Επιλογή Σελίδας


Δύο ήττες γνώρισε η OrPo του Σωτήρη Γκότση και της Αλεξίας Καλανταρίδου το Σαββατοκύριακο. Αρχικά η OrPo ηττήθηκε από την Πόλκυ Κουσάμο με 3-0 στον αγώνα του Σαββάτου και με την Καλανταρίδου να σημειώνει 5 πόντους. Την επόμενη μέρα, η OrPo αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Ροβανιέμι σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι. Η ομάδα του Έλληνα κόουτς ηττήθηκε στις λεπτομερείς, με 3-2, και με την Καλανταρίδου να είναι από τις καλύτερες παίκτριες της ομάδας της με 10 πόντους. Η OrPo βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, μόλις έναν βαθμό πλέον μπροστά από την Λίιγκα Πόλκι.

Διαβάστε τι έκαναν και οι υπόλοιποι Έλληνες και Ελληνίδες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, μέσα από το volleyball.gr.

Ντίμα Φιλίποφ – Ελβετία

Διπλασίασε τις νίκες στα πλέι οφ η Αμρσβίλ του Ντίμα Φιλίποφ απέναντι στην Λουκέρνη. Με τον Έλληνα πασαδόρο βασικό, η Αμρσβίλ νίκησε και εκτός έδρας, με 0-3, και έκανε το 2 στα 2 στους προημιτελικούς του ελβετικού πρωταθλήματος ενώ χρειάζεται ακόμα μία νίκη για να φτάσει στους ημιτελικούς.

Ανδρέας Φράγκος – Βέλγιο

Τίτλος για τον Ανδρέα Φράγκο και την Κνακ Ροζεράλ. Η ομάδα του Έλληνα διεθνή επικράτησε στον τελικό Κυπέλλου Βελγίου με 3-1 της Μασέικ και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί στο θεσμό. Συγκεκριμένα, η Ροζεράλ κατέκτησε το βελγικό Κύπελλο για 6η συνεχόμενη χρονιά και μαζί της ο Ανδρέας Φράγκος πρόσθεσε ακόμα έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη του.

Γιώργος Πετρέας – Γαλλία

Τη νίκη μέσα από τα χέρια της έχασε η Πουατιέ του Γιώργου Πετρέα στο παιχνίδι με την Ναντές Ρεζέ. Η ομάδα του Έλληνα κεντρικού προηγήθηκε με 0-2 σετ και τον Γιώργος Πετρέα στο βασικό σχήμα. Ωστόσο η κατάσταση άλλαξε και η Ναντές Ρεζέ γύρισε το ματς σε 3-2 παίρνοντας τη νίκη. Ο Πετρέας είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι και σημείωσε 7 πόντους.

Ανέστης Δαλακούρας – Ισπανία

Την ήττα με 1-3 γνώρισε η Μπαρτσελόνα του Ανέστη Δαλακούρα στον αγώνα απέναντι στη Μάλαγα. Ο Ανέστης Δαλακούρας αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι σημειώνοντας 5 πόντους (2 μπλοκ) αλλά εν τέλη η ομάδα του δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο βαθμό από αυτό το παιχνίδι και παρέμεινε στην «επικίνδυνη ζώνη» του βαθμολογικού πίνακα.

Αθηνά Παπαφωτίου – Γερμανία

«Ρεπό» είχε η Αθηνά Παπαφωτίου στο παιχνίδι της Στουτγκάρδης με την Έρφουρτ. Η Στουτγκάρδη επικράτησε εύκολα 3-0 και παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ωστόσο η Ελληνίδα πασαδόρος δεν αγωνίστηκε για λόγους ξεκούρασης.

Μαρία Γενιτσαρίδη – Γερμανία

Πολύ σημαντική νίκη πήρε η Σουλ απέναντι στην Άαχε με 3-0. Η Μαρία Γενισταρίδη πέρασε ως αλλαγή και στα τρία σετ του αγώνα χωρίς ωστόσο να πάρει κάποιο πόντο.

Τζίνα Λαμπρούση – Γαλλία

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Τζίνα Λαμπρούση στη νίκη της Μιλούζ κόντρα τη Σεντ Ράφαελ. Η Μιλούζ νίκησε με 1-3 χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η Τζίνα Λαμπρούση αγωνίστηκε σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση πετυχαίνοντας 6 πόντους.

Άννα Σπανού – Γαλλία

Σημαντικές νίκες πέτυχε η Μπεζιέ της Άννας Σπανού σε CEV Cup και γαλλικό πρωτάθλημα. Σε μια δύσκολη αλλά πολύ σημαντική αναμέτρηση, η Μπεζιέ νίκησε δύσκολα τη Γαλατάσαραϊ στον πρώτο ημιτελικό του CEV Cup με 3-2 και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα για τον τελικό. Η Άννα Σπανού είχε συμμετοχή στο δεύτερο και το τρίτο σετ πετυχαίνοντας έναν πόντο.

Είχε προηγηθεί, το Σάββατο, η νίκη της Μπεζιέ επί της Ιστρές για το γαλλικό πρωτάθλημα με 3-0. Η Σπανού έπαιξε στον δεύτερο και το τρίτο σετ και πήρε 2 πόντους για την ομάδα της, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 3 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μιλούζ.

Όλγα Στράντζαλη – Πολωνία

Σπουδαίο Σαββατοκύριακο για την Όλγα Στράντζαλη η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Πολωνίας με την Χέμικ Πόλιτσε. Σε μόλις 2 μήνες στην πολωνική ομάδα, η Στράντζαλη εκτός από τα συνεχόμενα MVP που κατέκτησε, πλέον σήκωσε και το τρόπαιο του Κυπέλλου Πολωνίας μετά τη νίκη με 3-1 κόντρα στη Λοτζντ στον τελικό. Η Ελληνίδα ακραία είχε συμμετοχή σε όλο τον αγώνα και σημείωσε 4 πόντους.

Σοφία Κοσμά – Ελβετία

Τη νίκη πανηγύρισε η Σοφία Κοσμά με τη Σαφτχάουζεν για τον δεύτερο προημιτελικό στα πλέι οφ του ελβετικού πρωταθλήματος απέναντι στην VFM. Η Κοσμά πέρασε στο παιχνίδι για το δεύτερο και το τρίτο σετ, πήρε 1 πόντο και συνέβαλε και αυτή στη δύσκολη νίκη της ομάδας της με 2-3. Πλέον, η Σαφτχάουζεν θέλει ακόμα μία νίκη για να περάσει στους ημιτελικούς.

Μανωλίνα Κωνσταντίνου – Ουγγαρία

Επιτυχημένο ξεκίνημα στα πλέι οφ έκανε και η Μανωλίνα Κωνσταντίνου με την Μπεκέσκαμπάι που νίκησαν εύκολα 3-0 στην SZBBRA. Η Κύπρια αθλήτρια και η ομάδα της δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και με 25-19, 25-20 και 25-22 έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Κατερίνα Γιώτα – Ουγγαρία

Ξεκίνημα για τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας με νίκες για τα Ελληνοκυπριακά χρώματα. Δύσκολη νίκη για τη Βάσας της Κατερίνας Γιώτα με 3-2 απέναντι στην Ούιπεστ. Η Βάσας βρέθηκε δύο φορές πίσω στα σετ αλλά με αποκορύφωμα το τέταρτο σετ, που τελείωσε 34-32, το παιχνίδι πήγε στο τάι μπρέικ. Εκεί, η Ελληνίδα κεντρικός και η ομάδα της πήραν τη νίκη, χάρη στο 15-11 του πέμπτου σετ, και μαζί την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζονται για την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Κατερίνα Ζακχαίου – Ιταλία

Πολύ καλή εμφάνιση της Κατερίνας Ζακχαίου παρά την ήττα της Κούνεο από τη Μπούστο Αρίζο με 3-1. Η Κύπρια κεντρικός έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πέτυχε 7 πόντους αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την Κούνεο που αν και κατέκτησε το πρώτο σετ, έχασε τα επόμενα τρία.

Ανθή Βασιλαντωνάκη, Στέλλα Χριστοδούλου – Τουρκία

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για το Αϊδίνιο και για άλλη μια φορά με εκπληκτική εμφάνιση από τις δύο Ελληνίδες. Στη νίκη με 3-1 επί της Σαριγιέρ, η Ανθή Βασιλαντωνάκη σταμάτησε στους 27 πόντους και ηγήθηκε για άλλη μια φορά στο σκοράρισμα. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Στέλλα Χριστοδούλου που ήταν βασική σε όλο το παιχνίδι. Το Αϊδίνιο παραμένει στην 7η θέση της βαθμολογίας λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Μαρία Οικονομίδου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου – Ισραήλ

Συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις το ελληνικό δίδυμο στη Μακάμπι Χάιφα παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας. Η Μακάμπι Χάιφα ηττήθηκε με 3-0 από την πρωτοπόρο Χάποελ Σαμπά αλλά Οικονομίδου και Κωνσταντινίδου πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση. Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, που ήταν η βασική πασαδόρος της Μακάμπι σε όλο το παιχνίδι, πήρε 4 πόντους και βοήθησε πολύ οργανωτικά ενώ η Μαρία Οικονομίδου με 12 πόντους ήταν από τις κορυφαίες σκόρερ του αγώνα.

Νάσια Λιάγκη – Ισπανία

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Νάσια Λιάγκη στη νίκη της Εμέβε απέναντι στην Καρταχένα. Η Εμέβε επικράτησε με 3-0 και με την Νάσια Λιάγκη να πετυχαίνει 17 πόντους όντας η πρώτη σκόρερ του αγώνα. Η Εμέβε βρίσκεται πλέον στην 9η θέση της βαθμολογίας και δείχνει να γλυτώνει τον υποβιβασμό μέχρι στιγμής.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This