Επιλογή Σελίδας

Η Football League πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει και θα τελειώσει, η αναδιάρθρωση του Αυγενάκη και ο ρόλος που θα παίξει για να αλλάξουν… ρότα οι ΠΑΕ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15/2)  έγιναν οι συσκέψεις της διοργανώτριας αρχής με τους 20 συλλόγους των δύο ομίλων και η πρόταση των περισσότερων ΠΑΕ της Football League ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 28 Μαρτίου.

Μέχρι τότε οι ομάδες θα κάνουν προπονήσεις, ωστόσο το βασικό τους μέλημα είναι άλλο. Δεν επιθυμούν πρωτίστως να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά κυρίως να διαλευκανθεί η περιβόητη αναδιάρθρωση Αυγενάκη.

Σύμφωνα με την οποία η Football League καταργείται από τη νέα αγωνιστική περίοδο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το που θα πάνε οι ομάδες που ούτε θα προβιβαστούν, ούτε θα υποβιβαστούν.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τέσσερις ομάδες (δύο ακόμα κάθε όμιλο) θα πάρουν την άνοδο για τη Super League 2 και τέσσερις (επίσης δύο από κάθε όμιλο) θα υποβιβαστούν στη Γ’ εθνική. Οι υπόλοιπες 12 ομάδες μένουν στον αέρα.

Οι 20 ΠΑΕ ελπίζουν πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει αποσαφηνιστεί η κατάσταση και τότε θα υπάρχει λόγος για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Διαφορετικά, η σεζόν δεν θα ξεκινήσει.

Προφανώς και δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν οι ομάδες το τι μέλλει γενέσθαι πριν την πρώτη σέντρα. Γι’ αυτό αποφάσισαν να τρενάρουν την έναρξη και να ασκήσουν πίεση για την γνωστοποίηση των όρων που θα γίνει η περιβόητη αναδιάρθρωση.

Αδειοδοτήσεις και αδυναμία ΠΑΕ

Σημαντικό επίσης και το γεγονός ότι μόλις οι 6 από τις 20 ΠΑΕ έχουν λάβει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Οι οχτώ εκ των 12 έχουν ελλείψεις στους φακέλους τους, οι υπόλοιπες τέσσερις δεν έχουν καταθέσει καν φάκελο.

Και αυτό, αφού τα οικονομικά προβλήματα είναι πάρα πολλά και τουλάχιστον οι μισές ΠΑΕ δεν έχουν την δυνατότητα να τηρήσουν τα προβλεφθέντα. Τόσο στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους, όσο και στην τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου με τα εβδομαδιαία τεστ COVID-19. Με μηδενικά έσοδα και μπάτζετ που θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Η πλειονότητα των ΠΑΕ δεν θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτό λένε οι πληροφορίες του Sportime.gr. Και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, είτε για να διεξαχθεί με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα, είτε να μην γίνει καθόλου.

Και όποια ΠΑΕ μπορεί να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Super League 2 με τα νέα αυστηρά κριτήρια, έχει καλώς.

Οι υπόλοιπες θα συμμετάσχουν στη Γ’ εθνική.

πηγή: sportime

Pin It on Pinterest

Shares
Share This