Επιλογή Σελίδας


Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναζητεί την επιστροφή στις νίκες ύστερα από δύο σερί εντός έδρας ήττες, στην αυριανή (17/12, 21:00) συνάντηση με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Ο Γιώργος Βόβορας, προπονητής των «πρασίνων», σχολίασε για την αυριανή αναμέτρηση και την ήττα της περασμένης Τρίτης (15/12) από την Ρεάλ Μαδρίτης: «Αυτό που ισχύει στην EuroLeague είναι ότι πρέπει να έχεις κοντή μνήμη. Αυτό που είπα στα παιδιά, ότι αν θέλουμε να πούμε ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν κάτι αντιπροσωπευτικό για την ομάδα μας, πρέπει να το δείξουμε στο αυριανό παιχνίδι. Αν χρειαζόταν να παίξουμε με χαρακτήρα και σκληράδα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, αύριο πρέπει να το κάνεις ίσως σε υπερθετικό βαθμό. Το αυριανό παιχνίδι θα δείξει τον βαθμό νοοτροπίας μας και το mentality που έχει αυτή η ομάδα».

«Είναι με τον ίδιο προπονητή, τον κ. Ρενέσες, αρκετά χρόνια, πολλά παιδιά είναι μαζί και παίζουν με τον δικό τους τρόπο, είτε έχουν δέκα σερί νίκες είτε δέκα σερί ήττες», σημείωσε ο Βόβορας για την Άλμπα Βερολίνου και εξήγησε: «Ακόμη κι εντός αγώνα, δεν θα αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης, ό,τι κι αν γίνεται. Το ότι προέρχονται από συνεχόμενες νίκες, σίγουρα τους δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση, αλλά κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός. Η Άλμπα είναι μια ομάδα που της αρέσει στο ελεύθερο παιχνίδι να διαβάζει καταστάσεις. Άρα νομίζω ότι ο βαθμός πίεσης που θα μεταφέρουμε στην αντίπαλη ομάδα, θα μπορέσει να χαλάσει αυτές τις συνεργασίες που έχουν».


«Κι η Άλμπα έρχεται από παράταση με τον Ερυθρό Αστέρα, έχει ταξίδι», συνέχισε ο κόουτς της «ομάδας του τριφυλλιού»  και εκτίμησε ότι: «Οι δύο ομάδες βρισκόμαστε περίπου στην ίδια κατάσταση σε επίπεδο ενέργειας. Για μένα, είναι ξεκάθαρο πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αγώνα. Αν αφήσεις την Άλμπα να σκέφτεται και να διαβάζει τις καταστάσεις, όπως έκανε πέρσι στο πρώτο παιχνίδι, είναι μια ομάδα που μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Το έδειξε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Βαλένθια». 

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να τους βγάλεις από τη λογική τους, για να γίνει αυτό είναι μονόδρομος η πίεση και το πώς χρησιμοποιείς τα χέρια σου», επισήμανε ο Βόβορας και τόνισε ότι: «Πόσο σκληρός είσαι, για να μπορέσεις να τους βγάλεις έξω από τη λογική τους. Αν τους αφήσεις να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν, έχουν την ικανότητα να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, οπουδήποτε».

«Επιβάλλεται να ξεχάσουμε το χθεσινό ματς», υπογράμμισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου και εξήγησε ότι: «Υπάρχει ένα παιχνίδι μπροστά μας, που είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να το κερδίσουμε. Το χθεσινό παιχνίδι αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Από την άλλη, στη ζωή διαρκώς μαθαίνεις και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε από το χθεσινό παιχνίδι, να βελτιωθούμε και να το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό για πολλά πράγματα που κάναμε καλά, να συνεχίσουμε να τα κάνουμε καλά στην πορεία».

Σε ερώτηση εάν η εμφάνιση κόντρα στη Real Madrid αποτελεί… οδηγό για το μέλλον, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απάντησε: «Είναι σίγουρα οδηγός για τα επόμενα παιχνίδια, είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο. Με τον καιρό έχω την αίσθηση ότι βελτιωνόμαστε και το κάνουμε καλύτερα. Εγκεφαλικά και ψυχολογικά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί πρέπει να το κάνουμε κάθε μέρα, σε κάθε αγώνα, να είναι οι σταθερές της ομάδας».

Ακολούθως επεσήμανε πως: «Αυτό είναι καθαρά ψυχολογικό και εγκεφαλικό κομμάτι. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε αγώνα με τον ίδιο τρόπο. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, δεν υπάρχουν εύκολες νίκες. Αν δεν μπεις με σωστή προσέγγιση, μπορείς να χάσεις με είκοσι πόντους από οποιονδήποτε. Οπότε νομίζω ότι το χθεσινό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Προφανώς είμαστε μια νέα ομάδα, όσο περνάει ο καιρός παίζουμε καλύτερα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον χθεσινό αγώνα ως οδηγό για το αυριανό, που είναι πολύ σημαντικό».

«Η Άλμπα είναι μια ομάδα που έχει φοβερή ενέργεια, παίζει για σαράντα λεπτά με την ίδια θέληση, ανεξαρτήτως αν είναι στο +20 ή στο -20 στο παιχνίδι», σχολίασε ο Παπαπέτρου για την γερμανική ομάδα και επισήμανε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας, γιατί η Άλμπα σε οδηγεί σε λάθη, κι από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε με το ίδιο πρόσωπο αμυντικά. Είναι ένα σύνολο που γυρίζει την μπάλα».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This