Επιλογή Σελίδας

Του Κωνσταντίνου Κωλαΐτη

Μέσα στο πλαίσιο υποτίμησης των πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων του ποδοσφαίρου, τους ποδοσφαιριστές, την οποία εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία, το σκηνικό ολόκληρων δεκαετιών αλλάζει ριζικά. Η νέα έκθεση του ειδικεύμενου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο «KPMG Football Benchmark» κατατάσσει τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη έναν χρόνο μετά την έξαρση του Covid-19 και συγκριτικά με την προηγούμενη έκθεση υπάρχουν δύο τρανταχτές διαφορές.

Για πρώτη φορά, το δίπολο των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο απουσιάζει από το Top-30, με τον Αργεντίνο αστέρα να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση από τους 500 παίκτες που περιλαμβάνει η λίστα, κατά 27 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μετά από δεκάδες χρόνια η αξία του έπεσε κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμη κι έτσι, χάρη στις συνεπείς εμφανίσεις του στη La Liga με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, διατηρείται στους 50 πολυτιμότερους σε αξία (Νο34). Από την άλλη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μένει εκτός της τελικής λίστας, αφού στα 36 του και παρά τους εντυπωσιακούς αριθμούς του, δεν φτάνει σε χρηματιστηριακή αξία τα 65,7 εκατ. ευρώ, που είναι το όριο της 50άδας του KPMG.

Η τάση μείωσης της αξίας, όμως, είναι γενικευμένο φαινόμενο στη λίστα των ακριβότερων παικτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύγκριση με την έκθεση προ κορονοϊού, οι 100 ακριβότεροι παίκτες του πλανήτη έχουν σημειώσει πτώση 10,1% στη συνολική αξία τους. Από το Top-30 σύμφωνα με το KPMG, μάλιστα, μόλις οι 10 είχαν ανοδική τάση.

Το PlanetFootball, λοιπόν, σας παρουσιάζει παρακάτω σε μορφή countdown τους 30 παίκτες με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ρούμπεν Ντίας

Pin It on Pinterest

Shares
Share This