Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Θεοδώρου

Το «λουκέτο» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη για καμία ομάδα στην Κατηγορία, ανεξαρτήτως δυναμικότητας ή στόχων.

Πολύ περισσότερο, όμως, για εκείνες τις ομάδες που έκαναν τον σχεδιασμό τους φέτος με στόχο να πρωταγωνιστήσουν και, ει δυνατόν, να διεκδικήσουν την άνοδο. Το ξεκίνημα της ΑΕ Καρίτσας στη σεζόν υπήρξε σχεδόν άψογο! Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές που… πρόλαβαν να διεξαχθούν στον 3ο όμιλο, οι κιτρινόμαυροι είχαν καταφέρει να πετύχουν τρεις νίκες και μία ισοπαλία, όντας αήττητοι και πρωτοπόροι στον βαθμολογικό πίνακα.

Παράλληλα, φρόντιζαν να ανανεώσουν και την παρουσία τους στο ενιαίο Κύπελλο Ελλάδος με την πρόκριση εις βάρος του Εθνικού Γιαννιτσών (2-0). Αυτή η ακάθεκτη πορεία, ωστόσο, διεκόπη βιαίως από την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, με τα ερωτηματικά πλέον να σχετίζονται ακόμη και με τη δυνατότητα επανέναρξης των ερασιτεχνικών διοργανώσεων της τρέχουσας περιόδου.

Στο διάστημα της περίπου οκταετούς διαδρομής του στους πάγκους, ο Απόστολος Στύλος έχει αποδείξει ότι, εκτός από προπονητής που θέλει να προοδεύει μέσω της δουλειάς του, είναι και άνθρωπος που δεν θα διστάσει να μοιραστεί τον προβληματισμό του, όταν οι σκέψεις του γύρω από ένα ζήτημα έχουν ωριμάσει. Στην επικοινωνία που είχε η «ΩΡΑ των σπορ» μαζί του, ο 49χρονος τεχνικός διέκρινε τον πυρήνα των αγωνιστικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και όσοι τα υπηρετούν.

«Η συγκεκριμένη περίοδος είναι η πιο δύσκολη για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καλούνται να βγάλουν προγράμματα δυνατά, χωρίς να γνωρίζουν αν αυτή η δουλειά που κάνουν αυτό το διάστημα, θα ανταποδοθεί. Είναι πολύ δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές, για τους προπονητές και πολύ πιο δύσκολο για τις διοικήσεις.

Από τη μία, έχουν να διαχειριστούν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και προπονητές, χωρίς να γνωρίζουν πως ακριβώς πρέπει να λειτουργήσουν, ώστε να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους, αν βεβαίως συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Από την άλλη, αν δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, ότι έκαναν θα πάει στον… βρόντο»

διαπίστωσε αρχικά, για να ευχηθεί ακολούθως:

«Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να μπορέσουμε, φυσικά και με το εμβόλιο που έρχεται, να ξεπεράσουμε τον σκόπελο του Κορονοϊού και να μπούμε σε μία κανονικότητα, γιατί αν δεν γίνει αυτό, θα μιλάμε για καταστροφή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Κι επειδή στη Γ’ Εθνική δεν μιλάμε για ερασιτεχνικό, αλλά για ημιεπαγγελματικό ποδόσφαιρο, σίγουρα θα αγγίξει και τα όρια του επαγγελματικού.

Ας ελπίσουμε αυτό που διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες για έναρξη της Super League 2 αρχικά και της Football League αργότερα, να γίνει πραγματικότητα και αμέσως μετά να ακολουθήσει η Γ’ Εθνική, γιατί -πιστέψτε με- κι εμείς δουλεύουμε επαγγελματικά».

«Υπάρχει όραμα στην ομάδα»

Ο Απ. Στύλος ανέλαβε καθήκοντα κάπου μετά τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά την εντός έδρας ήττα από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου. Από τη στιγμή που έχει βρεθεί εκείνος στην τεχνική ηγεσία, η ΑΕ Καρίτσας δεν έχει υποστεί ούτε μία ήττα!

Από πλευράς διοίκησης, προφανώς τα διαπιστευτήρια σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα αγωνιστικής δράσης που έμελλε να απομένει την περσινή σεζόν, μέχρι την απότομη ολοκλήρωσή της, ήταν αρκετά για να πείσουν πως άξιζε τον κόπο η ανανέωση της συνεργασίας μαζί του.

Τι υπερίσχυσε, όμως, από την πλευρά του Κατερινιώτη προπονητή και πως εξελίχθηκε η σεζόν στο ξεκίνημά της, συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό; «Μετά το πρώτο διάστημα της συνεργασίας μας την περασμένη σεζόν, ανανέωσα με την ομάδα, αφού αυτό που είχα δει, με έκανε να πιστέψω ότι υπάρχει μια διοίκηση με όραμα. Διαπίστωσα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Προγραμματίσαμε τη χρονιά με δεδομένο ότι θα υπήρχε και το Κύπελλο Ελλάδος, συνεπώς ότι θα μπαίναμε κανονικά τέλη Αυγούστου σε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έτσι ξεκινήσαμε με το εύλογο διάστημα των σαράντα ημερών πριν την πρώτη υποχρέωση, αλλά και εξήντα μέρες πριν το πρωτάθλημα» σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη, αφού και το Κύπελλο άργησε να ξεκινήσει, όπως βεβαίως και το πρωτάθλημα.

Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισαν όλες οι ομάδες, αλλά που ήταν ακόμη πιο έντονο για όσες προγραμμάτισαν σωστά και ξεκίνησαν στην ώρα τους, αφού ξαφνικά είχαν να διαχειριστούν και μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας».

Παρ’ όλα αυτά, ο Απ. Στύλος δεν θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος με το ξεκίνημα της ομάδας του:

«Παρότι με καθυστέρηση, ξεκινήσαμε πολύ καλά τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και επιθυμία για διάκριση και στο Κύπελλο.

Τα δείγματα γραφής που έδειξε η ομάδα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές ήταν πολύ καλά, αφού ήμασταν πρώτοι στον όμιλό μας, παρουσιάζοντας και καλό ποδόσφαιρο, ενώ και στο παιχνίδι του Κυπέλλου που κληθήκαμε να αγωνιστούμε (σ.σ. με αντίπαλο τον Εθνικό Γιαννιτσών), πήραμε την πρόκριση.

Και τα δύο, όμως, επί ματαίω, διότι οι διοργανώσεις έχουν διακοπεί. Ελπίζω κάποια στιγμή να δοθεί η συνέχεια και όχι να ματαιωθούν»

Πηγή: Ώρα για Σπορ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This