Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Μολονότι ο Lewis Hamilton έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει στη Mercedes για τα επόμενα χρόνια, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές απέχει πάρα πολύ…

Σε πείσμα της φημολογίας που είχε επικρατήσει πριν από τα Χριστούγεννα και ήθελε τον Hamilton να ανακοινώνεται άμεσα από τη Mercedes για τα επόμενα χρόνια, οι δύο πλευρές όχι μόνο δεν έχουν συμφωνήσει, αλλά απέχουν αρκετά ως προς τους όρους μιας πιθανής επέκτασης της συνεργασίας τους.

Με το grid του 2021 να έχει ήδη συμπληρωθεί και με την απόδοση του George Russell στο Μπαχρέιν να έχει βάλει σε… σκέψεις την Mercedes, φαίνεται πως πλέον ο Hamilton δεν μιλά από θέση ισχύος στις διαπραγματεύσεις του με τη Mercedes.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes, Ola Kallenius, διαφωνεί με την πρόταση που του έφερε στο τραπέζιο ο Toto Wolff και περιλαμβάνει τετραετή συμφωνία με τον Hamilton αντί 200 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

Η Mercedes σε καμία περίπτωση δεν θέλει ένα τόσο μεγάλης διάρκειας συμβόλαιο, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δεσμευτικό, έχοντας αντιπροτείνει διετή συνεργασία στον Hamilton.

Η πλευρά του Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει για συνεργασία μικρότερη των τριών ετών, όμως σε μία τέτοια περίπτωση οι οικονομικές αξιώσεις του Hamilton είναι της τάξης των 70 εκατομμυρίων ετησίως.

Φυσικά στη Στουτγκάρδη ούτε που συζητούν ένα τέτοιο ποσό, με την ξεκάθαρη πρόθεσή τους να είναι να μειώσουν τους οικονομικούς όρους που θέτει ο Hamilton και ιδανικά το νέο συμβόλαιο να κινηθεί στο πλαίσιο αυτού που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου.

Στη Mercedes θεωρούν ότι δεν μπορούν να βρίσκονται προ των πυλών περιορισμού του προσωπικού της αγωνιστικής ομάδας κατά 20% τόσο λόγω Covid-19 όσο και για να μην ξεπεράσουν τον Cost Cap του 2021, και ταυτόχρονα να δώσουν ένα «χρυσό» συμβόλαιο στον Βρετανό.

Τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, δείχνουν πως συμφωνία δεν θα υπάρξει εάν δεν περάσουν αρκετές εβδομάδες, εκτός εάν συμβεί κάτι εντυπωσιακό, δηλαδή μία από τις δύο πλευρές βάλει… πολύ νερό στο κρασί της!

Θεωρητικά η Mercedes έχει περιθώριο μέχρι τις 6 Μαρτίου, όταν και θα ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές για το 2021, προκειμένου να δηλώσει τον δεύτερο πιλότο της, όμως σίγουρα το θέμα θα «κλείσει» νωρίτερα.

Ούτως ή άλλως στη Mercedes γνωρίζουν πως έστω και την τελευταία στιγμή μπορούν να «τραβήξουν» από την Williams τον George Russell, βάζοντάς τον στο πλευρό του Bottas σε μία χρονιά «μεταβατική», μιας και οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2021 και ούτως ή άλλως η Mercedes θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν από αρκετά ισχυρή θέση.

Εντούτοις, πάντοτε παίζει ρόλο η έξωθεν μαρτυρία και στη Mercedes δεν θέλουν να φανεί πως «διώχνουν» με τη συμπεριφορά τους τον Hamilton. Όμως και ο Hamilton λογικά θέλει να εξαργυρώσει το momentum και να πάρει ένα μεγάλο συμβόλαιο, το τελευταίο πιθανότατα της καριέρας του, μιας και από το 2023 θα υπάρχει και ο περιορισμός των 30 εκατ. δολαρίων στα συμβόλαια των δύο πιλότων των ομάδων.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This