Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σερέτη

Το «gazzetta.gr» είχε αναφερθεί εκτενώς προχθές στις κινήσεις και στις πρωτοβουλίες του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη για σχηματισμό… «κυβέρνησης συνασπισμού» στην ΕΠΟ βάσει των νέων ρόλων που προτείνονται στην «Ολιστική Μελέτη» των FIFA – UEFA για τη δομή της ομοσπονδίας μετά τις επικείμενες εκλογές στην ομοσπονδία (η νέα ημερομηνία αναμένεται να οριστεί την Πέμπτη και προσδιορίζεται στα μέσα Ιανουαρίου) και σήμερα οι εφημερίδες «Live Sport» και «Sportday» αναφέρουν ότι πρώτος υποψήφιος είναι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του 2004 και νυν ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Οντως ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρώην χαφ των δύο «Δικεφάλων» (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) είναι ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης με το «πράσινο φως» της UEFA, παρότι στις 18 Ιανουαρίου ο «Ζαγόρ» είχε διαγραφεί από την ευρω-ομάδα της ΝΔ, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω των δημόσιων τοποθετήσεών του στην υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Ότι ο Ζαγοράκης είναι ο «εκλεκτός» δεν συνεπάγεται ότι θα είναι και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να συμφωνήσουν οι Βig -4 και εν συνεχεία να προταθεί από τις ΕΠΣ και να ψηφιστεί από την πλειονότητά τους.

Επισημαίνεται ότι μόλις προχθές, μετά τις δηλώσεις Αυγενάκη περί της «ενωτικής υποψηφιότητας» για τη νέα ΕΠΟ, ο 70χρονος πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος δήλωσε ότι έχει την υποστήριξη των περισσότερων ΕΠΣ, γι’ αυτό και όλα δείχνουν ότι… πάμε για «θρίλερ» στις επόμενες 20-30 ημέρες ενόψει των εκλογών της ομοσπονδίας.

Συζητήσεις έχουν γίνει μεταξύ Αυγενάκη και – Big-4 και για τις υπόλοιπες «κομβικές» θέσεις στη νέα ΕΠΟ αν ασφαλώς η ομοσπονδία ενστερνιστεί τις προτάσεις των FIFA – UEFA και τροποποιήσει το καταστατικό της (απαιτείται «καταστατική γενική συνέλευση» μετά τις εκλογές). Δηλαδή για τον CEO, για τον αναπληρωτή CEO, για τον τεχνικό σύμβουλο, για τα βασικά (πλέον του νέου προέδρου) στελέχη στη νέα διάρθρωσή της, αν – επαναλαμβάνουμε – γίνει αποδεκτή και ψηφιστεί η νέα δομή της ομοσπονδίας βάσει της ολιστικής μελέτης. Και οι ζυμώσεις, οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις αν θέλετε, αναμένεται να συνεχιστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί ο «ιδανικός» κοινός υποψήφιος για πρόεδρος, στου οποίου το πρόσωπο θα συμφωνήσουν άπαντες: Κυβέρνηση – Βig -4 υπό τις… ευλογίες της UEFA. Δεν πρέπει να θεωρούμε απολύτως βέβαιο αυτό το ενδεχόμενο, όμως είναι σίγουρο πως οι συζητήσεις έχουν αρχίσει εδώ και πολύ καιρό και θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την εορταστική περίοδο…

Θυμίζουμε ότι οι δηλώσεις του Λ. Αυγενάκη που… έβγαλαν στην επιφάνεια το θέμα έγιναν την Πέμπτη στο «crete2day.com» και ήταν οι εξής: «Η πεποίθησή μου, η ελπίδα μου και η επιδίωξή μας ως κυβέρνηση είναι να καταλήξουμε – και είμαστε πολύ κοντά σ’ αυτό – σε μία υποψηφιότητα ενωτική για πρόεδρο της ΕΠΟ, που θα καταφέρει να συνθέσει τις συγκρουόμενες, ανταγωνιστικές δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Συναντήσεις με μεγαλοπαράγοντες και με μεσαίους και με θεσμικούς παράγοντες γίνονται πέρα των φώτων της δημοσιότητας. Προχωρούμε πολύ συστηματικά κάνοντας όλοι ένα βήμα πίσω για να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Επιδίωξή μας είναι να έχουμε πρόσωπα «ενωτικά» στις κεντρικές θέσεις της νέας δομής της ΕΠΟ: Πρόεδρος, CEO, αναπληρωτής CEO, τεχνικός διευθυντής ή αντιπρόεδρος. Πρόσωπα που θα έχουν την αποδοχή όλων των εμπλεκομένων, ή της πλειονότητας των εμπλεκομένων. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε. Γίνεται μία προσπάθεια με απόλυτη σοβαρότητα με την απόλυτη έγκριση του πρωθυπουργού. Το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι οι άνθρωποι που επενδύουν στο ποδόσφαιρο ότι δεν αξίζει να βλέπουμε αυτό το άθλημα κάθε μέρα και χαμηλότερα».

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This