Επιλογή Σελίδας
 

Ούτε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ασχολήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το αίτημα επιστροφής των ομάδων της Football League στις ομαδικές προπονήσεις. Ο ΠΣΑΠ, με σχετική ανακοίνωσή του, ελπίζει τούτο να συμβεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου. Το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στέκεται για άλλη μια φορά στα προβλήματα που δημιουργούνται στους αθλητές από την αποχή ενώ αναφέρεται και γενικά στις ευεργετικές επιπτώσεις του αθλητισμού στην ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου.

Η ανακοίνωση:

Με μεγάλη αγωνία περιμέναμε την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθώς ελπίζαμε πως θα υπήρχε θετική εισήγηση για το δίκαιο αίτημα της επιστροφής στις προπονήσεις για τις ομάδες της Football League.

Δυστυχώς με κυβερνητική απόφαση δεν συζητήθηκε σήμερα και μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη. Ευελπιστούμε αυτό να συμβεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και επιτέλους η Football League να πάρει το «πράσινο φως», καθώς οι συνεχείς αναβολές και η μεγάλη αναμονή έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών, που βλέπουν την καριέρα τους να κρέμεται σε ένα τεντωμένο σκοινί.
Επειδή το άνοιγμα του αθλητισμού γίνεται πολύ σταδιακά, η περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργεί επίσης μεγάλα προβλήματα και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ανδρών, όπου αγωνίζονται χιλιάδες ποδοσφαιριστές με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά και στην Α’ Εθνική Γυναικών που είναι η μοναδική μεγάλη κατηγορία από τα ομαδικά αθλήματα που ακόμη βρίσκεται εκτός προπονήσεων.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυνατότητες που έχει ο αθλητισμός στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Αυτές τις ώρες είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπάρξει άμεσα και ένα σχέδιο επιστροφής του ερασιτεχνικού αθλητισμού συμπεριλαμβανομένων και των ακαδημιών, καθώς μόνο ευεργετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει στον άνθρωπο που τους τελευταίους 10 μήνες βιώνει δυσάρεστες καταστάσεις.
Επιτέλους, ας εκμεταλλευτούμε τις πραγματικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στην κοινωνία και στον άνθρωπο. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This