Επιλογή Σελίδας

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται έτοιμος να αποχωρήσει από το Μπερναμπέου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους πιθανούς αντικαταστάτες του στην άμυνα της «βασίλισσας».

Πάου Τόρες
Αποτελεί το “next big thing” του ισπανικού ποδοσφαίρου στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ και πλέον, στα 24 του, είναι βασικός στο «κίτρινο υποβρύχιο». Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Πάου Τόρες σε συλλογικό επίπεδο του άνοιξαν το δρόμο και της εθνικής Ισπανίας, με τον ίδιο να αποτελεί πλέον το μόνιμο παρτενέρ του Σέρχιο Ράμος στο κέντρο της άμυνας των «φούριας ρόχας». Το συμβόλαιό του με τη Βιγιαρεάλ είναι μέχρι το 2024 και η ρήτρα αποδέσμευσής του είναι στα 50 εκατομμύρια ευρώ, με τα ισπανικά μέσα να αναφέρουν πως είναι η πρώτη επιλογή της Ρεάλ για αντι-Ράμος.

Νταβίντ Αλάμπα
Μετά από μία δεκαετία στο Μόναχο, ο Αυστριακός αμυντικός αποχωρεί από την Μπάγερν στο τέλος της σεζόν, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στην ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Αλάμπα μπορεί να υπογράψει από τώρα σε όποια ομάδα θέλει, ενόψει του καλοκαιριού, την ώρα που οι Βαυροί θα επιθυμούσαν να τον παραχωρήσουν από τώρα, προκειμένου να εισπράξουν και ένα χρηματικό ποσό (στο τέλος της σεζόν αποχωρεί ελεύθερος). Ισπανικά μέσα αναφέρουν πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 28χρονο αμυντικό, ώστε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι με τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Πάντως, για τον Αλάμπα «καραδοκεί» η… μισή Ευρώπη.

Νταγιό Ουπαμεκανό
Οι εμφανίσεις του με τη Λειψία σε Champions League και Bundesliga έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων, ενώ πριν από λίγους μήνες ο Γάλλος στόπερ έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της χώρας του. Στα 22 του, ο Ουπαμεκανό θεωρείται ένα από τα πιο “hot” ονόματα για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, με τον ίδιο να ξεχωρίζει για τη δύναμη και την εκρηκτικότητά του. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ικανός και με την μπάλα στα πόδια, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη της ομάδας του. Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι είχαν φτάσει στο παρελθόν μια ανάσα από την απόκτησή του, όμως ο Ουπαμεκανό παραμένει στη Λειψία και ήδη «βολιδοσκοπείται» από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενόψει του καλοκαιριού.

Ματάις Ντε Λίχτ
Χωρίς αμφιβολία η πιο δύσκολη περίπτωση από όλες. Πρώτον, η Γιουβέντους δε θα συναινούσε εύκολα να τον παραχωρήσει σε μία ανταγωνίστριά της στο Champions League. Δεύτερον, για να πει το «ναι» η ιταλική ομάδα, θα πρέπει η Ρεάλ να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς το 2019 η μεταγραφή του Ντε Λιχτ στους «μπιανκονέρι» κόστισε 85 εκατομμύρια ευρώ. Στο παρελθόν, ο Ολλανδός αμυντικός είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο Μπερναμπέου, κάτι που είναι στα «συν» των Μαδριλένων, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν θαυμάζει τις ικανότητες του 21χρονου στόπερ. Δύσκολη, αλλά όχι απίθανη μια τέτοια μεταγραφή.

Λύση… εκ των έσω
Ακόμα είναι άγνωστο ποια θα είναι η φιλοσοφία της Ρεάλ Μαδρίτης στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Ωστόσο, πολλά σενάρια κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του ισπανικού συλλόγου για τον Κίλιαν Εμπαπέ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Για να γίνουν τέτοιου τύπου μεταγραφές, θα πρέπει η διοίκηση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να μην εξοικονομηθούν χρήματα για απόκτηση στόπερ. Το 2019, η Ρεάλ δαπάνησε 50 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει από την Πόρτο τον Μιλιτάο, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο… φιλότιμος Νάτσο, ο οποίος όποτε έχει κληθεί να συνεισφέρει, έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον Ζινεντίν Ζιντάν. Γιατί να μην εμπιστευθεί τα «δικά» της παιδιά;

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This