Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Ζωιτού

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα παράδειγμα αθλητή που μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να χωρέσει -ετσιθελικά και δικαιωματικά- στην ελίτ του ανδρικού τένις, έχοντας φτάσει ως το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης. Επίτευγμα που πριν από 5-6 χρόνια φάνταζε ασύλληπτο για οποιονδήποτε Έλληνα. Να που συνέβη όμως ξεκάθαρα χάρη στην αδιάλειπτη αφοσίωση του 22χρονου πρωταθλητή στο πλάνο των προπονητών του.

Στις αρχές του ερχόμενου Φλεβάρη (8-21) ο Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος για 5η φορά στο Αυστραλιανό Όπεν με απώτερο σκοπό να επαναλάβει, αν όχι να υπερβεί, την επιτυχία του 2019, όταν διεκδίκησε την παρθενική παρουσία του στον τελικό ενός εκ των τεσσάρων γυαλιστερών τουρνουά παγκοσμίως. Ο περυσινός αποκλεισμός του στον γ’ γύρο από τον Καναδό Ράονιτς, στην προ-πανδημίας εποχή, ήταν άκρως διδακτικός για τον νεαρό τενίστα, ο οποίος θα επιστρέψει, πιο έτοιμος πνευματικά, στη Μελβούρνη για να κυνηγήσει συνετά ό,τι του αναλογεί.

Δουλεύει επισταμένως πάνω σ’ αυτό και δεν σκοπεύει να χαρίσει χρόνο από τη σκληρή προετοιμασία του για να ψάξει κάποιον τίτλο στα τουρνουά που προηγούνται μέσα στο 2021 (Ντελρέι Μπιτς, Αττάλεια). Θα λάβει μέρος μόνο σ’ ένα πριν από το major στη χώρα των καγκουρό κι αυτό θα είναι το 250άρι της Μελβούρνης (31-6 Φλεβάρη), αφού πρώτα έχει κάνει το μακρύ ταξίδι και ολοκληρώσει την απομόνωση των 14 ημερών, δουλεύοντας παράλληλα στο κορτ με τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ.

Για την ώρα ο Έλληνας τενίστας γυμνάζεται εντατικά στο Ντουμπάι, των Εμιράτων, κάτω από τον ήλιο των 25 βαθμών Κελσίου. Χοροπηδώντας σαν το καγκουρό στην άμμο ή ανεβοκατεβαίνοντας σκαλοπάτια κρατώντας kettlebell, προκειμένου να βελτιώσει τη φυσική κατάστασή του και να ενδυναμώσει το μυϊκό σύστημά του.

Περίπλοκο το ασκησιολόγιό του δεν θα το έλεγες. Αντιθέτως μοιάζει αρκετά απλό, συμβατό, προσβάσιμο και εφικτό, άρα θα μπορούσε εύκολα να λειτουργήσει ως βάση για την καθημερινή γυμναστική του καθενός εξ ημών ενόσω βρισκόμαστε σπίτι. Ακόμη κι αν δεν διαθέτεις κάποιο από τα όργανα του Έλληνα τενίστα, αρκούν ένα λάστιχο, 1-2 αλτήρες οποιουδήποτε βάρους, μια καρέκλα ενδεχομένως και σίγουρα μερικά σκαλοπάτια στην αυλή ή στο κλιμακοστάσιο. Αν διαμένεις δε κοντά σε παραλιακή ζώνη, έχεις όλο το πακέτο για να κρατηθείς σε φόρμα.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This