Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ναι μεν είναι καλύτερη από αυτό που παρουσίασε την περσινή χρονιά. Όμως, το γεγονός πως… διεκδίκησε τον τίτλο για ένα 20ήμερο μόνο, λέει πράγματα για την ανάγκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καταφέρει να κοντράρει τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις την επόμενη σεζόν.

Σε ακόμα ένα ντέρμπι, αυτό με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει στο 0-0 σε ακόμα ένα παιχνίδι απέναντι στους Big-6.

Έπειτα από εκείνο το ανορθόγραφο παιχνίδι με την Τότεναμ στο «Ολντ Τράφορντ» όπου οι Λονδρέζοι είχαν περάσει με το καταπληκτικό 6-1, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει την εντός έδρας ήττα από την Άρσεναλ με το τελικό 1-0 και έχει μείνει σε ματς δίχως τέρματα κόντρα σε Τσέλσι, Σίτι και Λίβερπουλ σε πέντε παιχνίδια!

Φέτος, για περίπου έναν μήνα κατάφερε να θεωρηθεί διεκδικήτρια του τίτλου προτού πέσει τελικά σε αυτό το -12 από την πρωτοπόρο ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και η αλήθεια είναι ότι αν θέλει να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο τη νέα σεζόν, θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην επίθεση.

Δεν γίνεται να υπάρχει ο Ράσφορντ, ο Μαρσιάλ, ο Καβάνι, ο Γκρίνγουντ και η Γιουνάιτεντ να μην παίρνει γκολ από εκείνους στα μεγάλα παιχνίδια που μπορούν να κρίνουν το πρωτάθλημα. Γιατί και η Τσέλσι το 2017 που πήρε τον τίτλο είχε νικήσει στα μεγάλα ματς, η Σίτι του 2018 και του 2019 στην τρομερή επέλασή της έπαιρνε τα μεγάλα ματς και η Λίβερπουλ είχε τον τρόπο να κάνει τη διαφορά στην περσινή αγωνιστική περίοδο που είχε πάρει και την τρίμηνη αναβολή λόγω του κορονοϊού.

Η άμυνα των «κόκκινων διαβόλων» σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια δεν τα έχει πάει άσχημα και το πρόβλημα εντοπίζεται στην επιθετική γραμμή με μόλις ένα γκολ σε εφτά σημαντικά παιχνίδια!

Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν ειδικά στις αρχές όπου άργησε να πανηγυρίσει νίκες στο «Ολντ Τράφορντ», μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί πολύ περισσότερο την έδρα της, όμως έφρασε σε σημείο να μπορεί να κάνει πολλές και συνεχόμενες ανατροπές τη φετινή χρονιά.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως η Σίτι θα συνεχίσει να είναι εξαιρετική και την επόμενη σεζόν, η Τσέλσι με τον Τούχελ που έχει δείξει σημάδια μεγάλης βελτίωσης θα είναι αρκετά δυνατή και η Λίβερπουλ θα επανέλθει στο απόλυτα ανταγωνιστικό της πρόσωπο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει εκεί που πρέπει, στις… εποχές Σερ Άλεξ, διεκδικώντας το πρωτάθλημα.

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This