Επιλογή Σελίδας

Μπορεί εδώ και εννιά μέρες να έχει ανάψει το «πράσινο φως» από τη ΓΓΑ και την επιτροπή λοιμωξιολόγων για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Football League, όμως ο δρόμος μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι για τις 20 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό.

Αρκετές είναι οι ΠΑΕ που δυσκολεύονται να επιβιώσουν, θεωρώντας τις 60.000 ευρώ μεικτά για τα τηλεοπτικά μικρό ποσό σε συνάρτηση με τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν (εβδομαδιαία τεστ), αλλά και με το ότι πρόκειται για επαγγελματική κατηγορία, με σημαντικές υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και το δημόσιο. 

Δειλά-δειλά έχουν αρχίσει προπονήσεις κάποιες ομάδες, η τυπική ημερομηνία που έχει δοθεί για τη σέντρα είναι 28 Μαρτίου, αλλά στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε οι παράγοντες των περισσοτέρων εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. Την ίδια στιγμή, οι ποδοσφαιριστές είναι ανενεργοί σχεδόν έναν χρόνο και επιθυμούν διακαώς την επανεκκίνηση, καθώς για τους ίδιους είναι ζήτημα επιβίωσης. 

Την ίδια στιγμή ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει ενημερώσει πως προετοιμάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, με κατάργηση της Football League και ύπαρξη δύο επαγγελματικών κατηγοριών, της Super League 1 και της Super League 2 και ταυτόχρονη καθιέρωση πλαφόν για συμμετοχή στο πρωτάθλημα τις 250.000 ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο. Ουδείς γνωρίζει ακόμη πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο και τι θα γίνει με τις ομάδες της Football League. 

Το αίτημα των τελευταίων πάντως είναι ξεκάθαρο: Ζητούν να ανέβουν όλες (!) και οι 20 δηλαδή, στη Super League 2 τη νέα περίοδο! Αυτή θα ήταν η μόνη δέσμευση που θα τους έκανε να εκκινήσουν τις προπονήσεις ξοδεύοντας χρήματα, χωρίς να αισθάνονται πως ρίχνουν τα χρήματά τους σε έναν… κουβά. Διότι αν την επόμενη περίοδο η πλειοψηφία των ομάδων αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία, ποιος ο λόγος να προσπαθήσουν και να μπουν στο πρωτάθλημα φέτος; Από την άλλη, βέβαια, αν ανέβουν όλες, ποιος ο λόγος να παλέψει κάποιος να βγει πρώτος; 

Ο Αυγενάκης εδώ βρίσκεται σε δίλημμα, γιατί εκτός του ότι πρέπει να λάβει υπόψη του τις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι ομάδες (μόλις οι 6 από τις 20 έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα), θα πρέπει να ικανοποιήσει και τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής (αυτοί πού θα παίζουν προβιβαζόμενοι;), άρα μιλάμε για έναν μεγάλο αριθμό ομάδων που ουδείς γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, με την διαφαινόμενη αναδιάρθρωση. «Ταξίδι για το άγνωστο», θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος… 

πηγή: metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This