Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Φιλέρη

Δεν πρόλαβε να ανακοινώσει τα ονόματα των πρώτων 13 υποψηφίων με τους οποίους ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη διοίκηση της ΕΟΚ, ο Παναγιώτης Φασούλας και τα γραφεία των τοπικών ενώσεων στην Θεσσαλονίκη (ΕΚΑΣΘ) και στην Κοζάνη (ΕΣΚΑΔΥΜ) ‘ζωγραφίστηκαν’ από συνθήματα για τον ‘προδότη’ Παναγιώτη.

Αιτία; Το ότι ο Γιάννης Τσουμής (άλλοτε διεθνής άσος του Ηρακλή και αντιπρόεδρος της Ένωσης σωματείων Θεσσαλονίκης) και ο Λάζαρος Σαββίδης (πρώην ρέφερι και νυν πρόεδρος της Ένωσης Δυτικής Μακεδονίας) αποφάσισαν να συμπαραταχθούν με την κίνηση ‘Πρώτα το μπάσκετ’ της οποίας ηγείται ο Φασούλας. Λες και θα έπρεπε να συμβουλευτούν τους συγκεκριμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που έγραψαν τα συνθήματα.

Η λογική του παραλόγου, πάντα θριαμβεύει στην Ελλάδα, αλλά επειδή δεν βρισκόμαστε στο 1993, να θυμίσουμε μερικά πράγματα σε εκείνους που μπερδεύουν τα πάντα και τα βάζουν όλα στο μίξερ.


Πρώτα απ’ όλα στις εκλογές της ΕΟΚ δεν ψηφίζουν οι … οπαδοί κάθε ομάδας, αλλά τα σωματεία. Οι υποψήφιοι, έτσι κι αλλιώς προέρχονται από κάποιο σύλλογο, κανείς δεν ασχολήθηκε με τον αθλητισμό χωρίς να έχει περάσει από ένα, δύο ή και περισσότερα σωματεία, ειδικά όταν ήταν αθλητής. Το αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήραν ανάποδες, αν μίσησαν τον Φασούλα γιατί ‘απαρνήθηκε το παρελθόν του’, δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με το τι θα αποφασίσουν τον Μάρτιο τα σωματεία που θα κληθούν να εκλέξουν τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας.

Προφανώς και οι άνθρωποι που συμπαρατάχθηκαν με τον Παναγιώτη Φασούλα δεν το έκαναν επειδή ο επικεφαλής της κίνησης ‘Πρώτα το Μπάσκετ’ έφυγε από τον ΠΑΟΚ για να παίξει στον Ολυμπιακό. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, ίσως γιατί συμφώνησαν με τις θέσεις του, ίσως επειδή δέχθηκε αυτός μερικές από τις δικές τους. Δεν τους κάλεσε, άλλωστε, μόνο ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, αλλά κι δεύτερος σε συμμετοχές και τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας, με τα δυο μετάλλια που κέρδισε το 1987 και το 1989, με τα έξι ευρωμπάσκετ, τα τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα και το ένα ολυμπιακό τουρνουά στα οποία αγωνίστηκε.

Προφανώς ο Φασούλας δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν γιατί θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ. Εκτίθεται, άλλωστε, στην ψήφο των σωματείων που θα κρίνουν αν είναι ικανός ή όχι να αναλάβει μαζί με τους συνεργάτες του τις τύχες της ομοσπονδίας. Τον ίδιο ουδόλως τον απασχολούν τι είπαν, ή τι έγραψαν οι συγκεκριμένοι οπαδοί. Το ζήτημα είναι αν ενοχλεί κάποιους η υποψηφιότητά του και μπαίνει σαν πρόσχημα η μετακίνησή του στον Πειραιά.

Από την άλλη το να εκφοβίζονται εμμέσως πλην σαφώς οι άνθρωποι που συμπαρατάχθηκαν μαζί του είναι ένα θέμα, που θα πρέπει να απασχολήσει όχι μόνο την κίνηση του πρώην διεθνή άσου αλλά και τον έτερο υποψήφιο Βαγγέλη Λιόλιο, ου μην και την διοίκηση της ομοσπονδίας.

Η κίνηση ‘Πρώτα το μπάσκετ’ ανακοίνωσε τα 13 πρώτα ονόματα των υποψηφίων, που κατεβαίνουν για να διεκδικήσουν την ψήφο των σωματείων. Ο Παναγιώτης Φασούλας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, ενώ για το ΔΣ θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Μέμος Ιωάννου, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και η Βάσω Στασινού, με το αγωνιστικό παρελθόν να συνοδεύει το βιογραφικό τους.

Ανακοινώθηκαν ακόμη και παράγοντες, που δραστηριοποιούνται στο μπάσκετ, μέσω των τοπικών ενώσεων, όπως ο Κίμων Γκιουλιστάνης (ΕΣΚΑΝΑ), Κώστας Κώτσης (ΕΣΚΑ), Μπάμπης Μαρκάκης (πρόεδρος ΕΣΚΑΚ), Κώστας Νικάκης (πρόεδρος ΕΣΚΑΒΔΕ) Αντώνης Παπαγιαννούλης (ΕΣΚΑΚΕΜ), Λάζαρος Σαββίδης (πρόεδρος ΕΚΑΣΔΥΜ), Γιάννης Τσουμής (αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΘ). Συμμετέχει επίσης και ο Βασίλης Νέγρης, πρώην πρόεδρος της Δάφνης Δαφνίου, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν κι άλλα ονόματα που θα είναι παρόντες, μαζί με τον Φασούλα, στις αρχαιρεσίες της ΕΟΚ.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This