Επιλογή Σελίδας

Διαβάστε για το ρεκόρ του πρώην ποδοσφαιριστή των Πιερικού και Αιγινιακού, Κώστα Χατζή.

Ο Κώστας Χατζής του Απόλλωνα Λάρισας θα αγωνιστεί για 16η διαδοχική σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και φτάνει τον θρυλικό Γιάννη Μανδρέκα της Προοδευτικής!

Ο Κώστας Χατζής εφόσον αγωνιστεί με τον Απόλλωνα Λάρισας, θα γίνει ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα παίξει σε 16 διαδοχικές σεζόν στη Β’ κατηγορία. Ο 36χρονος αμυντικός μέσος πρωτόπαιξε στην Καστοριά το 2005-06 και από τότε, αν και έχει λείψει δύο εξάμηνα, καταγράφει συμμετοχές για 16 διαδοχικές σεζόν.

Κώστας Χατζής, Μανδρέκας, Γιατζιτζόπουλος

Κάτι τέτοιο έχει πετύχει μόνο ο Γιάννης Μανδρέκας (πάνω δεξιά στη φωτογραφία), που έπαιξε για 13 διαδοχικές σεζόν με την Προοδευτική και το 1985 πήγε στον Ιωνικό, όπου έκανε συμμετοχές για τρεις ακόμα σεζόν.
Για τον Κώστα Χατζή μένει ένα ακόμα ρεκόρ, να καταφέρει να παίξει μια ακόμα σεζόν, έστω και όχι σερί, για να φτάσει τον Χρήστο Γιατζιτζόπουλο (κάτω δεξιά στη φωτογραφία), που με τη Βέροια και τη Νάουσα έχει αγωνιστεί σε 17 διαφορετικές σεζόν στη Β’ Εθνική, όχι όμως διαδοχικές, καθώς η σειρά σπάει από μια σεζόν στην Γ’ Εθνική.

Το εντυπωσιακό είναι ότι Μανδρέκας και Γιατζιτζόπουλος όλα αυτά τα χρόνια τα πέρασαν με δύο ομάδες ο καθένας, ενώ ο Χατζής έχει παίξει σε 12 διαφορετικές ομάδες! Καστοριά, Καλαμάτα, Ιωνικό, Διαγόρα, Πιερικό, Λάρισα, Νίκη Βόλου, Αιγινιακό, Απόλλωνα, Παναχαϊκή, Αγροτικό Αστέρα και Απόλλωνα Λάρισας.

Οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην κατηγορία, που παίζουν και φέτος σε αυτή:
Κώστας Χατζής (Απόλλων Λάρισας) 349
Αλέξανδρος Κόντος (Δόξα Δράμας) 204
Στέφανος Καπίας (ΟΦ Ιεράπετρας) 200
Θανάσης Πινδώνης (Δόξα Δράμας) 195
Σάββας Σιατραβάνης (Ξάνθη) 184

πηγή: soccerbase.info

Pin It on Pinterest

Shares
Share This