Επιλογή Σελίδας


Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών μετά από 11 ολόκληρους μήνες απραξίας λόγω της μετάθεσης κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας.

Η Εθνική ομάδα επικράτησε με 12-3 της αντίστοιχης γαλλικής στον αγώνα που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στην Ουγγρική πόλη Ντέμπρετσεν στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του θεσμού του World Leaque και θα διεκδικήσει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στον αγώνα απέναντι στην Ισπανία (21.00 ώρα Ελλάδας) την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα γίνει στην Τυφλίδα (προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες).

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου ήταν εμφανώς ανώτερο και κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης όταν και προηγήθηκε με 3-1 στην πρώτη περίοδο και με 7-3 στο ημίχρονο. Η διαφορά εκτοξεύτηκε (10-3) στα 7 γκολ στο τέλος της τρίτης περιόδου και οι Έλληνες έδειξαν ότι ο αγώνας απέναντι στους Γάλλους ήταν μια «καλή προπόνηση» για τα σπουδαία παιχνίδια που θα ακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο.

Με την νίκη της αυτή η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει την πρόκριση στον αγώνα με την Ισπανία ή στην χειρότερη περίπτωση στον αγώνα της Κυριακής (μικρός τελικός).

Τα οκτάλεπτα του παιχνιδιού: 3-1, 4-2, 3-0, 2-0. Σύνολο: 12-3.

Η Ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με την κάτωθι σύνθεση: Ζερδεβάς, Γενιδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Τα γκολ των Γάλλων πέτυχαν οι: Βανπεπερστρά, Βερνό, Μαρζουκί.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This