Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Φώσκολου

Οι κινήσεις της διοργανώτριας για την επιβίωση των ομάδων της Super League 2 και της Football League συνεχίζονται.

Η Super League 2 έμεινε εκτός Κυπέλλου Ελλάδας μετά τις ασάφειες της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αλλά θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για την απουσία τους.

Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας και σχετικό αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και παράλληλα είχε τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση και του προέδρου της ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη, αποφασίστηκε τα επιπλέον χρήματα της Cosmote TV από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Κυπέλλου να δοθούν στις ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Το ποσό των €150.000,00 αποτελεί μια ανάσα για τις δώδεκα ομάδες της Super League 2 για τα έξοδα των covid-test, ωστόσο, δε θα είναι η μόνη κίνηση της διοργανώτριας. Θα υπάρξει και νέο πακέτο στήριξης από τα χρήματα που θα δώσουν FIFA/UEFA σε κάθε λίγκα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα HatTrick της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μέρος του οποίου αναμένεται να δοθεί στην Super League 2 και στην Football League ώστε να εξασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η βιωσιμότητα των πρωταθλημάτων.

Οι πρωτοβουλίες του προέδρου της Super League 2/Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκου, πάντως για την καλύτερη θωράκιση των κατηγοριών αλλά και των ΠΑΕ, συνεχίζονται και άπαντες περιμένουν πλέον το πράσινο φως για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Πηγή: Μικρή Λίγκα

Pin It on Pinterest

Shares
Share This