Επιλογή Σελίδας


Τη δυνατότητα να διεξαχθούν οι εκλογές σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις, ακόμη και εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας, με ηλεκτρονικό τρόπο δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση την Τετάρτη 17/2, σε σχέδιο Νόμου του υπουργείου Οικονομικών, εισάγεται η χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας Ενημέρωσης.

«Οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών δύναται να διεξάγονται και με την χρήση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας, πληροφορίας και επικοινωνίας με σκοπό την απομακρυσμένη συμμετοχή των μελών τους. Όλες οι ψηφοφορίες επί των επιμέρους θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών για την ανάδειξη των νέων καταστατικών οργάνων, διεξάγονται με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος “Ψηφιακή Κάλπη Ζευς” της ανώνυμης εταιρίας με την Επωνυμία “Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας ΑΕ. Η ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται τουλάχιστον πέντε πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, εκτός αν από το οικείο καταστατικό προβλέπεται μεγαλύτερη προθεσμία, οπότε εφαρμόζεται η καταστατική πρόβλεψη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην τροπολογία.

Επίσης στην τροπολογία αναφέρεται ότι με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι προϋποθέσεις και ο τρόπος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ρυθμίζεται κάθε άλλο θέμα για τη διαφάνεια και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού μετατίθεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων ομοσπονδιών, με ταυτόχρονη παράταση της θητείας τους, όχι μετά της 10η Απριλίου 2021.Στις αθλητικές ενώσεις δίνεται παράταση για τις εκλογές με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των μελών των καταστατικών οργάνων έως τις 30 Ιουνίου 2021.«Ψηφίζουμε αύριο στη Βουλή διάταξη που δίνει την δυνατότητα για διεξαγωγή εκλογών Ομοσπονδιών και με τη χρήση της αξιόπιστης Ψηφιακής Κάλπης “Ζεύς”, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολικής. Ο Αθλητισμός στην εποχή των Μέσων Πληροφορίας & Επικοινωνίας» αναφέρει σε μήνυμα του στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Διαβάστε την τροπολογία ΕΔΩ

πηγή: soccerplus.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This