Επιλογή Σελίδας

Οκτώ χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονταν τέτοια εποχή στην πρώτη θέση της Premier League και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τι έχει παραμείνει αναλλοίωτο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όλο αυτό το διάστημα.

Πεπ και Ζοσέ χωρίς άλλο Champions League
Πρόκειται για δύο από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών. Τόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχουν κατακτήσει από δύο φορές το Champions League, όμως παραμένουν μακριά από την κορυφή της Ευρώπης εδώ και πολλά χρόνια. Η τελευταία επιτυχία του Special One ήταν το 2010 με την Ίντερ, ενώ ένα χρόνο μετά (όπως και ένα χρόνο πριν), ο Ισπανός τεχνικός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα. Παρά το γεγονός πως από τότε μέχρι σήμερα βρίσκονται στο «τιμόνι» κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, κανείς από τους δύο δεν έχει φτάσει ξανά στην κορυφή.

Γιουβέντους και Μπάγερν «αιώνιες» πρωταθλήτριες
Το 2011 ήταν η τελευταία φορά που κάποια άλλη ομάδα, πλην της Γιουβέντους, κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ ένα χρόνο μετά, κάποια άλλη ομάδα, εκτός της Μπάγερν, έφτασε στην κορυφή της Γερμανίας. «Θύτες» σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ήταν η Μίλαν και Ντόρτμουντ, αντίστοιχα, όμως από τότε μέχρι σήμερα, η «Μεγάλη Κυρία» και οι Βαυαροί έχουν κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στα πρωταθλήματά τους. Εννέα σερί τίτλους μετρά η Γιουβέντους και οκτώ η Μπάγερν, παρά το γεγονός πως κατά καιρούς πολλές ομάδες προσπάθησαν να τις ανταγωνιστούν. Και μπορεί στη φετινή σεζόν να έχουν δυσκολευθεί αρκετά μέχρι τώρα, όμως εξακολουθούν να είναι φαβορί και για αυτόν τον τίτλο.

Μέσι και Ρονάλντο στην κορυφή
Την τελευταία φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στην κορυφή της Premier League τέτοια εποχή, ο Λιονέλ Μέσι κατακτούσε την τέταρτη «Χρυσή Μπάλα» στην καριέρα του, ενώ ένα χρόνο μετά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο «απαντούσε» στον αντίπαλό του. Οι δυο τους δεν είχαν αντίπαλο και οι μονομαχίες τους στα “clasico” μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον. Οκτώ χρόνια μετά, ο CR7 μπορεί να έχει αποχωρήσει από τα ισπανικά γήπεδα, όμως μαζί με τον Αργεντινό παραμένουν οι κορυφαίοι των ευρωπαϊκών γηπέδων. Έστω κι αν ο Πορτογάλος κλείνει σε λίγες ημέρες τα 36 και ο Μέσι οδεύει προς τα 34.

Άραβες χωρίς «στέμμα»
Έναν «πακτωλό» χρημάτων έχουν ξοδέψει την τελευταία δεκαετία οι Άραβες ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να δουν τις ομάδες τους να κατακτούν το Champions League. Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές (Νεϊμάρ) και κορυφαίοι προπονητές (Γκουαρδιόλα) έχουν βρεθεί σε Παρί και Σίτι, όμως κανείς δεν έχει καταφέρει να τις οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Οι «πολίτες» έχουν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, πριν από πέντε χρόνια, ενώ πέρσι η γαλλική ομάδα αγωνίστηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Αν και φτάνουν στην… πηγή, δεν πίνουν ακόμα νερό.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This