. Ήταν πολύ προσεκτικός, είχε διάρκεια και ποιότητα στις μπάλες και υποχρέωσε τον αντίπαλο σε πολλά λάθη. Στην 8άδα του δικού του ταμπλό συναντά αύριο τον Αργεντινό Οράσιο Σιφουέντες, ο οποίος απέκλεισε δύσκολα με 4-2 σετ τον Έρικ Γκλοντ από το Λουξεμβούργο. Ο αγώνας γίνεται στις 10:40 ώρα Ελλάδας στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας (ITTF) στο facebook, στη διεύθυνση https://www.facebook.com/ITTFWorld/.

Θυμίζουμε ότι αν βγει νικητής στο 3ο ταμπλό κατακτά την πρόκριση για το Τόκιο, ενώ αν περάσει έστω στην 4άδα, τότε θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει το πολυπόθητο «εισιτήριο» και στο στάδιο 2 του Προολυμπιακού. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου αποκλείστηκαν νωρίς μετά τις ήττες τους στον 1ο γύρο των δικών τους ταμπλό.

Το νούμερο 10 του τουρνουά έκανε καλό ξεκίνημα, πήρε διαφορά και τελικά εύκολα το 1ο σετ. Με σταθερότητα σε άμυνα και επίθεση ξέφυγε και στο 2ο σετ και το κατέκτησε με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Ο Ασιάτης έδειξε μικρή βελτίωση, όμως δεν μπορούσε ν’ απειλήσει με τις επιθέσεις του. Την ίδια ώρα ο Γκιώνης συνέχιζε με την ίδια σταθερότητα και συγκέντρωση, ενώ πίεζε με το φάλτσο-άφαλτσο. Κατέκτησε και το 3ο σετ καθώς δεν βγήκαν και τα ρίσκο του αντιπάλου και πλέον ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή ήταν ανώτερος και στο 4ο σετ κι ακόμη κι όταν ο Παντασάκ πλησίασε στον πόντο (7-6) βρήκε τις λύσεις με καλή άμυνα και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 (11-6, 11-4, 11-7, 11-7).

Ο Γκιώνης είχε επιβληθεί με 4-0 σετ του εν λόγω αθλητή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Την περασμένη σεζόν γνώρισαν τον Ταϊλανδό και Έλληνες φίλαθλοι από την παρουσία του στον Ολυμπιακό. Αν και σε νεαρή ηλικία ακόμη ο Παντασάκ έχει ήδη 7 συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Μεταξύ άλλων διακρίσεων εμφανίζει ένα χάλκινο μετάλλιο το 2019 στο απλό ανδρών στο South East Asian Games.

Στο ταμπλό 3 συνεχίζει το 1ο φαβορί και πιθανός αντίπαλος του Γκιώνη στην 4άδα, ο Ρόμπερτ Γκάρντος. Ο Αυστριακός δίνει δύσκολο παιχνίδι αύριο με τον Ρώσο Κιρίλ Σκάτσκοφ. Ομοίως συνεχίζει και το 2ο φαβορί, ο πολιτογραφημένος Σλοβάκος Βανγκ Γιανγκ. Στα προημιτελικά θα κοντραριστεί με τον Ισπανό Χέσους Καντέρο.

Στο ταμπλό 2 των ανδρών, ο Πανγκ Γιεν Εν Κοέν από τη Σιγκαπούρη, που είχε νικήσει το πρωί τον Σγουρόπουλο, έχασε στον 2ο γύρο από τον Πολ Ντρίνκχολ κι επίσης αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Ο Βρετανός επιβλήθηκε με 4-1 σετ και αύριο αντιμετωπίζει τον Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο, ο οποίος απέκλεισε με 4-2 σετ το 2ο φαβορί των αγώνων, τον Νιγηριανό Αρούνα Κουάντρι.

Στο ταμπλό 1 των γυναικών η Παράνανγκ από την Ταϊλάνδη, η αθλήτρια που απέκλεισε νωρίτερα την Τόλιου, ηττήθηκε φυσιολογικά από το νούμερο 1 των αγώνων, την Ολλανδή Μπριτ Έρλαντ με 4-1 σετ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This