Επιλογή Σελίδας


Την ήττα με 1-3 γνώρισε η OrPo της Αλεξίας Καλανταρίδου απέναντι στην Πόλκι Κούσαμο. Η ομάδα του Σωτήρη Γκότση προηγήθηκε, κατακτώντας το πρώτο σετ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αντίστοιχη με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 1-3. Η Καλανταρίδου με 8 πόντους και 45% στην υποδοχή ολοκλήρωσε μια ακόμα καλή εμφάνιση στο φινλανδικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε τι έκαναν και οι υπόλοιποι Έλληνες και Ελληνίδες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου, μέσα από το volleyball.gr.

Ντίμα Φιλίποφ – Ελβετία

Ξεκίνημα στα πλέι οφ για το ελβετικό πρωτάθλημα και ο Ντίμα Φιλίποφ ξεκίνησε με νίκη. Η Αμρισβίλ με τον Έλληνα πασαδόρο βασικό και αναντικατάστατο επικράτησε με 3-0 στην πρώτη αναμέτρηση των πλέι οφ της Λουκέρνης. Ο Φιλίποφ μπορεί να μην είχε πόντο στο παιχνίδι αυτό ωστόσο αποτέλεσε τον οργανωτή των επιθέσεων της ομάδας του, κάτι που έκανε με απόλυτη επιτυχία. Η Αμρισβίλ θα έχει πλεονέκτημα έδρας καθ’ όλη τη διάρκεια των πλέι οφ καθώς ήταν πρώτη στη regular season.

Ανδρέας Φράγκος – Βέλγιο

Εύκολη νίκη για την Ροζελάρε του Ανδρέα Φράγκου κόντρα στην Άαλστ με 3-0. Ο Φράγκος ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του αγώνα, με 14 πόντους, και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη που την διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τη Μαασέικ.

Μίταρ Τζούριτς – Σλοβενία

Δύο ήττες μέτρησε η ACH Λιουμπιάνα στο Τσάμπιονς Λιγκ μεσοβδόμαδα. Η ομάδα του Μίταρ Τζούριτς παρά την καλή εμφάνιση κόντρα στη Ζενίτ Καζάν και την Berlin Volleys γνώρισε τον αποκλεισμό από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η επιστροφή στο πρωτάθλημα έγινε χωρίς τον Τζούριτς και έτσι η ACH ηττήθηκε με 3-2 από την Καλτσίτ Καμνίκ. Πλέον, η Μάριμπορ προσπέρασε την ομάδα του Έλληνα διεθνή αφού με 53 πόντους βρίσκεται πάνω από την ACH που έχει 52.

Ανέστης Δαλακούρας – Ισπανία

Την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε ο Ανέστης Δαλακούρας. Η νίκη με 3-2 με αντίπαλο τη Μελίγια ήρθε δύσκολα για τους Καταλανούς αλλά κυρίως ήρθε χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Δαλακούρα που σταμάτησε στους 16 πόντους και αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Βασίλης Μανδηλάρης – Ολλανδία

Πολύτιμοι βαθμοί για τη VoCasa του Βασίλη Μανδηλάρη με 3-2 απέναντι στη Reco. Πλέον, η ομάδα του Έλληνα διεθνή βρίσκεται στην 4η θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος και κοιτάει με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αθηνά Παπαφωτίου – Γερμανία

Νίκη με 3-0 για τη Στουτγκάρδη κόντρα στην Άαχεν σε ένα παιχνίδι που το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε μαραθώνια. Παρά την εύκολη επικράτηση στα δύο πρώτα σετ, το τρίτο σετ κρίθηκε στο 42-40 (!) και χάρισε του τρεις βαθμούς στην ομάδα της Αθηνάς Παπαφωτίου. Η Ελληνίδα πασαδόρος δεν αγωνίστηκε καθώς είχε προηγηθεί μια δύσκολη εβδομάδα με συνεχή ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Τζίνα Λαμπρούση – Γαλλία

Συνεχίζει την πορεία προς τον τίτλο η Μιλούζ της Λαμπρούση καθώς με το εύκολο 3-0 απέναντι στην Τρεβίλ παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η Λαμπρούση πέρασε στο παιχνίδι στο δεύτερο και το τρίτο σετ και πήρε 1 πόντο.

Άννα Σπανού – Γαλλία

Συνεχίζεται η «καταδίωξη» της Μιλούζ από τη Μπεζιέ της Σπανού. Η Μπεζιέ με 3-1 απέναντι στη Ναντ πήραν 3 πολύτιμους βαθμούς και βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Η Σπανού δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι απέναντι στη Ναντ.

Όλγα Στράντζαλη – Πολωνία

Μεγάλη πρόκριση για την Τσέμικ Πολίς την Όλγας Στράντζαλη για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Πολωνίας. Η Πολίς επικράτησε δύσκολα με 2-3 της Ρζεσζόφ. Παρότι έχασε το πρώτο σετ, η Πολίς προηγήθηκε με 1-2 αλλά εν τέλη πήρε τη νίκη-πρόκριση στο τάι μπρέικ. Η Στράντζαλη ήταν πολύ καλή πετυχαίνοντας 10 πόντους και συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις της στην Πολωνία.

Στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, που ακολούθησε, η Στράντζαλη εντυπωσίασε για άλλη μια φορά. Η νίκη-ανατροπή που ήρθε απέναντι στη Βρότσλαβ με 2-3 ήρθε χάρη στην εντυπωσιακή Στράντζαλη. Η Ελληνίδα ακραία τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους και ήταν για άλλη μια φορά η MVP του αγώνα.

Σοφία Κοσμά – Ελβετία

Με το… δεξί μπήκε η Κοσμά και η Κάντι Σαφτχάουζεν στα πλέι οφ νικώντας εύκολα της Zesar-VFM με 3-0. Η Κοσμά πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο και το τρίτο σετ και με μία σταθερά καλή εμφάνιση και 3 πόντους βοήθησε στην πρώτη νίκη της ομάδας της στους προημιτελικούς.

Μανωλίνα Κωνσταντίνου – Ουγγαρία

Συνεχίζονται οι νίκες για την Μπεκέσκαμπαϊ της Μανωλίνας Κωνσταντίνου. Η Κάποσβαρ δεν μπόρεσε να σταματήσει το ρυθμό της Μπεκέσκαμπαϊ που παραμένει 2 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η Κύπρια διεθνής μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο και το τρίτο σετ και πήρε 2 πόντους (1 άσσος) ενώ είχε και πολύ καλή απόδοση στην υποδοχή.

Έλενα Κουντουρά – Ουγγαρία

Την ήττα με 3-0 γνώρισε η DVTK της Κουντουρά, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην πρωτοπόρο Φατούμ. Η Ελληνίδα πασαδόρος ήταν βασική στα δύο πρώτα σετ ενώ μπήκε ως αλλαγή στο τρίτο και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 1 πόντο.

Κατερίνα Ζακχαίου – Ιταλία

Την ήττα γνώρισε η Κούνεο της Ζακχαίου σε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Σκαντίτσι. Η Κούνεο, που έχασε τα δύο πρώτα σετ, έδειξε σημάδια ανάκαμψης κατακτώντας το τρίτο. Ωστόσο η Σκαντίτσι είναι ομάδα μεγάλης κλάσης και κατέκτησε το τέταρτο σετ και δεν «χάρισε» κανέναν πόντο στις γηπεδούχες. Η Ζακχαίου με 12 πόντους έκανε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση και αποτέλεσε την πρωταγωνίστρια από πλευράς Κούνεο.

Ανθή Βασιλαντωνάκη, Στέλλα Χριστοδούλου – Τουρκία

Δύσκολη νίκη για τις Βασιλαντωνάκη-Χριστοδούλου την Παρασκευή με 1-3 κόντρα στην Καραγιολάρι. Η Στέλλα Χριστοδούλου «πήρε ανάσες» καθώς αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τρίτο σετ. Η Βασιλαντωνάκη είχε θετική παρουσία που περιορίστηκε στους 4 πόντους.

Μαρία Οικονομίδου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου – Ισραήλ

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι δύο Ελληνίδες στον αγώνα απέναντι στην ΚΚ Τελ Αβίβ την Παρασκευή. Η Μακάμπι Χάιφα επικράτησε με 1-3 σε έναν αγώνα που η Κωνσταντινίδου είχε 7 πόντους και η Οικονομίδου 23.

Επιπλέον, οι δύο Ελληνίδες είχαν και συνεχόμενα παιχνίδια και έτσι αντιμετώπισαν και την Χάποελ Χαντέρα. Και σε αυτό το παιχνίδι η Μακάμπι πήρε τη νίκη με καθαρό τρίποντο, 3-0. Η Οικονμίδου σταμάτησε στους 14 πόντους ενώ η Κωνσταντινίδου στους 6.

Νάσια Λιάγκη – Ισπανία

Νίκη για τη Λούγκο της Λιάγκη που επικράτησε με 2-3 στην έδρα της Μενόρκα. Αυτή ήταν και η έκπληξη της αγωνιστικής καθώς οι γηπεδούχες βρίσκονται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Η Λιάγκη έκανε πολύ καλό παιχνίδι και σημείωσε 11 πόντους.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This